Francois Yabre, de neclintit din defensiva Oțelului, a devenit rapid unul dintre jucătorii apreciați de suporteri: ”De asta sunt aici, să performez, să îmi fac treaba.” Dorința africanului pentru 2023

Marius ANGHEL 19 Dec. 2022, 12:35 Liga 2

Trei jucători au evoluat pentru SC Oțelul în toate cele 16 meciuri din prima parte a sezonului de Liga 2: portarul Cosmin Dur-Bozoancă (24 ani), fundașul Francois Yabre (31 ani) și mijlocașul Laurențiu Maxim (18 ani). Dintre aceștia, primii doi au fost integraliști și au avut din partea lui Dorinel Munteanu toată încrederea.

Burkinezul François Yabre Tobasegnou a semnat cu SC Oțelul în vara anului 2021, a pus umărul la promovarea echipei în Liga 2, iar în competiția în care a mai evoluat pentru Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Aerostar Bacău a fost punct fix în centrul defensivei gândită de Dorinel Munteanu.

Francois Yabre, la finalul lui 2022: ”A fost un an bun pentru mine, pentru echipă”

Yabre este mulțumit de evoluția sa din anul 2022, în care a obținut o promovare și a jucat în toate jocurile din prima parte a sezonului.

”A fost un an bun pentru mine, pentru echipă. Am lucrat foarte mult în cantonament, pentru că vrem să facem un sezon bun. Până acum am făcut bine. Sunt mulțumit de modul în care am evoluat eu”, a spus africanul într-un interviu acordat clubului din Galați.

Cel mai plăcut moment al său din acest sezon a fost ”prima victorie, cu Dinamo, pentru că acest succes ne-a prins bine, ne-a dat încredere în noi”, iar din tot anul a remarcat ”atmosfera de la stadion. Îmi place mult dacă stadionul e plin și mă face să mă supramotivez.”

Apreciat de suporterii Oțelului. ”Sunt aici să performez, să îmi fac treaba”

Născut în Coasta de Fildeș, Francois Yabre a mai evoluat, până să ajungă în România, în 2019, în ligile inferioare din Norvegia, la Mjondalen, Strommen, Kongsvinger, HamKam și Mjolner.

La SC Oțelul s-a făcut apreciat cu siguranța pe care a dat-o în defensivă, iar seriozitatea sa l-a transformat într-un titular incontestabil în echipa lui Dorinel Munteanu. Și fanii Oțelului apreciază modul în care joacă și se dedică echipei.

”Și eu îi iubesc. E foarte important ce realizezi pe teren, pentru că suporterii îți dau înapoi dragostea lor. Așa că, la fiecare antrenament și meci eu dau 100 la sută, dar și pentru că de asta sunt aici, să performez, să îmi fac treaba. Ei îmi arată dragostea lor și eu încerc să le dau înapoi dragoste prin evoluțiile mele de pe teren”, a declarat Yabre.

”Vreau să continui cu echipa sus în clasament și noi să promovăm”

SC Oțelul a terminat 2022 pe locul 3 în Liga 2, la egalitate cu ocupanta poziției a 2-a, Poli Iași, și la două puncte în spatele liderului Steaua. Trupa gălățeană se va reuni în data de 9 ianuarie.

Pe lângă faptul că perioada de iarnă nu este una tocmai plăcută de jucătorii africani, este știut faptul că echipele pregătite de Dorinel Munteanu au perioade pregătire foarte grele, ”Neamțul” fiind adeptul unor antrenamente spartane.

”Cantonamentul de iarnă va fi greu, ca întotdeauna, dar este parte a procesului. Dacă lucrezi bine în cantonament, cred că în campionat va fi ușor. Dar este ok”, a vorbit Francois Yabre, care și-a spus și dorința sa în plan sportiv pentru 2023: ”Vreau să continui cu echipa sus în clasament și noi să promovăm.”

Foto: SC Oțelul Galați și Sorin Pană (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-sc-otelul-despre-interdictia-la-transferuri-pe-care-o-are-clubul-isi-ia-angajamentul-ca-va-efectua-platile-iar-componenta-lotului-si-strategia-sportiva-nu-vor-avea-de-suferit-19256535

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-stabilit-data-reunirii-si-cantonamentul-19256376

Marius ANGHEL 19 Dec. 2022, 12:35 Liga 2
Pe aceeași temă