Francisc Dican, după remiza Ciucului în Copou: ”Am avut ocaziile mai mari. Mă bucur că suntem prima echipă care ia punct la Iași”

Narcis POHOAȚĂ 29 Oct. 2022, 16:35 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a remizat în deplasare cu Politehnica Iași, scor 0-0, în etapa a 12-a a Ligii 2, fiind prima grupare care pleacă neînvinsă, în acest sezon, din Copou.

Echipa pregătită de Francisc Dican ar fi putut obține chiar mai mult la Iași, dacă ar fi fructificat măcar una dintre cele două-trei ocazii clare pe care și le-a creat.

Francisc Dican: ”După aspectul jocului am avut ocaziile mai mari”

Asta a și remarcat la final antrenorul formației harghitene.

”A fost un joc disputat, așa cum ne așteptam, cu două echipe care aspiră la locurile de play-off. După o primă repriză în care a fost destul de închis jocul, în a doua parte s-au creat niște spații și s-au ivit și ocaziile de gol. Poate sunt un pic subiectiv, dar după aspectul jocului am avut ocaziile mai mari, undeva 3 sau 4-1. Mă bucur că suntem prima echipă care ia punct în Copou, pentru că până acum Iașiul nu pierduse puncte acasă”, a declarat Francisc Dican.

Antrenorul trupei din Harghita a mai spus că obiectivul echipei sale este accederea în play-off: ”Obiectivul nostru este jocul de joi, iar la final de sezon regulat ne dorim să fim în play-off. Despre promovare putem vorbi după ce suntem în primele șase. Campionatul este destul de comprimat și sunt opt-zece echipe care pot avea șanse la primele șase locuri.”

În sezonul trecut, FK Miercurea Ciuc a ratat accederea în play-off pe mâna ei, în ultima etapă, când a remizat acasă cu FC Brașov, deși era mare favorită să câștige.

FK Miercurea Ciuc cu Poli Iași: Gyenge – Gal-Andrezly (P. Ivanovici 90+2′), Kelemen (cpt.), Nemanic, Vita (Bujdoso 46′), P. Pîrvulescu – Vereș (Schieb 46′), Panos (Jebari 90+3′) – L. Kovacs, Sandor, Jelena. Rezerve neutilizate: Karacsony – Apro, M. Kovacs, Bara, T. Suciu.

FK Miercurea Ciuc e pe loc de play-off, pe 4, dar poate termina runda pe 5

FK Miercurea Ciuc are 21 de puncte și, momenta, e pe locul 4 în clasament, la egalitate cu SC Oțelul Galați și Poli Iași, în fața cărora are un golaveraj mai bun. Gălățenii joacă însă marți în această etapă.

În etapa a 13-a, echipa harghiteană joacă pe teren propriu, joi, 3 noiembrie, de la ora 20:00, cu Dinamo (locul 11, 17 puncte).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-puncte-pierdute-in-copou-poli-iasi-a-remizat-pe-teren-propriu-cu-fk-miercurea-ciuc-si-a-ajuns-la-doua-meciuri-consecutiva-fara-victorie-19251638

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cel-de-la-iasi-avand-in-componenta-ambele-echipe-pe-locuri-de-play-off-19251485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-burca-incantat-dupa-ce-metaloglobus-a-obtinut-a-doua-victorie-a-sezonului-de-liga-2-si-a-marcat-cele-mai-multe-goluri-punem-punctele-in-pusculita-dar-trebuie-sa-castigam-si-jocul-ur-19251566

Narcis POHOAȚĂ 29 Oct. 2022, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă