FOTO | Farul a organizat meciul amical cu tinerii amendați pentru că jucau fotbal în curtea unei școli din Constanța. Tiberiu Curt: ”Considerăm că toți copiii au dreptul să facă sport”

Andrei PASCU 13 Oct. 2020, 13:39 Liga 2

Farul a organizat luni un meci amical între tinerii din Constanța amendați pentru faptul că au jucat fotbal în curtea unei școli și câțiva oficiali ai echipei din Liga 2. Ciprian Marica, Tiberiu Curt, Ianis Zicu, George Galamaz, Dorel Zaharia, Cosmin Pașcovici, Adrian Senin, Cristi Șchiopu, Mihai Moraru, Marius Axinciuc, Daniel Ochia, Marius Soare, Mihai Georges au fost oamenii din structurile clubului de la malul mării, care au acceptat să intre pe teren pentru o partidă amicală.

Meciul a avut loc pe stadionul din complexul de pe strada Primăverii, unde își desfășoară meciurile de pe teren propriu și echipa din Liga 2. Potrivit comunicatului emis de FC Farul Constanța, prin acest eveniment s-a dorit promovarea sportului în rândul tinerilor și adolescenților.

Tiberiu Curt: ”Considerăm că toți copiii au dreptul să joace fotbal, să se distreze, să facă sport, în primul rând” 

Managerul Farului, Tiberiu Curt, a declarat la finalul evenimentului că se bucură că a putut face parte din această acțiune.

”În primul rând, ne-am distrat. Ne-am bucurat să-i avem pe acești adolescenți minunați alături de noi, cred că s-au distrat și ei. Ne-am reamintit fotbalul din copilărie și, de altfel, acesta a și fost scopul acțiunii: să redescoperim plăcerea de a juca în fața blocului, în curtea școlii, pentru că baza sportului de performanță este, practic, ce se joacă pe stradă. Chiar anul trecut am încercat să ducem acest spirit și în școlile generale, ne-am deplasat acolo cu jucătorii de la echipa mare și cu antrenorii din cadrul Centrului de Copii și Juniori tocmai pentru a încuraja acești copii să fac sport, să facă mișcare, să facă exercițiu fizic pentru sănătatea lor.

Astăzi a fost și un prilej să reunim toți, pentru că nu ne-am văzut foarte mult împreună din cauza noilor reguli. Ne-am întâlnit și cu antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori, ne-am amintit de vremurile când jucam împreună și cred că s-au bucurat și copiii că au jucat fotbal împreună cu noi. I-am invitat pentru că am citit în presă ce li s-a întâmplat. Au fost practic luați din curtea școlii, unde făceau sport. Considerăm că toți copiii au dreptul să joace fotbal, să se distreze, să facă sport, în primul rând. Așa cum ei sunt copiii orașului, sunt ai noștri, așa și Farul este echipa Constanței și sunt bineveniți oricând la noi în curte. Să facă sport și să fie sănătoși.

Ne face o mare plăcere că numărul copiilor care vin în cadrul clubului nostru să mărește pe zi ce trece. În afară de performanța pe care o urmărim, încurajăm și sportul de masă, ca acești copii să facă fotbal, să lase tabletele și să facă sport real, nu virtual”, a spus Tiberiu Curt.

Tinerii în cauză, opt la număr, au fost amendați de Poliția Constanța, pentru că în data de 2 octombrie au mers să joace fotbal în curtea Şcolii 29 Constanţa. Ei au fost urcați în dubă de oamenii legii și duși la secție, unde au primit câte o amendă de 250 de lei.

Foto: FC Farul Constanța 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-curtea-scolii-pe-teren-cu-farul-contanteii-au-programat-un-altfel-de-amical-19152189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/revenirea-suporterilor-pe-stadioane-imposibil-de-pus-in-practica-in-conditiile-actuale-ionut-stroe-despre-posibilitatea-intreruperii-din-nou-a-competitiilor-sportive-din-cauza-inm-19152374

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cele-cinci-meciuri-nedisputate-in-etapa-a-7-a-a-ligii-2-au-fost-reprogramate-pana-atunci-alta-restanta-va-avea-loc-19152298

 

Andrei PASCU 13 Oct. 2020, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă