Recea a zdrobit CSM Slatina și speră să evite barajul de retrogradare. Florin Fabian: ”În ciuda problemelor, reușesc să-i capacitez pe jucători și pentru mine e cea mai mare fericire.” Paul Batin a marcat de trei ori, dar antrenorul a remarcat alt fotbalist

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2021, 14:51 Liga 2
Recea a zdrobit CSM Slatina și speră să evite barajul de retrogradare. Florin Fabian: ”În ciuda problemelor, reușesc să-i capacitez pe jucători și pentru mine e cea mai mare fericire.” Paul Batin a marcat de trei ori, dar antrenorul a remarcat alt fotbalist

Fotbal Comuna Recea a reușit o victorie convingătoare în etapa a 6-a din Grupa B a play-out-ului Ligii 2. Maramureșenii nu au avut milă de retrogradata CSM Slatina, de care au trecut cu 5-2, deși au fost conduși cu 0-1, iar la pauză a fost egal, 1-1.

Ianis Stoica a deschis scorul pentru CSM Slatina relativ repede, în minutul 16. Când mai erau 11 minute din timpul regulamentar al primei reprize, Fotbal Comuna Recea a restabilit egalitatea prin Paul Batin. Atacantul avea să fie omul meciului, reușind să mai marcheze de alte două ori în partea a doua.

În primă fază a făcut-o în minutul 46, iar apoi în minutul 58. În acest interval, CSM Slatina egalase pentru 2-2 prin același Ianis Stoica. Ultimele două reușite ale gazdelor au fost marcate de Alexandru Mărieș, minutul 67, și Viorel Chinde, minutul 71.

Florin Fabian: ”Am întâlnit o echipă fără presiune, care ne-a pus probleme la început” 

Antrenorul Florin Fabian a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorilor săi, mai ales că îi este greu să îi motiveze date fiind problemele care țin de partea financiară și restanțele salariale.

”Sunt fericit pentru băieții aceștia. În ciuda condițiilor în care ne desfășurăm activitatea și problemelor pe care le avem, reușesc să-i capacitez să joace fotbal și pentru mine ca antrenor asta e cea mai mare fericire. Am întâlnit o echipă fără presiune, care ne-a pus probleme la început.

Am modificat apoi câte ceva în plan tactic și am făcut câteva schimbări inspirate și băieții au înțeles că trebuie să rămânem concentrați indiferent de adeversarul pe care-l întâlnim, pentru că asta le-am cerut și înainte de meci. Cu o organizare bună de joc și concentrare este greu să ne facă cineva față când jucăm acasă, s-a demonstrat acest lucru pe parcursul sezonului de primăvară.

Au fost mulți jucători tineri în echipă și eu sunt adeptul promovării tinerilor, pentru că asta duce la dezvoltarea fotbalului”, a declarat Florin Fabian, citat de Glasul Maramureșului.

Rareș Ispas, omul meciului cu CSM Slatina în opinia lui Florin Fabian 

În ceea ce privește evoluțiile individuale ale jucătorulor, Florin Fabian a trimis laudele în special către Paul Batin și Rareș Ispas.

”Îl felicit pe Paul Batin pentru cele trei goluri marcate. Asta este meseria lui, l-a înlocuit cu brio pe Marius Coman. Eu mă așteptam să facă un meci bun și a reușit acest lucru cu sprijinul colegilor, care i-au oferit mingi utile. Din punctul meu de vedere jucătorul meciului este Rareș Ispas, care a dat trei centrări de gol”, a continuat antrenorul formației din Recea.

Banii tot n-au venit la Fotbal Comuna Recea, în ciuda promisiunilor CJ Maramureș 

Consiliul Județean Maramureș a promis jucătorilor, chiar prin președintele Ionel Bogdan, că își vor vedea salariile iar situația financiară a clubului va fi una vizibil mai bună. Cu toate acestea, până în acest moment nu s-a rezolvat situația, astfel că momentul se mai prelungește pentru câteva zile, cel puțin.

”Fiind neplătiți de atâta timp, jucătorii sunt afectați. Când intră pe teren ei încearcă să se mobilizeze și să se concentreze la fotbal. Dar sunt niște stări interioare pe care ei le trăiesc și pe care eu încerc să le anihilez și să-i capacitez pentru fotbal. Nu-i ușor să lucrezi cu băieți tineri care nu și-au luat salariile de cinci luni de zile, dar cu atât mai mult e meritul lor la victorii.

Au reușit să revină la al doilea meci în care am fost conduși. Ce pot să fac eu este să le dau încredere. Ei sunt curtați de echipe de Liga 1 și este păcat că Maramureșul nu încearcă să suțină echipa aceasta mai mult.

Nu mă gândesc la baraj, vom juca până în ultima secundă. Mergem să câștigăm meciul din deplasare cu Universitatea Cluj. Suntem la un punct de Ripensia și totul se joacă în ultima etapă, până în ultima secundă. Orice este posibil”, a mai declarat Florin Fabian.

Fotbal Comuna Recea se menține la un punct de Ripensia 

Fotbal Comuna Recea este în cursa pentru evitarea barajului de retrogradare în Grupa A a play-out-ului. Ocupă chiar locul de baraj acum, 5, cu 32 de puncte, la un punct de următoarea clasată deasupra, Ripensia.

În ultima etapă a sezonului, Fotbal Comuna Recea trebuie neapărat să învingă ”U” Cluj în deplasare, iar Ripensia să nu treacă pe teren propriu de Metaloglobus.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrea-compagno-one-man-show-italianul-a-facut-diferenta-in-fc-u-craiova-cs-mioveni-suntem-aproape-de-liga-1-ce-a-spus-de-posibilul-derby-din-banie-de-19182380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-se-gandeste-la-promovare-si-de-pe-traseul-barajului-stefan-blanaru-dupa-esecul-cu-fc-u-craiova-avem-sanse-nici-echipele-din-liga-1-nu-sunt-prea-bune-in-fata-p-19182355

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-s-a-detasat-in-play-off-dupa-victoria-cu-cs-mioveni-dar-eugen-trica-ramane-precaut-sansele-la-promovare-hai-sa-spunem-ca-au-crescut-putin-la-un-55-60-la-sut-19182331

 

 

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2021, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă