Foresta atacă invincibilitatea Brașovului cu trei foști „stegari”

Marius ANGHEL 12 Oct. 2016, 12:51 Liga 2

FC Brașov – Foresta este derbiul etapei a 12-a a Ligii 2, un meci extrem de important pentru ambele echipe. Înaintea duelului de vineri de pe Stadionul Tineretului, cele două echipe se află la egalitate de puncte, 25, brașovenii fiind pe locul doi datorită golaverajului superior. În acest sezon, cei de la Foresta au planuri mari. În vară, fostul internațional Dorin Goian a fost numit în funcția de președinte, iar clubul sucevean a făcut mai multe transferuri importante pentru a ataca promovarea. Poate cei mai importanți jucători ai lotului pregătit de Cristi Popovici au avut legături cu Brașovul. Atacanții Marius Matei și Bogdan Rusu, dar și mijlocașii Răzvan Avram și Alexandru Cerlincă au jucat sezonul trecut la FC Brașov.

„La Brașov nu am fost apreciat”

Marius Matei nu a fost o prezență efemeră pe la Brașov. Extrem de puternic din punct de vedere fizic, un atacant cu multe calități, dar și recalcitrant atunci când considera că este nedreptățit, Matei s-a remarcat sezonul trecut la Brașov, în special prin cele 23 de goluri marcate. Matei a avut o relație extrem de bună cu președintele de atunci al clubului, Vasile Dochița, cel care îi plătea o primă specială de 100 de euro pentru fiecare gol marcat!

Stimulat financiar, Matei a marcat goluri pe bandă rulantă, însă odată cu plecarea lui Dochița din fruntea clubului și cum situația financiară a clubului devenise critică, atacantul a decis să-și rezilieze contractul cu FC Brașov cu câteva etape înainte de finalul campionatului. „Despre FC Brașov ce pot să spun… A fost, a trecut. Au fost 23 de momente frumoase. La Brașov eram golgheterul echipei, dar nu am simțit că sunt apreciat”, spunea Matei, după plecarea de la Brașov.

„Jucăm pe bani, trebuie să câștigăm”

Acum, Matei are planuri mari și vrea să promoveze cu Foresta. „Acum sunt la Foresta, jucăm pe bani, astfel că voi da totul în teren să câștigăm la Brașov. Chiar dacă am plecat cu un gust amar de la Brașov, nu port pică nimănui”, a spus Matei, care a marcat șase goluri în acest sezon. „Încă nu am jucat cu echipele mai slab cotate. Sunt în grafic și sunt convins că îl pot egala și chiar depăși pe Hadnagy (n.r. golgheterul Ligii a 2-a, cu 13 goluri marcate).

Matei spune că este surprins de parcursul Brașovului în acest sezon. „Cred că pe toată lumea a surprins evoluția Brașovului în acest sezon. Cu două săptămâni înaintea startului campionatului aveau unul sau doi jucători… FC Brașov este cea mai galonată echipă din Liga a 2-a, este un club mare, de tradiție, are suporteri, astfel că are toate atuurile să promoveze”, a spus Matei.

„Brașovul putea promova lejer sezonul trecut”

Atacantul Forestei consideră că Brașovul putea să promoveze încă din sezonul trecut, dar lucrurile nu au fost în regulă. „Văd că acum este altceva la Brașov, conducere serioasă, antrenor serios… E altceva. Brașovul putea promova ușor sezonul trecut, dacă avea parte de stabilitate și clubul nu era lăsat de izbeliște”.

Bogdan Rusu: „Vreau să marchez și să câștigăm”

Rusu este convins că va fi înjurat de suporterii brașoveni. „Va fi un meci de care pe care, pentru că se întâlnesc două echipe bune, aflate în mare formă. Personal, nu am nimic de demonstrat nimănui de la Brașov, eu vreau doar să marchez, iar echipa mea să câștige. Sunt convins că voi fi înjurat de fani, pentru că se știe că am avut probleme cu ei și când am jucat la FC Brașov”, a spus Bogdan Rusu, care la Brașov a jucat 32 de meciuri și a înscris 10 goluri.

Răzvan Avram: „Stop invincibilității Brașovului”

Mijlocașul Răzvan Avram recunoaște că perioada petrecută sezonul trecut la Brașov nu a fost una reușită. „Din punct de vedere sportiv, perioda de la Brașov nu a fost una reușită, poate doar atmosfera de la echipă, pentru că am avut colegi extraordinari. Sunt convins că va fi un meci greu la Brașov, pentru că vom juca cu singura echipă neînvinsă din Liga a 2-a. Sper să câștigăm și să punem stop invincibilității Brașovului. Față de sezonul trecut, FC Brașov este mult schimbată. Va fi un meci spectaculos, astfel că fanii vor avea ce vedea”, a precizat Avram, cel care sezonul trecut a jucat 24 de meciuri în tricoul lui FC Brașov, echipă pentru care a marcat trei goluri.

În lotul Forestei se mai află un jucător care a jucat la FC Brașov, este vorba de mijlocașul Andrei Cerlincă, însă jucătorul și-a reziliat contractul după doar o lună și jumătate, perioadă în care a bifat doar 21 de minute în tricoul „galben-negru” într-un meci cu UTA.

Și în lotul lui FC Brașov se află un jucător care a jucat la Foresta în returul trecut, fundașul central Daniel Ciobanu, care însă nu a reușit să se impună până acum în primul 11 al echipei lui Cornel Țălnar. Meciul FC Brașov – Foresta se va disputa vineri, de la ora 17:30.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 12 Oct. 2016, 12:51 Liga 2
Pe aceeași temă