Florin Stîngă, resemnat după înfrângerea cu FC Brașov: ”Șansele noastre la play-off nu mai există!” Viitorul Pandurii este la doar 4 puncte de locul 6

Mircea OGLINDOIU 09 Oct. 2022, 00:02 Liga 2

Deși a condus cu 1-0 și 2-1, Viitorul Pandurii a pierdut cu scorul de 2-3 la Târgu Jiu, sâmbătă, meciul cu FC Brașov, contând pentru etapa a 9-a din Liga 2.

Nu eșecul în sine l-a dezarmat pe antrenorul Florin Stîngă, ci atitudinea elevilor săi, care s-au întrecut în greșeli. Cele mai evidente au purtat semnătura portarului Raul Opric, vinovat la primele două goluri ale FC Brașov, motiv pentru care a și fost schimbat la pauză, cu Alex Krupenschi.

Viitorul Pandurii a condus de două ori în meciul cu FC Brașov, însă a pierdut

Meciul începuse cum nu se putea mai bine pentru gorjeni, care au deschis scorul încă din minutul 5, prin Denis Brînzan, cu un șut din întoarcere, după un corner de pe partea dreaptă de atac, executat de Alex Dulca. Avantajul a durat 20 de minute și a fost anulat de Diogo Izata, care a reluat, din 7 metri, balonul respins în față de Opric, la lovitura liberă executată de Rareș Lazăr.

Viitorul Pandurii a trecut repede peste golul egalizator și a preluat din nou conducerea în minutul 28, când Gabriel Dodoi a fost faultat în careu de Burlacu, iar Claudiu Dragu a marcat din penalty, cu un șut puternic pe sub portarul Micu. Înainte de pauză, FC Brașov a egalat din nou, tot după o gafă a lui Opric, care a scăpat în plasă balonul reluat cu capul de Andrei Marc.

În partea secundă, Claudiu Dragu a avut cea mai mare ocazie a partidei, când n-a găsit cadrul portii din poziție centrală, după ce scăpase singur cu goalkeeperul Micu, în minutul 57. Inspirat a fost în schimb Adi Chică-Roșă, care a marcat cu un șut sub transversală, în minutul 74, la scurt timp după ce fusese introdus pe teren de antrenorul Dan Alexa.

Florin Stîngă, dezamăgit de mentalitatea jucătorilor săi: ”Nu-mi dă încredere că ne putem atinge obiectivul fixat”

S-a încheiat 3-2 pentru FC Brașov, eșec care l-a determinat pe antrenorul Florin Stîngă să arunce prematur prosopul, deși echipa sa se află la doar 4 puncte de play-off.

”Ne-a lipsit concentrarea. E greu și ca antrenor să-ți explici. Conduci de două ori și iei bătăie… Din păcate, am făcut greșeli care au dus la goluri stupide. E clar, șansele noastre la play-off nu mai există! Sunt foarte dezamăgit și trist. Am avut foarte mare încredere că putem face lucruri mărețe, dar, din păcate, astăzi am făcut un pas greșit și cred că s-au năruit speranțele noastre. Din punctul meu de vedere, ca să poți obține o performanță, este foarte important să ai o mentalitate sănătoasă, o mentalitate în care trebuie să faci tot ce depinde de tine să reușești. Mentalitatea pe care o avem în momentul acesta nu-mi dă încredere că ne putem atinge obiectivul fixat”, a declarat Stîngă la finalul jocului.

Stîngă se așteaptă la orice privind soarta sa la echipă: ”Voi vedea ce decide președintele”

Antrenorul de 44 de ani a dat de înțeles că e posibil să plece de la Viitorul Pandurii după cel de-al treilea eșec consecutiv, dacă includem și partida cu Dinamo, din play-off-ul Cupei României.

”Voi avea o discuție cu domnul președinte, voi vedea ce decide. Orice este posibil la fotbal. Personal, nu mă gândesc la plecare, dar primul care plătește este antrenorul. Nu îmi e teamă de nimic, știu că am muncit, am dat tot ce aveam mai bun pentru această echipă. Sunt dezamăgit pentru că de două meciuri luăm niște goluri pe care nu ar trebui să le luăm. Chiar am insistat la antrenament pe aceste faze, dar în teren jucătorii iau deciziile pe care le cred de cuviință și suferim. Domnul Sarcină (n.r. – Nicu Sarcină, finanțatorul echipei) m-a susținut foarte mult, am avut toată încrederea lui. E un om pe care o să-l respect toată viața. S-au auzit multe lucruri despre dânsul. Eu chiar nu am ce să-i reproșez, a fost impecabil. A încercat tot timpul să mă sprijine, să fie alături de mine. Sunt dezamăgit mai mult pentru dânsul, pentru că și-a dorit să scoată echipa asta din anonimat, să ducă orașul spre marea performanță!”, a adaugat Stîngă.

Viitorul Pandurii ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu 12 puncte acumulate în nouă etape, la fel ca FC Brașov, care are golaveraj mai bun, 8-8, față de 9-10 cât are echipa gorjeană.Este abia jumătatea sezonului regular, iar ultimul loc care duce în play-off este ocupat în acest moment de FK Miercurea Ciuc, care are 16 puncte.

În etapa a 10-a, Viitorul Pandurii joacă tot pe teren propriu, cu Unirea Dej, revenită pe prima poziție în clasament. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sapte-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-in-care-se-regasesc-si-trei-echipe-aflate-pe-pozitii-de-play-off-steaua-intalneste-poli-timisoara-la-mioveni-19248481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-la-cel-mai-bun-meci-al-sezonului-a-zdrobit-poli-iasi-iulian-muntean-a-fost-abnegatie-in-teren-respectat-aproape-tot-ce-li-s-a-cerut-19248757

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-nu-s-a-ridicat-la-nivelul-nou-promovatei-csm-slatina-iar-francisc-dican-a-avut-o-reactie-sincera-n-am-jucat-cum-imi-doream-ciucanii-sunt-deocamdata-pe-un-loc-b-19248740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lanterna-a-spart-gheata-metaloglobus-a-invins-dumbravita-si-a-reusit-prima-victorie-in-acest-sezon-la-a-doua-incercare-cu-eusebiu-tudor-antrenor-am-castigat-astazi-pe-for-19248702

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pentru-el-nu-a-fost-surpriza-csm-slatina-a-trecut-de-fk-miercurea-ciuc-dar-daniel-oprescu-simtea-ca-oltenii-pot-face-un-meci-bun-am-avut-putine-emotii-le-stiam-punctele-slabe-si-eram-sigu-19248726

Mircea OGLINDOIU 09 Oct. 2022, 00:02 Liga 2
Pe aceeași temă