Florin Stîngă, foarte optimist după prima victorie a Viitorului Pandurii în deplasare, la Poli Timișoara. ”Încercăm să prindem play-off-ul”

Anda DELIU 10 Sep. 2022, 17:43 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a impus cu 1-0 la Timișoara, cu Politehnica, în urma golului marcat de Vlad Toma.

A fost primul succes din acest sezon al gorjenilor în deplasare, iar antrenorul Florin Stîngă a dat niște declarații foarte optimiste, inclusiv despre perspectiva play-off-ului.

El a vorbit și despre patronul echipei, ”nerostitul” Nicole Sarcină, care nu recunoaște ipostaza nici după sezoane bune.

Atitudinea a făcut diferența în jocul dintre Poli Timișoara și Viitorul Pandurii

Deși Poli e echipa care pomenește deja, redundant, de atitudine, Florin Stîngă a apreciat că acest factor a înclinat balanța în favoarea echipei sale în meciul direct, desfășurat pe arena Știința, în cadrul etapei a 6-a a Ligii 2.

”A fost un meci de luptă, un meci în care jucătorii mei au avut o determinare dusă la extrem. Am avut ambiție, am avut concentrae, ne-am sacrificat pentru fiecare minge, chiar dacă în unele momente am mai și greșit. Important e că am reușit să obținem o victorie de moral, care ne aduce puțină liniște după o perioadă mai grea. Tot timplu încercăm să aliniem cel mai bun «11». Ideea mea este să încerc să formez o echipă și schimb foarte puțini jucătorii. Cu cât joacă mai mult timp împreună, cu atât se stabilesc niște relații de joc mai bune. Asta încerc la fiecare meci, să îmbunătătim chestia aceasta”, a spus Stîngă.

Florin Stîngă nu a considerat Poli Timișoara cel mai slab adversar întâlnit

”Principalul” a apreciat că Poli nu a fost cel mai slab adversar pe care l-a întâlnit, la întrebarea unui jurnalist, și că l-au bătut echipe mai slabe. Formațiile care au învins trupa gorjeană în acest sezon sunt CSC Dumbrăvița, Poli Iași și Unirea Constanța.

”Nu. Au fost alte adversare mai slabe cu care, din păcate, am pierdut. Poli e o echippă bună, care are în spate o tradiție, cu jucători. E normal, după ce nu au reușite, sunt cu moralul la pământ, dar sunt convins că după prima victorie își vor reveni. Îmi plac echipele care au suporteri. Aceste echipe ar trebui să fie în Liga 1 și să ducă spectacolul din tribune cât mai departe”, a apreciat antrenorul Viitorului Pandurii.

Condiții de top la Târgu Jiu?

Deși au pornit foarte greu vara aceasta, iar patronul Nicolae Sarcină e renumit fie pentru episoade când în vestiar ”plouă” cu telefoane Iphone cadou, sau pentru că lasă echipa fără autocar după deplasări, Stîngă spune că sunt condiții foarte bune la Viitorul Pandurii.

Iar insolvența nu se simte, a punctat principalul la întrebarea reporterului Liga2.ro. ”Nu știu cine v-a transmis că nu avem cele mai bune condiții. E cu totul altceva. Noi nu simțim că suntem în insolvență. Avem un patron care își dorește foarte mult să facă performanță. Un patron care atunci când câștigăm, ne dă tot ce ne dorim. Nu s-a întâmplat cât am fost eu antrenor. (n.r. – întrebat despre lăsatul echipei fără autocar) Acestea sunt lucruri care au fost în trecut. Sper acum într-un viitor mai bun, în care lucrurile să fie așa cum trebuie să fie la fotbal și la un club profesionist, așa cum suntem noi. Noi ne dorim să terminăm cât mai sus. Personal, am obiectivul fixat de mine și de jucători să încercăm să prindem play-off-ul”, a mai spus Stîngă.

Stîngă suferă pentru orașele mari fără stadioane

Dacă la Târgu Jiu există un stadion modern, iar echipa sa nu adună prea mulți fani, la Timișoara, Poli joacă pe un teren împrejmuit cu gard și câteva mini-tribune. Un loc unde timișorenii nu prea se mai înghesuie.

”Sunt și eu brașovean. Din păcate, aceași situație este și în Brașov. Suferim la infrastructură. Eu am multe amintiri frumoase de la stadionul «Dan Păltinișanu». îmi pare rău că se întâmpla asta într-un oraș așa frumos, de tradiție. Un oraș care a produs fotbal”, a adăugat Stîngă.

Crede în jucătorii români

Viitorul Panduri are doar români în lot, cu excepția basarabeanului Rogac, iar Florin Stîngă apreciază că autohtonii au calități foarte bune.

”Resurse avem foarte multe: jucători tineri talentați. Din păcate, nu avem mentalitatea potrivită pentru a face performanță: să ne dorim să muncim mai mult, să nu renunțăm atunci când este greu și să visăm că putem fi la fel de buni ca jucătorii de afară”, a mai spus Stăngă.

  • Viitorul Pandurii în victoria cu Poli Timișoara: Opric – Dănescu, Core, Rogac, Pîrcălabu – Vl. Toma (Micle 87′), Răsdan, Țegle (Ad. Stoian 73′), Al. Dulca (Banu 87′) – Dodoi (P. Mitrică 67′), Cl. Dragu (cpt.). Rezerve netilizate: Krupenschi – Chelariu, Băican, Gîrbiță.

Viitorul Pandurii, cu 9 puncte și golaveraj 5-5, se află pe locul 10. Miercuri, de la ora 16:30, are meci la Flacăra Horezu, în Turul 3 al Cupei României, iar în campionat joacă sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Progresul Spartac.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jocul-fara-orizont-continua-si-goleste-stadionul-la-poli-timisorenii-pierd-si-cu-viitorul-pandurii-si-sunt-in-cadere-libera-in-liga-2-si-sub-comanda-lui-bogdan-andone-19244934

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-astazi-se-joaca-doar-de-la-ora-1100-poli-iasi-gloria-buzau-si-selimbar-dej-cele-mai-importante-meciuri-din-cele-sapte-19244807

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

Anda DELIU 10 Sep. 2022, 17:43 Liga 2
Pe aceeași temă