Florin Prunea, despre instalarea lui Cornel Șfaițer la Politehnica Iași: ”Un bulgăre de aur pe care Iașiul îl are acum, dar numai să aibă grijă de el”

Narcis POHOAȚĂ 02 Feb. 2022, 14:00 Liga 2
Florin Prunea, despre instalarea lui Cornel Șfaițer la Politehnica Iași: ”Un bulgăre de aur pe care Iașiul îl are acum, dar numai să aibă grijă de el”

Fostul internațional Florin Prunea (53 de ani), președintele cu care Poli Iași a reușit două promovări și a câștigat două play-out-uri în Liga 1, este de părere că numirea lui Cornel Șfaițer la clubul din Copou este un real câștig.

Prunea spune că oficialii care l-au convins pe fostul conducător al celor de la FC Botoșani și Sepsi OSK să reprezinte Politehnica Iași trebuie să se țină de cuvânt și să aibă grijă de noul ”bulgăre de aur” din curte.

”Cornel Șfaițer este un bulgăre de aur pe care Iașiul îl are acum. Dar numai să aibă grijă de el. Îl cunosc foarte bine pe Cornel, îmi este și prieten, tot timpul a fost un om apropiat de Iași, este un profesionist, un om care construiește, numai că cei care l-au adus să își țină promisiunile. Cu el nu te joci. Își face omul un plin de motorină, s-a urcat în mașină și a plecat. Repet, este un bulgăre de aur pentru Poli Iași și este bine că eu reușit să-l convingă să vină la Iași”, a declarat Florin Prunea, la Radio HIT Iași, despre cel numit la începutul acestui an în funcția de președinte al Consiliului Director al Politehnicii Iași.

Florin Prunea: ”Păcat de oraș ca Poli să nu fie în Liga 1”

Fost președinte al Politehnicii în perioada 2012-2017 spune și că Poli poate reveni în elită în campionatul viitor.

”Eu sper ca Iașiul să revină cât mai repede acolo unde îi este locul, pentru că este păcat de oraș, de tradiția acestui club. Iașiul merită cu siguranță să aibă echipă în Liga I. Se poate promova în sezonul viitor, de ce nu? Eu am avut două promovări cu Poli Iași. Eu mă așteptam ca și anul acesta să se atace promovarea, dar a fost o conjunctură, au plecat toți jucătorii, nimeni nu mai voia să audă de Iași, nimeni nu voia să vină la Poli. Dar odată cu venirea lui Cornel Șfaițer sunt convins că lucrurile se schimbă total”, a punctat Prunea.

În actualul sezon de Liga 2, Poli Iași ocupă locul 12 după 16 etape, cu 21 de puncte, având în continuare șanse matematice la accederea în play-off, însă acestea sunt aproape imposibile de îndeplinit în ultimele trei etape rămase din campionatul regular, ținând cont de diferența de puncte care o desparte de clasata pe poziția a 6-a și de numărul formațiilor pe care trebuie să le depășească pentru a termina în Top 6. Poli Iași va evolua mai mult ca sigur în una dintre cele două grupe de play-out, unde are ca obiectiv menținerea în Liga 2.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cornel-sfaiter-explica-tactica-politehnicii-iasi-in-viitor-clubul-trebuie-sa-produca-vom-da-credit-tinerilor-tin-mult-la-aceasta-strategie-19218274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ingrijorare-la-poli-iasi-oficialii-clubului-au-aflat-cat-va-lipsi-golgheterul-sekou-camara-dupa-accidentarea-din-amicalul-cu-csm-pascani-cristian-puscas-investigatii-amanuntite-in-capitala-19218195

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fundasul-ivorian-kouadio-debut-cu-gol-la-poli-iasi-camara-s-a-accidentat-stoenac-si-a-reziliat-contractul-iar-tarsa-are-sanse-sa-continue-cu-echipa-19218017

Narcis POHOAȚĂ 02 Feb. 2022, 14:00 Liga 2
Pe aceeași temă