Corvinul Hunedoara, a treia achiziție din străinătate în 24 de ore. Cine e Mehdi Lehaire

Andrei PASCU 28 Aug. 2024, 16:12 Liga 2
Corvinul Hunedoara, a treia achiziție din străinătate în 24 de ore. Cine e Mehdi Lehaire

Corvinul Hunedoara încearcă să acopere golurile lăsate de plecările anumitor jucători după eliminarea din cupele europene, iar miercuri, după ce cu o zi înainte a comunicat aducerile lui Kristijan Ackovski și Predag Vladic, l-a prezentat pe belgianul Mehdi Lehaire.

Noua achiziție a Corvinului evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv, are 24 de ani, iar ultimat dată a fost sub contract în Polonia, la Miedz Legnica, unde a fost legitimat exact patru sezoane.

Corvinul Hunedoara a adus un mijlocaș belgian, pe Mehdi Lehaire

Născut în orașul Mouscron, Lehaire are și cetățenie franceză și a făcut o parte din juniorat la Lierse (Belgia). În vara lui 2018 a făcut trecerea în Olanda, la Utrecht U21, iar doi ani mai târziu a ajuns în Polonia, la Miedz Legnica.

Pe parcursul experienței de la Miedz Legnica a fost pentru câteva luni, în perioada ianuarie 2023 – iulie 2023, împrumutat la altă formație poloneză, la Resovia Rzeszow.

Sezonul trecut a bifat 31 de apariții pentru Miedz Legnica, timp în care a marcat un gol. A acumulat două partide și în acest sezon, dar acum a făcut trecerea în România, la Corvinul Hunedoara, în Liga 2.

Bun venit, Mehdi Lehaire!

Clubul nostru a perfectat un nou transfer! Este vorba despre mijlocaşul ofensiv belgian Mehdi Lehaire, care a semnat o înţelegere valabilă pe două sezoane. În vârstă de 24 de ani, Mehdi a ajuns la Corvinul după ce ultima dată a evoluat pentru polonezii de la Miedź Legnica – formaţie din liga secundă a Poloniei (pe care echipa noastră a şi învins-o amical, în februarie, în cantonamentul din Antalya), bifând 32 de apariţii şi un gol în ultimul sezon şi jumătate.

În CV-ul său mai figurează, printre altele, prezenţe la nivel Under 21 pentru olandezii de la Utrecht şi belgienii de la SK Lierse.

Bine ai venit şi mult succes, Mehdi!”, a transmis clubul din Hunedoara.

Corvinul Hunedoara, trei achiziții de jucători străini în 24 de ore

Mutarea a fost anunțată de Corvinul Hunedoara la numai o zi după ce clubul a comunicat două aduceri, ale altor doi jucători străini, ale lui Kristijan Ackovski și Predag Vladic.

Următorul meci pentru Corvinul Hunedoara va avea loc joi, 28 august, de la ora 17:30, la Mioveni, contra Campionii FC Argeș, în play-off-ul Cupei României. Va fi al patrulea meci din acest sezon în competițiile interne, după cele din Supercupa României (0-3 cu FCSB), turul 3 din Cupa României (3-0 cu Viitorul Pandurii) și runda a 4-a a Ligii 2 (0-2 cu FC Voluntari).

Foto: Corvinul Hunedoara

Andrei PASCU 28 Aug. 2024, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă