Florentin Petre e încrezător, după un nou eșec al echipei sale: ”Mai sunt șanse de salvare!” Dacia Unirea Brăila a ajuns la 11 înfrângeri consecutive după jocul de la Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 28 Nov. 2021, 12:00 Liga 2

Dacia Unirea Brăila a suferit, în etapa a 15-a, a 13-a înfrângere din actualul sezon de Liga 2, a 11-a consecutivă, scor 0-1 la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, după golul marcat de Gabriel Dodoi, cu capul, în minutul 27.

Brăila are șanse matematice reduce să se mai salveze de la retrogradare, Florentin Petre speră

În pofida situației dezastuoase din clasament, antrenorul Florentin Petre încă mai speră în salvarea de la retrogradare, deși echipa sa se află, momentan, la 12 puncte sub linia imaginară care asigură menținerea în eșalonul secund. Diferența ar putea crește, dacă Politehnica Timișoara obține, astăzi, un rezultat pozitiv cu Steaua. Următoarea clasată, Unirea Dej, are 17 puncte avans, față de ”lanterna roșie” Dacia Unirea Brăila.

”Șanse mai sunt, dar e foarte important ce se va întâmpla în pauza de iarnă. Ne mai trebuie vreo zece jucători care să facă diferența, jucători de nivelul primelor șase-șapte echipe din campionat. Dacă avem bani şi un buget bun, vom putea scăpa de retrogradare. Pentru a putea face însă transferurile dorite, trebuie ca oamenii care au promis că ne ajută să vină lângă echipă. Noi avem acum cel mai mic buget. Nivelul a crescut mult în ultimii ani în liga secundă, sunt formaţii cu bugete extraordinar de mari”, a declarat Florentin Petre.

Florentin Petre crede că echipa sa putea scoate un egal cu Viitorul Pandurii

Antrenorul Brăilei a mai spus că echipa sa putea scoate cel puțin un punct la Târgu Jiu, dacă nu resimțea oboseala acumulată pe parcursul celor peste 500 de kilometri parcurși.

Viitorul Pandurii a dominat clar jocul, raportul ocaziilor de gol fiind net favorabil gazdelor. ”A fost un meci frumos, cu foarte-foarte multe faze de poartă, de ambele părți. Mă bucur de efortul pe care l-au făcut jucătorii mei, ținând cont că noi am ajuns la Târgu Jiu aseară, după 9 ore de mers cu autocarul, în timp ce adversarii au venit la stadion direct de acasă. Cu o mai mare atenție pe faza ofensivă, cu siguranță puteam scoate cel puțin un egal. Nu pot să mă gândesc la cele trei puncte, pentru că ne vede Dumnezeu şi nu este corect. Adversarii au avut foarte multe faze de poartă, dar puteau să ia și bătaie, fiindcă am avut și noi oportunități. Gazdele au căzut fizic pe final și puteam profita. Dacă veneam și noi la Târgu Jiu cu 2 zile înainte de joc, altfel ar fi sta lucrurile pe teren. Oricum, felicit jucătorii pentru efort, mai ales că s-a jucat și pe un teren îmbibat cu apă”, a precizat Petre.

  • Dacia Unirea Brăila în meciul cu Viitorul Pandurii: Cr. Andrei – Pătlăgică (Gab. Răducan 46′), D. Ciobanu, Paliu, Stănciulescu, Mih. Șandru – Robu (Duțu 46′), Raph. Stănescu, G. Apostol, Cocîrlă (Apostolache 65′) – P. Petre (cpt.). Rezerve: Duță – Petrache, Priboi, Voinescu.

Vrea să spargă gheața la Călărași

Etapa viitoare, a 16-a, Dacia Unirea, ajunsă la 11 înfrângeri consecutive, va juca derby-ul suferinței, cu Dunărea Călărași, echipă de asemenea fără victorie în Liga 2, dar care a izbutit trei remize în actuala stagiune.

Florentin Petre speră ca echipa sa să spargă gheața chiar la ultima rundă programată în acest an. ”Vreau să-mi capacitez jucătorii și mergem la Călărași să câștigăm. În ultimele etape am jucat fotbal, dar nu am avut șansă”, a conchis Petre.

Dupa 15 etape, Dacia Unirea Brăila se află pe locul 20 în Liga 2, ultimul, cu 2 puncte și golaveraj 6-45! Meciul cu Dunărea Călărași (locul 18, 4 puncte) are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Călărași.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 28 Nov. 2021, 12:00 Liga 2
Pe aceeași temă