FK Miercurea Ciuc vrea să profite de situația echipei FCU Craiova. Gândurile lui Robert Ilyeș, înaintea întâlnirii cu oltenii ”fără antrenor”

Andrei PASCU 25 Oct. 2024, 15:16 Liga 2
FK Miercurea Ciuc vrea să profite de situația echipei FCU Craiova. Gândurile lui Robert Ilyeș, înaintea întâlnirii cu oltenii ”fără antrenor”

FK Miercurea Ciuc defilează în acest sezon, având opt victorii și un egal în Liga 2, în nouă meciuri disputate, după ce rezultatele falimentarei Viitorul Pandurii au fost anulate. Duminică, de la ora 11:00, formația ciucană va întâlni, pe teren propriu, FCU Craiova, în etapa a 11-a a campionatului.

În cazul unui succes, trupa lui Robert Ilyeș, care oricum va termina runda tot pe primul loc, dacă va beneficia și de jocul rezultatelor altelor meciuri, ale echipelor clasate sub ea, va mări ecartul. Următoarele două sub FK Miercurea Ciuc sunt Steaua și ACSM Reșița, ambele cu cinci puncte mai puțin.

FK Miercurea Ciuc vrea să profite de situația echipei FCU Craiova

Antrenorul liderului din Liga 2, Robert Ilyeș, a transmis faptul că echipa lui poate bifa o nouă victorie și știe la ce să se aștepte de la formația din Craiova, care zilele trecute a transmis despărțirea de antrenorul Marius Croitoru. Ilyeș a urmărit meciurile adversarilor de duminică și a sesizat faptul că au un fotbal plăcut, ofensiv.

În momentul în care a vorbit de principalul motiv pentru care FK Miercurea Ciuc speră la o victorie și o eventuală mărire a ecartului față de locul 2, Robert Ilyeș a remarcat faptul că forța colectivă a echipei va fi decisivă în întâlnirea de duminică, dar a recunoscut și că jucătorii de la FK Miercurea Ciuc au mare încredere în urma celor întâmplate până acum, atât în Liga 2, cât și în Cupa României.

Este a doua sau a treia echipă, nici nu mai știu exact, care înaintea meciului cu noi își schimbă antrenorul. Așa cum am mai spus, aceste schimbări nu ușurează munca colectivului nostru tehnic, deoarece adversarii pot schimba sistemul de joc sau antrenorul poate aduce noi impulsuri, cu toate că, este clar, nu poate schimba multe într-un timp atât de scurt.

I-am analizat în mare, așa că le știm punctele tari și cele slabe. În această privință nu cred că vor fi schimbări majore, însă este clar că vom juca împotriva unei echipe foarte bune.

(N.r. – FCU Craiova) Nu a reușit să se ridice la așteptările conducerii, nu a acumulat puncte. Însă, dincolo de acest aspect, se vede calitatea echipei, arată un fotbal frumos, încearcă să joace, așa că pentru noi și acest meci va fi unul dificil”, a transmis Robert Ilyeș înaintea duelului FK Miercurea Ciuc – FCU Craiova, din etapa a 11-a din Liga 2.

FK Miercurea Ciuc, trei meciuri în șapte zile

FK Miercurea Ciuc are partida cu FCU Craiova după un succes în Liga 2, în etapa a 10-a, 1-0 cu FC Bihor Oradea (foto articol). În celelalte partide din campionat, ciucanii au remizat, în etapa a 8-a, cu Steaua, scor 1-1, iar anterior au învins CSC Dumbrăvița, scor 1-0, ACSM Reșița, scor 2-3, Metalul Buzău, scor 4-2, dar au trecut și cu 1-0 de Campionii FC Argeș, în deplasare, pe stadionul de la Mioveni, dar și de AFC Câmpulung Muscel (scor 4-1), Viitorul Pandurii (scor 4-1) și ACSM Ceahlăul (scor 3-1), fiind pe primul loc în campionat.

Urmează o săptămână încărcată pentru FK Miercurea Ciuc, la fel ca pentru toate echipele din Liga 2 calificate în grupele Cupei României, pentru că în urma jocului cu FCU Craiova va disputa și întâlnirea din prima etapă a Cupei României, cu SC Oțelul Galați, pe teren propriu.

Robert Ilyeș nu se teme de ritmul meciurilor

Ulterior, după întâlnirea cu formația din SuperLiga României, FK Miercurea Ciuc va întâlni, în runda a 12-a a campionatului Ligii 2, CSM Slatina, acasă.

Referitor la acest program, Robert Ilyeș a declarat:

Avem un lot care ne permite să schimbăm la nevoie toți cei 11 jucători. Și ceilalți componenți sunt valoroși, așa că nu vom avea probleme. Vom trata cu maximă seriozitate și meciul de Cupa României, dorim să obținem și acolo punct sau puncte, vom pregăti și acel meci din toate punctele de vedere, așa că pentru noi ambele partide sunt la fel de importante.

Cel de-al treilea meci este încă departe, să începem deocamdată cu Craiova, care, așa cum am spus, este o echipă cu calitate”.

Conferința organizată de FK Miercurea Ciuc înaintea întâlnirii cu FCU Craiova:

Foto: FK Miercurea Ciuc și FC Bihor Oradea
Video: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 25 Oct. 2024, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă