FK Miercurea Ciuc merge în barajul de promovare în cel mai slab moment al sezonului! A pierdut și cu Gloria Buzău și are doar un punct în ultimele șase etape. Cum a reacționat Robert Ilyeș

Andrei PASCU 11 May. 2024, 16:45 Liga 2

FK Miercurea Ciuc nu a putut trece de Gloria Buzău, a doua echipă promovată direct din Liga 2 în acest sezon. Nici măcar un punct nu a putut scoate formația pregătită de Robert Ilyeș, cedând duelul de pe teren de propriu, din etapa a 10-a a play-off-ului, la limită, scor 0-1. A fost ultima rundă din grupa pentru promovare.

A fost un meci pe care Ilyeș l-a catalogat drept unul în care jocul a mers în anumite momente, dar că aspectul mental a avut un rol important și din acest motiv FK Miercurea Ciuc nu a putut marca.

FK Miercurea Ciuc termină ultima play-off-ul Ligii 2, după 0-1 cu Gloria Buzău

Un gol în finalul întâlnirii a făcut diferența în meciul de la Miercurea Ciuc. Gloria Buzău a marcat și a luat trei puncte, după euforia promovării, în minutul 3 al prelungirilor, prin Gabriel Bucur, care intrase pe teren în minutul 90+1.

FK Miercurea Ciuc putea marca în mai multe rânduri, având șanse importante chiar și în primele minute, două șase notabile chiar în primele 10 minute, dar a terminat partida de sâmbătă fără să înscrie.

  • FK Miercurea Ciuc, contra Gloria Buzău: Gyenge – J. Nagy, Kelemen (cpt.), Csuros, Gal-Andrezly, Vereș (B. Pinter 85′), Jebari (Gergely 85′), Bakoș (Gheralia 72′), Bloj, Balogh (Ronai 60′), Jelena (Makrai 72′). Rezerve neutilizate: Karacsony – Al. Ureche, Vita, Apro.

Robert Ilyeș recunoaște că jucătorii săi suferă din punct de vedere mental

Formația pregătită de Robert Ilyeș este în evidentă scădere de formă, adunând doar un punct în ultimele șase etape din play-off-ul Ligii 2. Pe lângă faptul că mental jucătorii săi nu au stat bine, antrenorul a remarcat și faptul că nu are un atacant care să marcheze atunci când ajunge într-o poziție de finalizare favorabilă.

S-a simțit că jucătorii noștri nu au fost puternici mental. Am avut multe ocazii, am lovit bara, dar și portarul adversarului a avut o zi bună. Nu pot fi supărat pe jucători, pentru că au încercat și au luptat.

Dar, când nu ai un atacant potrivit, un jucător care, dacă ai o șansă, ratează, e greu să faci puncte”, a punctat Ilyeș.

FK Miercurea Ciuc așteaptă să afle adversara din barajul de menținere-promovare

FK Miercurea Ciuc termină pe locul 6, ultimul, în play-off-ul Ligii 2. A finalizat întrecerea la trei lungimi de locul 5, CS Mioveni, la 11 de locul 4, Gloria Buzău, la 11 puncte față de locul 3, CSC Șelimbăr, la 12 de locul 2, Corvinul Hunedoara, și la 20 față de locul 1, Unirea Slobozia.

În barajul de promovare în prima ligă, echipa harghiteană va întâlni clasata pe locul 7 în play-out-ul SuperLigii, care va fi stabilită duminică noapte.

Robert Ilyeș a transmis un mesaj motivațional înaintea dublei din barajul de menținere-promovare în SuperLiga României, pe care speră ca jucătorii săi să îl asimileze cât mai bine.

Ne vom pregăti pentru baraj la toate aspectele. Toată lumea este conștientă că o astfel de oportunitate apare rar. Avem la dispoziție o săptămână pentru a analiza jocul și stilul adversarului, pentru a pune lucrurile la punct.

Nu știm încă cine va fi adversarul, dar cert este că vom lupta și vom transpira pentru fiecare minge. Împreună sperăm că vom reuși! Sper că jucătorii mei vor avea inima pe care au avut-o în primele jocuri din play-off.

Ne așteaptă două meciuri decisive, iar speranța moare ultima”, a mai spus Robert Ilyeș, conform Szekely Sport.

Foto: Bogdan Balaș / Sport Pictures

Andrei PASCU 11 May. 2024, 16:45 Liga 2
Pe aceeași temă