CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc cunosc pozițiile din play-out-ul SuperLigii pe care le vor întâlni în barajele de promovare. Cum arată clasamentul final al play-off-ului Ligii 2

Marius ANGHEL 11 May. 2024, 16:28 Liga 2
CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc cunosc pozițiile din play-out-ul SuperLigii pe care le vor întâlni în barajele de promovare. Cum arată clasamentul final al play-off-ului Ligii 2

S-a tras linia finală și în play-off-ul Ligii 2, unde astăzi, 11 mai 2024, de la ora 12:00, la Mioveni, Miercurea Ciuc și Slobozia s-au disputat cele trei meciuri din etapa a 10-a, ultima a turneului.

Cum promovatele direct erau deja cunoscute, Unirea Slobozia și Gloria Buzău urmând să joace în SuperLigă din sezonul viitor, dar și cele două formații care vor evolua în barajele de promovare erau cunoscute, CS Mioveni, respectiv FK Miercurea Ciuc, în această etapă rămăsese de aflat ordinea în care se vor afla acestea din urmă în clasament.

În funcție de poziția ocupată, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc își află duminică noapte adversara din barajul de promovare.

  • Reamintim, Corvinul Hunedoara și CSC Șelimbăr au evoluat în play-off fără să poată promova, din cauza formei lor de organizare.

CS Mioveni și Gloria Buzău au câștigat în ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, Slobozia și Șelimbăr au remizat

În etapa a 10-a a play-off-ului Ligii 2, Corvinul a tratat meciul de la Mioveni cu un lot format numai din juniori, doar patru dintre cei 20 aflați sub comanda antrenorului secund Dinu Maghici făcând parte până acum din lot și doar trei au prins minute în acest sezon. Astfel, argeșenii au avut o misiune facilă și s-au impus cu scorul de 3-1.

La Miercurea Ciuc, trupa lui Robert Ilyeș a ratat mai multe situații de gol în fața Gloriei Buzău, însă nu a reușit să-l învingă pe debutantul Alessandro Lepădat. Mai mult, în prelungiri, un alt debutant, Gabriel Bucur, abia intrat pe teren, a înscris în minutul 90+4 și a decis soarta jocului: 1-0 pentru Gloria.

În final, la Slobozia, echipele care au condus clasamentul în play-off, respectiv în sezonul regular, Unirea, respectiv CSC Șelimbăr, au terminat la egalitate, scor 0-0. Unirea e campioana Ligii 2 în acest sezon și a primit trofeul. CSC Șelimbăr a terminat pe locul 3, la egalitate de puncte cu Gloria Buzău, locul 4, pe care o depășește la primul criteriu de departajare, numărul de puncte avut la finalul sezonului regular, 42 față de 34.

CS Mioveni întâlnește locul 7 din play-out-ul SuperLigii, iar FK Miercurea Ciuc se va lupta cu locul 8 din prima ligă pentru a promova

În aceste condiții, Unirea Slobozia a terminat Liga 2 pe primul 1 în sezonul 2023-2024, lucru de care era sigură cu două etape înainte de final.

Corvinul se situează pe locul 2, iar CSC Șelimbăr este pe locul 3, depășind-o la primul criteriu de departajare pe Gloria Buzău, situată pe locul 4. Aceasta din urmă este a doua promovată matematic în prima ligă.

CS Mioveni, cu 43 de puncte, încheie sezonul pe locul 5 și va întâlni în barajul de promovare ocupanta locului 8 din play-out-ul SuperLigii.

FK Miercurea Ciuc, cu 40 de puncte, este pe locul 6, ultimul, și va întâlni în barajul de promovare echipa care se va situa pe locul 7 în play-out-ul primei ligi.

Ultima etapă a play-out-ului SuperLigii are loc duminică, începând de la ora 21:30, iar echipele care luptă pentru a evita retrogradarea sau a prinde cel puțin locurile de baraj de menținere sunt FCU Craiova, Dinamo (ambele cu 22 de puncte), Poli Iași, FC Voluntari (ambele cu 24 de puncte) și FC Botoșani (25).

În acest moment, pe locul 7 în play-out-ul primei ligi se află Poli Iași, iar pe locul 8 este FC Voluntari.

  • Meciurile de baraj menținere/promovare în prima ligă se dispută în două manșe, tur/retur, și au loc în datele de 19 și 25 mai 2024.

Rezultatele etapei a 10-a a play-off-ului Ligii 2 și clasamentul final:

sâmbătă, 11 mai 2024, ora 12:00
CS Mioveni – Corvinul Hunedoara  3-1
Ștefan Blănaru 8′, 79′ – penalty, Alexandru Stan 90′ / Alexandru Stupu 63′
FK Miercurea Ciuc – Gloria Buzău  0-1
Gabriel Bucur 90+4′
Unirea Slobozia – CSC Şelimbăr 0-0

Modul în care s-au încheiat cele două grupe de play-out de Liga 2 poți vedea AICI.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-termina-play-off-ul-cu-victorie-3-1-cu-corvinul-19315483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/clasamentele-finale-din-play-out-ul-ligii-2-19315458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-retrogradat-in-liga-3-19315455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-din-play-off-ul-ligii-2-19315367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-din-play-out-ul-ligii-2-cele-sase-meciuri-incep-la-ora-1100-astazi-aflam-ultima-echipa-care-se-salveaza-si-pe-ultima-care-retrogradeaza-19315363

Marius ANGHEL 11 May. 2024, 16:28 Liga 2
Pe aceeași temă