Robert Ilyeș, cu altă poftă după succesul din etapa trecută. Antrenorul Ciucului vrea ”dubla” înaintea pauzei competiționale: ”Mai reducem presiunea”

Andrei PASCU 06 Oct. 2023, 16:22 Liga 2

Robert Ilyeș a avut altă poftă la conferința de presă premergătoare jocului din etapa a 9-a, cu Metaloglobus, de sâmbătă, de la ora 11:00. Etapa trecută, FK Miercurea Ciuc a reușit a doua victorie în campionat, în actuala stagiune, 1-0 pe teren propriu, contra Chindia Târgoviște.

În cazul unui succes, trupa din Miercurea Ciuc va termina runda mai sus de locul pe care îl ocupă momentan, 14. Se poate apropia chiar și de locurile de play-off.

FK Miercurea Ciuc, meci cu Metaloglobus în etapa a 9-a de Liga 2

FK Miercurea Ciuc are o încredere mai mare după victoria cu Chindia Târgoviște, iar Robert Ilyeș mizează pe a doua victorie la rând, mai ales că apoi va urma și o pauză pricinuită de meciurile echipelor naționale.

Ilyeș vrea ca formația sa să intre în pauză cu un alt statut, iar apoi, în runda a 10-a, să se pregătească pentru un al treilea succes. Antrenorul ciucanilor este sigur că meciul cu Metaloglobus va fi unul deschis, cu ambele echipe încercând să joace fotbal de calitate, pentru că îl știe pe Ianis Zicu, adeptul strategiei cu construcție de jos, de la portar.

Cred că echipa și-a recăpătat încrederea puțin, un meci câștigat e întotdeauna important. În cursul săptămânii, băieții s-au pregătit bine, așa că îmi pun speranțe mari în meciul de sâmbătă. Le-am spus și lor că este important să legăm două-trei victorii și atunci mai reducem presiunea ce ne apasă și vom putea pregăti cu totul diferit jocurile care vin.

Îi cunosc foarte bine pe adversari, am jucat de mai multe ori împotriva lor, au un antrenor bun. Ianis Zicu a fost un jucător de primă mână, l-am analizat și am văzut că încearcă să joace fotbal, să construiască din spate.

Mă bucur că încă există antrenori ca el, care sunt preocupați de construcție pornind de la propriul portar. Astfel, sunt sigur că au un joc compatibil cu stilul nostru, cea ce îmi dă speranța că va fi un joc de un meci de nivel ridicat.

Desigur, fotbalul frumos depinde și de calitatea terenului. Cu siguranță la echipă primul gând este să nu pierdem, de aici pornesc toți antrenorii. Dar, în situația în care ne aflăm, cele trei puncte sunt foarte importante. Ca și pentru ei, dat fiind că sunt sub noi în clasament. Dacă reușim să îi învingem, vom mai urca”, a spus Robert Ilyeș la conferința de presă, înaintea deplasării către partida cu Metaloglobus.

https://www.youtube.com/watch?v=LqliNdCn7tQ&fbclid=IwAR1Z75H_WP8VxDp3ui3XdM6Kqo3ghU-1GXy540_mJuz0ABkpQsJxWGWIq9I

FK Miercurea Ciuc, locul 14 în Liga 2

Acum, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 14 în clasament, cu 9 puncte, iar Metaloglobus este pe locul 16, cu două puncte mai puțin. Harghitenii sunt la al patrulea meci în deplasare în acest sezon, după 0-2 cu Corvinul la Hunedoara, 1-1 cu Viitorul Pandurii la Târgu Jiu și 0-1 cu CS Tunari.

Un meci complicat va avea FK Miercurea Ciuc, așadar, în runda a 9-a de Liga 2, cu Metaloglobus, pe teren advers. Etapa trecută, formația lui Ianis Zicu a făcut remiză cu CSC Dumbrăvița,  scor 1-1.

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-duel-cu-cs-mioveni-in-etapa-a-10-a-de-liga-2-19287811

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-s-a-inteles-cu-o-echipa-din-liga-2-steaua-s-a-opus-19287802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-s-a-detasat-din-nou-in-fruntea-golgheterilor-ligii-2-dupa-dubla-cu-cfc-arges-19287801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-joaca-sambata-la-turnu-magurele-cu-csm-alexandria-19287797

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-panait-despre-eliminarea-sa-din-jocul-steaua-cfc-arges-3-1-19287792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-concluzii-dupa-steaua-campionii-fc-arges-3-1-19287768

Andrei PASCU 06 Oct. 2023, 16:22 Liga 2
Pe aceeași temă