FK Miercurea Ciuc l-a prezentat pe mijlocașul brazilian plecat de la Santos după ce l-a debutat. A evoluat în victoria cu CFC Argeș și are planuri mari

Andrei PASCU 27 Feb. 2024, 15:22 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a prezentat marți, 27 februarie, poate, ultimul jucător achiziționat în această iarnă. Este vorba de brazilianul Francisco Anderson de Jesus dos Santos, după ce acesta a jucat în primul meci oficial pentru ciucani din 2024, în duelul cu CFC Argeș, din etapa a 16-a a Ligii 2, de luni seară, scor 2-1.

El s-a pregătit alături de FK Miercurea Ciuc în cantonamentul din Turcia, dar Robert Ilyeș l-a avut, se pare, în probe. Înaintea jocului cu piteștenii a confirmat formația harghiteană înțelegerea cu mijlocașul de 24 de ani, dar marți l-a prezentat oficial.

FK Miercurea Ciuc l-a prezentat pe brazilianul Francisco Anderson 

Francisco Anderson chiar a jucat în partida contra Campionii FC Argeș, fiind introdus de antrenor în minutul 66 în locul lui Soufiane Jebari. Până să ajungă la Miercurea Ciuc, brazilianul era fără contract de jumătate de an, în august 2023 terminând înțelegerea cu una dintre cele mai galonate formații din Brazilia, Santos.

Brazilianul a fost sub contract cu Santos mai bine trei ani, dar în acest timp a fost împrumutat la alte formații din țara natală, la CRB, Maringa și Santa Cruz. Pentru Santos a jucat doar patru meciuri în acest timp, iar cel mai bun randament l-a dat la Santa Cruz, jucând în 25 de partide și marcând de două ori.

Francisco Anderson are planuri mari sub comanda lui Robert Ilyeș: ”Vreau să ajut echipa să urce în clasament”

Înaintea jocului din prima etapă din Liga 2 din 2024, Francisco Anderson a oferit un interviu pentru FK Miercurea Ciuc, relatat de site-ul oficial al clubului în comunicatul prezentării jucătorului.

Încă încerc să mă adaptez la echipă, mă adaptez la țară. Totul este foarte diferit pentru mine, dar totul merge foarte bine, colegii mei ajută foarte mult în acest proces, la fel ca antrenorul. El vorbește cu mine în timpul antrenamentului ca să înțeleg mai bine tactica de aici.

Sunt fericit să fiu aici și sper să mă pot integra cât mai repede! În acest moment am un singur plan, să ajut ajuta echipa să ajungă cât mai sus. Cu siguranță țintesc lucruri mai mari la club. (…)

(…) îmi place foarte mult clubul. Este un club foarte bine structurat, oamenii sunt foarte primitori. Sunt foarte fericit aici și sper că oamenii de aici mă pot ajuta să ajung la nivelul Miercurii Ciuc în această etapă a carierei mele.

Îmi place foarte mult acest loc, îmi place foarte mult orașul, oamenii, sunt fericit”, a transmis mijlocașul.

Trei meciuri mai are FK Miercurea Ciuc ca să prinde play-off-ul

Gruparea din Miercurea Ciuc ocupă locul 7 în clasamentul de Liga 2, cu 25 puncte, în urma a șapte victorii, patru remize și cinci eșecuri, cu 15 goluri marcate și 13 primite. E la egalitate cu locul 6, ACSM Ceahlăul, dar are un golaveraj inferior.

În runda a 15-a din Liga 2, ultima din 2023, ciucanii au trecut, surprinzător, de Gloria Buzău, în deplasare, scor 2-0. Anul 2024, la nivelul meciurilor oficiale, a început la fel de bine, dar pe teren propriu, contra Campionii FC Argeș, de care a trecut cu 2-1.

În ultimele trei meciuri din sezonul regular, formația din Miercurea Ciuc le va mai întâlni pe Unirea Slobozia (deplasare), ACSM Ceahlăul (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare). Toate confruntările vor fi în format live-text pe Liga2.ro.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-robert-ilyes-dupa-fk-miercurea-ciuc-cfc-arges-2-1-19301041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-da-vina-pe-arbitraj-pentru-esecul-argesului-la-miercurea-ciuc-19300985

https://liga2.prosport.ro/liga-3/enrichi-finica-a-semnat-cu-stiinta-miroslava-19301037

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

https://liga2.prosport.ro/seria-1/isaac-solet-si-marko-pervan-au-ajuns-la-echipe-din-prima-liga-19300965

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-cfc-arges-incheie-etapa-a-16-a-a-ligii-2-19300913

Andrei PASCU 27 Feb. 2024, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă