Atacul rămâne principala problemă la FK Miercurea Ciuc și după partida cu Metaloglobus. Eugen Pîrvulescu e sincer: ”Avem doi atacanți, încă nu și-au găsit cadența”

Andrei PASCU 09 Oct. 2023, 16:12 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a bifat un al doilea rezultat pozitiv la rând în Liga 2, reușind, în etapa a 9-a, o remiză cu Metaloglobus în deplasare, scor 0-0. În runda trecută, ciucanii trecuseră de Chindia Târgoviște, scor 1-0.

FK Miercurea Ciuc este la patru puncte de play-off în acest moment, de locul 6, ocupat de CSM Ceahlăul.

FK Miercurea Ciuc, remiză în deplasare cu Metaloglobus, scor 0-0

Eugen Pîrvulescu, managerul sportiv al clubului din Miercurea Ciuc, a declarat că este mulțumit de remiză, mai ales că, după aspectul jocului, scorul final a fost unul echitabil. Au fost ocazii bune de ambele părți, însă rămâne o problemă la echipa pe care o reprezintă Eugen Pîrvulescu, anume că nu reușește să marcheze prea mult în Liga 2.

  • FK Miercurea Ciuc: Gyenge – B. Szabo, Kelemen (cpt.), Apro, Vita (Gal-Andrezly 64′), Csuros, Veres, Jebari, A. Nistor (Bakos 64′), Ronai, Jelena (Makrai 46′)
    Rezerve neutilizate: Karacsony – Bloj, J. Nagy, Balogh, Magyari, Szondi

FK Miercurea Ciuc are unul dintre cele mai slabe atacuri din Liga 2, cu o medie de sub un gol pe meci, dar în iarnă clubul are în plan să modifice în zona atacanților, poate să reușească aducerea unui vârf cu experiență. Până acum, deși au trecut nouă etape din campionat, atacanții ciucanilor nu au reușit să spargă gheața și să puncteze.

Ne-am dorit să câștigăm, dar nu a fost să fie! A fost un joc echilibrat, putea câștiga oricare dintre echipe. Una peste alta, cred că a fost un rezultat echitabil. Cred că e o problemă în tot fotbalul românesc în privința atacanților, dar mai ales în Liga 2 că nu se marchează goluri. E o problemă, avem doi atacanți care încă nu și-au găsit cadența, nu au reușit să marcheze până acum.

Dar, nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe cel puțin până în iarnă. Astea sunt soluțiile, e greu să găsești un atacant valoros care să vină în Liga 2. La ce avem noi la academie, nu sunt copți jucătorii să intre în meciurile din Liga 2”, a spus Eugen Pîrvulescu la Metropola TV.

FK Miercurea Ciuc nu a reușit aducerea lui Omar El Sawy

Mijlocașul ofensiv Omar El Sawy a fost vândut vara trecută de gruparea din Miercurea Ciuc la Rapid. Până acum, fotbalistul de 19 ani nu a apucat să debuteze la Rapid, iar formația din Liga 2 a încercat să îl împrumute.

Tânărul fotbalist poate evolua pe poziţia de mijlocaş ofensiv, dar şi pe cea de atacant. Ilyeș a recunoscut că a discutat cu Cristiano Bergodi pentru un împrumut al fotbalistului, însă mutarea nu s-a realizat. Omar este convins că va confirma așteptările în Giulești și a refuzat revenirea la Miercurea Ciuc.

Este greu pentru Omar să prindă meciuri în Liga 1, e născut în 2004, dar mai e eligibil încă trei ani pentru regula under din Liga 1. Am încercat să îl aducem, dar cred că se va lupta să joace în Liga 1.

Am vrut să îl aducem, dar dorința jucătorului a fost să continue la Rapid”, a explicat Pîrvulescu.

FK Miercurea Ciuc, locul 14 în clasamentul Ligii 2, duel cu Unirea Dej în etapa a 10-a

Acum, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 14 în clasament, cu 10 puncte, iar Metaloglobus este pe locul 16, cu două puncte mai puțin. Harghitenii s-au aflat la al patrulea meci în deplasare în acest sezon, după 0-2 cu Corvinul la Hunedoara, 1-1 cu Viitorul Pandurii la Târgu Jiu și 0-1 cu CS Tunari.

Un meci ceva mai ușor va avea FK Miercurea Ciuc în runda a 10-a de Liga 2, cu Unirea Dej, pe teren propriu. În această etapă, trupa lui Dacian Nastai, aflată pe locul 18, a cedat cu 0-1 pe teren propriu, contra CSC Dumbrăvița.

”Dacă ne uităm la clasament, până la locul 6 nu sunt mult puncte. Dacă legi victorii, urci imediat în clasament. Dacă reușeam să învingem Metaloglobus… după pauză jucăm cu Unirea Dej, iar cu două victorii eram acolo.

Am încercat să găsim un adversar în această pauză, dar nu am găsit. Toate echipele și-au făcut planurile, am vrut să jucăm cu o echipă care are meci în deplasare după pauza competițională. Am găsit Ceahlăul, dar e prea departe. Nu am găsit, singura echipă din Liga 3 care stătea era Șomuz Fălticeni, dar a programat un joc cu Botoșani.

Rămâne să facem un joc între noi în aceste condiții”, a mai spus oficialul clubului din Miercurea Ciuc.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-si-corvinul-hunedoara-pun-punct-etapei-a-9-a-a-ligii-2-19288246

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-2-2-cu-csm-ceahlaul-in-etapa-9-de-liga-2-19288251

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finaluri-de-cosmar-pentru-ceahlaul-19288243

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-noul-antrenor-al-campionii-fc-arges-19288234

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-csc-selimbar-unirea-slobozia-0-1-19288175

https://liga2.prosport.ro/special/top-100-echipe-cu-denumiri-amuzante-in-romania-lui-2023-19288161

Andrei PASCU 09 Oct. 2023, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă