FK Miercurea Ciuc începe cursa pentru prinderea unui loc direct promovabil. Cum vede Robert Ilyeș meciul contra CSC Șelimbăr

Andrei PASCU 31 Mar. 2024, 16:26 Liga 2
FK Miercurea Ciuc începe cursa pentru prinderea unui loc direct promovabil. Cum vede Robert Ilyeș meciul contra CSC Șelimbăr

Debutul formației FK Miercurea Ciuc în play-off-ul Ligii 2 are loc contra unei echipe pe care a acuzat-o că e posibil să nu își apere corect șansele. Va întâlni CSC Șelimbăr în prima din cele 10 runde care vor avea loc în grupa pentru promovare, iar duelul se va disputa luni, de la ora 17:30, în format live-text pe Liga2.ro.

Robert Ilyeș a prefațat duelul care va avea loc pe terenul propriu al echipei sale și a afirmat că va fi unul complicat, pentru că Șelimbăr a arătat pe parcursul sezonului regular de ce este în stare și, mai mult, a intrat în play-off de pe locul 1.

FK Miercurea Ciuc debutează în play-off contra CSC Șelimbăr

Formația din Miercurea Ciuc, care sezonul trecut a jucat în play-out, începe cursa pentru promovarea directă în această stagiune, pentru că este sigură de prezența în barajul pentru SuperLiga României.

Robert Ilyeș vrea ca echipa lui să ia startul cu victorie în play-off, mai ales pentru că începe grupa de pe ultimul loc, 6, cu 32 de puncte, iar până la Gloria Buzău, locul 4, în acest moment echipă clasată pe loc direct promovabil, este un ecart de numai trei puncte.

Clubul din Miercurea Ciuc visează la promovarea directă

Dincolo de tot ce se va întâmpla în play-off, Robert Ilyeș așteaptă ca jucătorii săi să continue seria pozitivă și să reușească, dacă va fi cazul, pe mâna lor clasarea pe un loc direct promovabil în SuperLiga României.

Antrenorul a lăudat și CSC Șelimbăr, despre care a avut cuvinte de apreciere. În plus, în sezonul regular, formația lui Claudiu Niculescu a câștigat meciul direct, scor 2-1.

Pot să spun că va fi cu totul alt meci, va fi o partidă specială și pentru noi, se știe că suntem în play-off, foarte aproape de prima ligă. Va fi un joc total diferit, cu altă intensitate. Evoluând seara, în nocturnă, jucătorii vor fi mult mai motivați.

Constat că și echipa se pregătește mai bine, așa că sunt sigur că vom face un meci bun.

Contăm foarte mult pe suporteri, aș vrea să fim împinși de la spate de sute de fani. Să nu uităm, s-a văzut și la meciul cu Ceahlăul că dacă avem un asemenea sprijin, un public numeros în spate, suntem capabili de orice. Îi așteptăm cu drag la meci!”, a declarat Robert Ilyeș în cadrul conferinței de presă.

Robert Ilyeș a prefațat debutul echipei sale în play-off-ul Ligii 2

O declarație prin care a enervat, cu siguranță, cele două formații fără drept de promovare din play-off, CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, a fost făcută de președintele echipe din Miercurea Ciuc, Zoltan Szondi.

Conducătorul a afirmat că este sceptic în privința modului în care își vor apăra șansele celor două echipe, iar FK Miercurea Ciuc a fost desemnată apoi să debuteze în play-off chiar contra uneia dintre ele.

Robert Ilyeș a ținut să se lege doar de partea sportivă, fiind convins că Șelimbăr va arăta foarte solid în play-off și va pune probleme multe tuturor echipelor.

Nefiind presiune asupra lor, pot să evolueze mai relaxat. Lipsa de presiune din partea antrenorului și a propriului public poate fi de multe ori un pericol mai mare pentru adversar, jucătorii încercând o fentă în plus și în zone sau situații unde sau în care, de regulă, nu o fac.

Până la urmă, ei au arătat și în campionat că sunt o echipă cu calitate, ne degeaba sunt pe primul loc. Ocupă acest loc pe merit, așa că sunt sigur că urmează un adversar puternic și un meci foarte greu”, a mai spus Ilyeș.

Victoria o urcă două poziții pe FK Miercurea Ciuc

FK Miercurea Ciuc începe de pe locul 6 play-off-ul din Liga 2, cu 32 puncte. Are de recuperat un punct față de locul 5, CS Mioveni, și e trei față de ocupanta locului 4, Gloria Buzău. În același timp, e la 10 puncte de locul 1, Unirea Slobozia.

În cazul unei victorii luni, ciucanii vor urca două poziții, pe locul 4, crescând șansele de promovare directă în prima divizie.

Referitor la programul din grupa pentru promovare, în prima rundă din play-off, FK Miercurea Ciuc va primi, așadar, vizita formației din Șelimbăr. Apoi, în etapa a 2-a din play-off-ul Ligii 2, FK Miercurea Ciuc va întâlni, în deplasare, Unirea Slobozia, principala favorită la un loc promovabil direct în prima divizie.

Conferința de presă susținută de Robert Ilyeș înaintea partidei FK Miercurea Ciuc – CSC Șelimbăr:

https://www.youtube.com/watch?v=jwv1JI7xGf0

Foto: FK Miercurea Ciuc
Video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-pierdut-cu-steaua-si-in-play-out-ul-ligii-2-19304539

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-a-castigat-amicalul-contra-csm-slatina-19304520

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fostii-jucatori-ai-unirii-dej-mesaje-de-sustinere-19304501

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-castigat-cu-ceahlaul-si-ramane-in-liga-2-19304488

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-remizeaza-dar-sansele-salvarii-raman-foarte-mici-19304485

Andrei PASCU 31 Mar. 2024, 16:26 Liga 2
Pe aceeași temă