FK Miercurea Ciuc are meci dificil cu Șelimbăr, în încercarea de a prinde play-off-ul. La Avrig au pierdut Concordia, ”U” Cluj și FC Buzău. Suciu: ”Sper să nu ni se întâmple și nouă”

Marius ANGHEL 04 Mar. 2022, 22:14 Liga 2
FK Miercurea Ciuc are meci dificil cu Șelimbăr, în încercarea de a prinde play-off-ul. La Avrig au pierdut Concordia, ”U” Cluj și FC Buzău. Suciu: ”Sper să nu ni se întâmple și nouă”

FK Miercurea Ciuc are un meci dificil și poate capital în acest weekend, la Avrig, cu CS Comunal Șelimbăr, privind continuarea luptei pentru accederea în play-off și în acest sezon de Liga 2.

Echipa antrenată de Valentin Suciu nu depinde numai de ea pentru a termina cel puțin pe locul 6, stând la mâna cel puțin unei formații din fața sa, însă trebuie neapărat să-și câștige și ea jocurile rămase din sezonul regular, în deplasare cu Șelimbăr și acasă cu FC Brașov.

Antrenorii Valentin Suciu și Eugen Beza au vorbit despre jocul care are loc sâmbătă, de la ora 12:30, la Avrig, acolo unde joacă acasă nou-promovata CS Comunal Șelimbăr.

Valentin Suciu știe faima de acasă a Șelimbărului, dar speră într-o victorie pentru FK Miercurea Ciuc

FK Miercurea Ciuc are 29 de puncte și se află pe locul 7, primul sub pozițiile care duc în play-off, însă are în continuare speranțe mari că poate urca în turneul de promovare. FC Buzău (31 puncte) și Concordia Chiajna (32 puncte) sunt cele mai aproapiate de ea în clasament în acest moment, după ce Steaua a câștigat vineri seară cu Poli Iași și a ajuns la 34 de puncte.

Trupa ciucană trebuie în primul rând să-și câștige ea meciul de la Avrig, iar apoi să spere că FC Buzău nu va câștiga la Ploiești, cu Petrolul, ori Concordia să bată pe teren propriu Poli Timișoara. Dacă nicio adversară nu va face vreun pas greșit, speranțele se mută apoi pe ultima rundă, când și Steaua mai poate fi depășită, dacă nu bate la Metaloglobus.

Valentin Suciu știe că starea proastă a terenului de la Avrig îi va încurca jucătorii, însă, chiar și așa, speră să câștige cu nou-promovata sibiană.

”Șelimbăr este un adversar dur pe terenul de acasă, a învins deja mai multe echipe mari, sper să nu ni se întâmple asta și nouă. Trebuie să abordăm meciul organizați și motivați”, a spus Suciu, citat de site-ul oficial al clubului său.

În această iarnă, de la Miercurea Ciuc la Șelimbăr a trecut sub formă de împrumut atacantul Bogdan Rotar, acestuia neinterzicându-i-se să joace în meciul direct împotriva formației de care aparține contractual.

În prima etapă din acest an, FK Miercurea Ciuc a învins pe teren propriu, cu 2-0, Unirea Dej. În ultima rundă va întâlni acasă FC Brașov, însă are nevoie de o victorie și cu CS Comunal Șelimbăr.

Eugen Beza, înainte de jocul cu FK Miercurea Ciuc: ”Sperăm să menținem această fortăreață la Avrig, este un factor mental important pentru noi, psihologic pentru adversar”

De partea cealaltă, CS Comunal Șelimbăr mai spera și ea la play-off înainte de disputarea primului meci oficial din 2022, însă eșecul de la București cu Metaloglobus (scor 0-1), i-a anulat orice șansă. Trupa sibiană va evolua în play-out, însă vrea să-și mențină seria bună de rezultate de pe teren propriu.

La Avrig, acolo unde își dispută meciurile de pe teren propriu echipa din Șelimbăr, au pierdut Concordia Chiajna (0-1), ”U” Cluj (2-4), FC Buzău (1-2), adică echipe care acum sunt pe locuri de play-off. În ultimul joc oficial din 2021, Șelimbărul remiza acasă cu Poli Iași (0-0), alt club important din Liga 2.

Însă, pe de altă parte, echipa sibiană are trei meciuri consecutive fără victorie (două remize în 2021 și un eșec în 2022), tensiunea crește și o recunoaște și antrenorul Eugen Beza.

”Pentru ambele echipe e o partidă importantă, pentru că suntem în criză de puncte, n-am câștigat de trei meciuri. Pe de altă parte, întâlnim un adversar motivat, care are alte obiective, mai îndrăznețe. Se anunță un meci dificil pentru ambele formații.

Sperăm să menținem această fortăreață la Avrig, este un factor mental important pentru noi, psihologic pentru adversar, pentru că ne simțim puternici aici, dar totul depinde de jucători, de modul în care ei respectă planul tactic și au atitudinea corespunzătoare”, a spus Beza pentru pagina de Facebook a echipei sale.

Șelimbărul se află pe locul 10, cu 23 de puncte.

Partida dintre CS Comunal Șelimbăr și FK Miercurea Ciuc are loc sâmbătă, de la ora 12:30, pe stadionul din Avrig și va fi arbitrată de la centru de Marius Omuţ (Satu Mare), iar de la cele două tușe de Iulian Cătălin Brînză și Mihăiță Adrian Noroc (ambii din Botoşani). Arbitru de rezervă este Marius Chițu (Târgovişte), iar observatori au fost delegați Silviu Crângaşu (Ploieşti) și Romeo Malac (Timişoara).

Foto: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 04 Mar. 2022, 22:14 Liga 2
Pe aceeași temă