FK Csikszereda a stabilit data reunirii. Ciucanii încep pregătirile la finalul lunii iunie și se vor antrena pe plan local o săptămână

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2021, 14:32 Liga 2
FK Csikszereda a stabilit data reunirii. Ciucanii încep pregătirile la finalul lunii iunie și se vor antrena pe plan local o săptămână

Majoritatea echipelor din Liga 2 va relua pregătirile în jurul datei de 15 iunie. Valentin Suciu a decis ca la FK Csikszereda reunirea să aibă loc puțin mai târziu, în a doua parte a lunii iunie, pe 24 mai exact.

Antrenorul trupei din Miercurea Ciuc a stabilit în mare parte cum va organiza perioada premergătoare startului noului campionat.

Valentin Suciu vrea două cantonamente, dintre care unul în afara României 

Astfel, la data amintită va avea loc controlul medical care se face înaintea fiecărei reuniri, iar apoi va urma o perioadă de antrenamente pe plan local. Szekely Sport precizează că o săptămână, până undeva în jurul datei de 1 iulie, ciucanii se vor pregăti acasă. Apoi, vor urma, mai mult ca sigur cantonamentele. Într-o discuție cu Liga2.ro din urmă cu ceva mai mult de o lună, Valentin Suciu declara că vrea două stagii de pregătire.

Unul în România, iar celălalt în afara țării, cel mai probabil în Turcia, așa cum s-a întâmplat și în iarnă. De altfel, la momentul respectiv, FK Csikszereda și Metaloglobus au fost singurele cluburi din Liga 2 care s-au pregătit în afara României. Și bucureștenii au mers tot în Turcia.

Restul formațiilor din Liga 2 a rămas în țară, din cauza faptului că atunci încă erau probleme mari cu pandemia.

”O să stabilim strategia în funcție de jucătorii cu care putem să ne înțelegem, jucătorii actuali și pe cine mai aducem. Putem să tindem la un vis mai mare decât sezonul acesta, data viitoare. Locul ocupat în sezonul care s-a terminat ne obligă, într-un fel, ca în viitor să facem mai mult.

Sunt câteva posturi unde ne dorim jucători, la care ne uităm de jumătate de an, pot să spun. Acum, așteptăm să se concretizeze. Sunt jucători care mai au contract, chiar dacă sunt în ultimele șase luni, dar sunt jucători care au și mai mulți ani de contract cu actualele echipe și trebuie să vedem”, spunea Valentin Suciu pentru Liga2.ro, în legătură cu strategia echipei din această vară.

Liga 2 rămâne cu același format și sezonul următor?!

Zoltan Szondy, președintele ciucanilor, a declarat, potrivit sursei amintite, că s-a discutat cu conducătorii Federației Române de Fotbal modul în care se va organiza sezonul următor de Liga 2.

Conducătorul Csikszeredei confirmă cele scris de Liga2.ro și spune că deși s-a luat în calcul posibilitatea să se revină la un format ”clasic” cu tur și retur, se va merge, în cele din urmă, tot pe cel din ultimii ani, cu împărțirea echipelor în play-off și play-out după terminarea sezonului regular. Însă și la acesta se va produce o modificare, aceea ca și în play-out să aibă loc meciuri tur și retur, nu doar în play-off.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto și Cătălin Ciupureanu / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2021, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă