Final trist în Liga 2 pentru Ripensia, în fața propriilor fani. Iulian Muntean, după eșecul drastic cu FC Brașov: ”Mă așteptam la mai multă concentrare.” Patronul nu știe ce vrea mai departe de la echipă

Anda DELIU 22 Apr. 2023, 16:48 Liga 2

Ripensia a pierdut cu 0-3, scor ca de neprezentare, acasă cu FC Brașov, în antepenultima etapă din Grupa B de play-out de Liga 2. Echipa timișoreană, aflată la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon, era deja retrogradată matematic de o rundă, dar a dorit să lase cât de cât o impresie bună în fața propriilor puțini fani, dar nu a reușit.

Preparatorul fizic cu rol de antrenor principal Iulian Muntean a punctat după joc că acum nu știe dacă va mai fi antrenorul echipei din vară, căci patronul Dumitru Mihu nu știe nici ce vrea să facă în Liga 3!

Meciul de la Timișoara a început cu o accidentare șocantă

În minutul 1, Nicolae Sofran l-a lovit cu capul în față pe Rareș Lazăr, la un duel aerian, și a ieșit și el foarte ”șifonat”. Ambii au ajuns la spital, iar antrenorii au trimis alți jucători pe teren în locul lor, pe Răzvan Morariu, la gazde, și Alexandru Saim Tudor, la oaspeți.

Echipa lui Dan Alexa a reușit să marcheze rapid, în minutul 10, în contextul în care au fost 9 minute de întrerupere după teribila ciocnire a jucătorilor. Chiar nou-intratul Saim Tudor a centrat pentru Dan Spătaru, care a înscris direct din careul mic. Replica gazdelor a fost una extrem de palidă. La cârma partidei, în minutul 40, Brașovul a marcat din nou. Tomislav Sorsa a speculat o pasă cu capul la portar, în spate, a lui Caius Lungu pentru Rus și a făcut 2-0.

Golul-iluzie optică

O fază relativ amuzantă s-a petrecut în prelungirile primei reprize. Milcho Angelov a scăpat pe contraatac și a lobat peste Rus. Cu soarele în față, și bulgarul, dar și o parte a tribunei și arbitrul de centru au crezut că e gol, dar mingea a sărit în transversală și a revenit în teren. Mihail Lăstun a și arătat centrul, dar a văzut apoi că asistentul îi arată că nu e cazul.

La pauză, Ripensia a introdus un foarte tânăr portar, Alessandro Lăpădat. Juniorul a și fost taxat de Milcho Angelov în minutul 71, când bulgarul a tras pe lângă el. În prelungiri a avut însă o paradă bună la un șut al lui Vasile Constantin.

Iulian Muntean voia mai multă concentrare de la ripensiști

Cum nu exista nicio șansă de a mai prinde barajul, echipa s-a întinerit și mai mult, iar unii jucători au ”dispărut” (clubul va anunță despre plecări). Antrenorul a spus că se aștepta totuși la mai multă atenție în apărare.

”Prea multe nu mai sunt de zis. Asta e! Am retrogradat. Se știe deja de etapa trecută. Încercăm să vedem ce jucători de perspectivă avem în lot pentru ultimele două meciuri. Astăzi au intrat cred că cinci jucători născuți în 2005-2006. Următorul meci cu Unirea Constanța va fi la fel. Ca să vedem exact la ce nivel sunt și cât de mult i-au ajutat aceste trei luni, în care au făcut pregătire cu echipa de Liga 2. Și modul în care au intrat în teren. Mă așteptam la mai multă concentrare în teren, pentru că, totuși, linia de fund pe început de joc au fost toți jucători care au activat la Liga 2 și greșelile pe care le comitem au dus la 1-0, 2-0, și după aceea era foarte greu să-i mai întorci pe cei de la Brașov, care au jucat cu prima echipă și i-a interesant foarte mult să câștige astăzi”, a punctat Muntean.

Accidentarea lui Sofran a dat puțin echipa peste cap. ”Ne-a dat un pic peste cap. Pregătisem într-un anumit fel jocul și neavând în bandă dreaptă, mai era doar Nistor, a intrat Morariu. Un pic ne-a bulversat poate și faptul că am luat după aia gol imediat la câteva minute. Și băieții au acuzat un pic, pentru că am înțeles că e desfăcută arcada. Până aproape de os. Nu știm încă dacă are fractură. Acum e la tomograf”, a mai spus cel care e antrenorul principal de facto.

Ripensia în meciul din play-out cu FC Brașov: I. Rus (Lăpădat 46’) – Zamfirescu, Țieranu, Gladun, C. Lungu (L. Baeram 77’) – Stoi (cpt., Ardeiu 65’), Vidrăsan – Sofran (Rz. Morariu 10’), Bococea Mih. Ene – Andreaș (Candreanu 65’). Rezerve neutilizate: Cracea, P. Nistor.

Dumitru Mihu nu știe ce vrea mai departe, în Liga 3!

Iar explicațiile pentru acest final de campionat aproape în genunchi al Ripensiei, cu un singur egal în opt jocuri disputate în 2023, este faptul că în vară s-a vrut ceva, iar în iarnă altceva. S-a renunțat la aproape o echipă întreagă.

Patronul-președinte Dumitru Mihu a devenit tot mai oscilant. Drept dovadă, astăzi, la penultimul lor meci, căci Ripensia va sta în ultima rundă, Iulian Muntean nu știe dacă va continua sau nu la echipă!

”Asta trebuie să-l întrebați pe președinte. În prealabil, am discutat. Dar încă nu e 100 la sută direcția pe care vrea să o urmeze. Cu echipa de Liga 2 – Liga 3. Știm ce vrea să facă cu academia, acolo am înțeles că vrea să puncteze, dar pentru echipa de Liga 3 încă nu a stabilit un obiectiv și direcția pe care vrea să o urmeze”, a spus Muntean, întrebat dacă va continua cu Ripensia. În Liga 3, pot fi trei direcții: promovare, menținere sau… altă retrogradare.

Muntean a admis că e greu de lucrat cu patronul, dar că apreciază că este un om foarte parolist. ”Nu putem spune că e ușor, dar nu este nici foarte greu. Cel mai important lucru e tot ce promite, s-a ținut întotdeauna de cuvânt. Prin prisma asta, este ușor să lucrezi cu el. Într-adevăr, dacă schimbă obiective sau idei, putem spune că este greu câteodată”, a mai spus Iulian Muntean.

Ripensia e pe locul 6, penultimul, în Grupa B de play-out a Ligii 2, cu 17 puncte. Teoretic, mai poate fi depășită de Unirea Constanța (12 puncte), dar, practic, nu se va întâmpla acest lucru. Locul e însă direct retrogradabil, după șase sezoane consecutive petrecute în Liga 2.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-accidentari-socante-in-chiar-primul-minut-al-meciului-dintre-ripensia-si-fc-brasov-jucatorii-s-au-dat-cap-in-cap-si-au-ajuns-amandoi-la-spital-19267727

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-din-play-out-astazi-putem-afla-inca-o-retrogradata-dar-si-doua-noi-echipe-care-sa-se-salveze-matematic-19267599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-si-ripensia-sunt-primele-echipe-retrogradate-in-acest-sezon-de-liga-2-alte-patru-formatii-si-au-asigurat-matematic-mentinerea-in-urma-rezultatelor-din-etapa-a-4-a-a-play-out-ului-19266671

Anda DELIU 22 Apr. 2023, 16:48 Liga 2
Pe aceeași temă