Final de criză la Progresul

05 Dec. 2008, 15:13 Liga 2
Final de criză la Progresul

Procesul intentat de fosta echipă, FC Național, actuala Progresul, Federației Române de fotbal și echipei Poli Timișoara a început în anul 2006, după ce jucătorii John Wayne Shroj și Abiodun s-au transferat în Banat, pretinzînd că sunt liberi de contract. Imediat bancarii s-au adresat instanțelor sportive de judecată, iar Curtea de Arbitraj pentru Fotbal , ultima instanță, le-a dat câștig de cauză și jucătorii în cauză trebuiau să se întoarcă la echipa bucureșteană.

 

Cu toate acestea, în februarie 2007, decizia a fost schimbată, în favoarea timișorenilor, tot de CAF, jucătorii devenind liberi de contract. Instanța supremă din arbitrajul sportiv a dat într-un final decizia definitivă, irevocabilă și executorie în favoarea echipei Progresul București care urmează să primească din partea FRF, FC Timișoara (fosta Poli Timișoara) și a celor doi jucători o sumă de aproximativ trei milioane de euro.

După un tur foarte bun, care îi găsește pe bancari pe poziția a doua , situația începe să devină din ce în ce mai dificilă pentru aceștia. Chiar dacă vestea că vor urma să primească această importantă suma de bani trebuia să liniștească apele deja tulburi de la echipa bancară, ea doar a readus în discuție vechea problemă financiară. Părerile împărțite din interiorul clubului sporesc starea de incertitudine în care se desfășoară activitatea.
Președintele Progresului București, Marian Dodu, s-a declarat foarte mulțumit că au reușit în sfârșit să câștige procesul. Cu toate acestea consideră că nu vor intra foarte curând în posesia banilor și că deocamdată nu vrea să mai discute probleme legate de acest subiect.

 

"Am aflat decizia TAS și bineînteles că ne bucură. În sfârșit ni s-a făcut dreptate și am câștigat. Banii pe care urmează să-i primim ar trebui să ne rezolve probleme financiare cu care ne confruntăm, dar deocamdata nu cred că are rost să discutăm despre ce vom face cu ei. În momentul în care vom intra în posesia lor ne vom hotărî cum îi vom folosi. Noi ne batem pentru promovare cu sau fără acești bani”, a declarat Marian Dodu.

 

Altfel, jucătorii echipei Progresul trebuiau să își primească banii în cursul zilei de ieri. Acest lucru nu s-a întâmplat și starea de tensiune pare să fie din ce în ce mai mare.

 

„Nu știu nimic despre acest proces sau despre decizia luată de TAS. Nu este problema mea, eu am altele acum pe cap. Jucătorii ma sună zilnic să ma întrebe de bani și eu nu știu ce să le zic. Au început să își de pune memorii să fie declarați liberi de contract.

Dacă până săptămâna viitoare nu se rezolvă această problemă, voi fi nevoit să părăsesc echipa. Deocamdată nu știu ce voi face cu siguranță sau la ce echipă voi continua. Știu că toată lumea ma transferă la Rapid, dar nu se pune problema, încă, să merg acolo. Nu cred că se îndoiește cineva, că în cazul în care voi fi ofertat să merg în Giulești, aș refuza vreodată”, a spus Marius Șumudică, antrenorul Progresului.

Articol scris de Alexandru Amironoaiei

05 Dec. 2008, 15:13 Liga 2
Pe aceeași temă