FIFA cere depunctarea Progresului!

01 Apr. 2009, 11:36 Liga 2
FIFA cere** depunctarea Progresului!

FIFA a solicitat, marți, Federației Române de Fotbal să penalizeze formația Progresul București cu trei puncte, deoarece nu și-a achitat datoria pe care o avea față de portarul bulgar Radostin Stanev.

"Vă informăm că Progresul București, club afiliat la FRF, nu s-a conformat deciziei Comisiei de Disciplină a FIFA din 30 ianuarie 2009. În consecință, vă solicităm să puneți în aplicare punctul 4 din acea decizie și să penalizați prima echipă a clubului Progresul cu trei puncte", se arată în faxul trimis către secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, de forul mondial, care reamintește obligativitatea Federației de a pune în aplicare deciziile FIFA, în caz contrar riscând dezafilierea, și solicită dovadă efectuării depunctării.

 

La începutul lunii februarie, formația din Liga a II-a, Progresul București, a fost sancționată de Comisia de Disciplină a FIFA cu o amendă de 5.000 de franci elvețieni, pentru că nu a achitat unele datorii contractuale către portarul bulgar Radostin Stanev și a fost somată să facă plata către acesta, în caz contrar riscând mai întâi depunctarea, după care retrogradarea în eșalonul imediat următor.

 

Bulgarul Radostin Stanev, fost jucător la Progresul, și-a reziliat contractul cu echipa bucureșteană, dar pentru că mai avea de primit o anumită sumă de bani, a depus un memoriu la FIFA, iar Comisia de Disciplină i-a dat dreptate, printr-o decizie din data de 31 iulie 2008.

 

Progresul nu a achitat datoria către fotbalist, așa că FIFA a trimis o înștiințare către clubul din Cotroceni, prin care le cerea oficialilor să îi dea banii portarului bulgar, altfel cazul ar fi ajuns la Comisia de Disciplină a FIFA. Clubul bucureștean nu a plătiti datoriile, astfel încât forul mondial a decis sancționarea bancarilor cu o amendă în valoarea de 5.000 de franci elvețieni. De asemenea, formația trebuia să plătească și cheltuielile administrative, în valoarea de 1.000 de franci elvețieni.

 

Portarul bulgar Radostin Stanev a evoluat la Progresul între 2004 și 2006, însă în cele două sezoane nu a apărat poarta bancarilor decât în 9 partide. În cariera sa, bulgarul a mai evoluat la Legia Varșovia, Lokomotiv Sofia, ȚSKA Sofia sau Spartak Varna.

 

realitatea.net

 

01 Apr. 2009, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă