FCU Craiova uită gustul victoriei. Al treilea meci la rând care era la îndemână și în care formația lui Croitoru nu se impune. Reacția antrenorului, după jocul de la Oradea

Andrei PASCU 08 Oct. 2024, 13:33 Liga 2

La finalul partidei cu FC Bihor Oradea, din etapa a 9-a a Ligii 2, terminară la egalitate de FCU Craiova, scor 1-1, Marius Croitoru a venit în fața camerelor televiziunilor care transmit meciurile din divizia secundă. Dacă până acum, în special înaintea partidelor, mergea la declarații directorul sportiv Florin Costea, de această dată ”principalul” a mers în fața presei.

FCU Craiova nu a reușit nici de această dată să câștige, chiar dacă a evoluat în compania unei formații care a promovat în vară în Liga 2, din Liga 3. Favorită la accederea în SuperLiga României la nivel declarativ, formația din Bănie nu a putut scoate mai mult de o remiză.

FCU Craiova a mai ratat o victorie, cu FC Bihor

Oltenii au început bine partida de la Oradea și nici nu au lăsat adversarii să iasă prea mult din propria jumătate, iar golul a venit repede, după numai două minute, când a marcat Idris Bounaas, aflat la primul gol și primul meci în tricoul oltenilor. Apoi, FCU Craiova a mai coborât liniile și FC Bihor a putut să ajungă, cât de cât, periculos în apropierea porții adverse.

În minutul 28 a egalat echipa gazdă, prin Andrei Moga, aflat la rândul său la primul gol în Liga 2 pentru FC Bihor Oradea. Până la pauză nu s-a mai marcat, scorul a rămas 1-1, dar nici în partea scundă nu au mai punctat cele două echipe.

FCU Craiova nu a făcut un meci grozav, așa cum a spus Croitoru la final, mai ales că a ratat mult, după cum a punctat antrenorul. Vrea să vadă mai multă inspirația la finalizare în meciurile din Liga 2, pentru promovarea în SuperLiga României, pentru că, după cum a declarat, e clar că există o diferență în favoarea jucătorilor săi, comparativ cu adversarii din divizia secundă.

Marius Croitoru, reacție după FC Bihor – FCU Craiova

Marius Croitoru a lăudat și FC Bihor, despre care a afirmat că are în lot fotbaliști valoroși, peste media Ligii 2. Însă, FCU Craiova nu se ridică la nivelul așteptărilor deși are în componență jucători foarte buni pentru divizia secundă.

În duelul cu FC Bihor, Marius Croitoru a mizat pe următoarele nume: C. Sandu – R. Negru, A. Camara, Lumbu, Padula (cpt.) – Vl. Pop (Vl. Achim 58′), Bounaas (Ghindovean 83′), Răduț (Andr. Dragu 77′) – Abbey, Ibrahim (Meijer 83′), Mat. Moraru (M. Ilie 58′). Rezerve neutilizate au fost: Mogoșanu – Cl. Bălan, Rz. Bălașa, Raicea.

Reacția antrenorului oltenilor după partida de la Bihor, citat de Digi Sport:

”Din păcate, nu am reușit să câștigăm. Am avut ocazii rarisime, dar ăsta este fotbalul. Am dat totul pentru a câștiga, a fost o deplasare grea. FC Bihor e o echipă care în componență jucători care au evoluat în prima ligă. Sunt fotbaliști cu mare experiență.

Una peste alta, am dominat jocul, dar fără a câștiga. E singurul lucru care ne-a lipsit. Încă suferim după ce marcăm primul gol, încă nu găsim soluția pentru a marca și golul doi, pentru a ne ușura situația.

Vine acum această pauză și sperăm să reglăm lucrurile pentru următoarele confruntări.

(N.r. – Ce v-a făcut să vă răzgândiți în legătură cu plecarea de la echipă?) Am vorbit cu domnul Mititelu după meciul de acasă (n.r. – FCU Craiova – CS Afumați, scor 0-3). Am plecat la Tiraspol pentru a mă pregăti pentru Licența PRO.

Asta a fost singura discuție. Eu i-am spus clar punctul meu de vedere. Când m-am întors în țară, Mititelu mi-a zis clar că sunt în continuare antrenorul echipei.

Obiectivul la FCU este să prindem play-off-ul, apoi să ne luptăm pentru promovare”.

FCU Craiova, locul 10 în Liga 2

Clubul din Bănie are în total 13 puncte acumulate și se află pe locul 10 în clasamentul Ligii 2, fiind cu un punct peste următoarele trei clasate, Chindia Târgoviște, Metalul Buzău și Campionii FC Argeș, dar și la o lungime de locul 9, ACSM Ceahlăul.

Următorul duel al oltenilor va avea loc acasă, contra FC Voluntari.

Foto: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 08 Oct. 2024, 13:33 Liga 2
Pe aceeași temă