FCM Dunărea stă la mâna municipalității: „Se poate ajunge la desființare”

08 Aug. 2012, 15:45 Liga 2
FCM Dunărea stă la mâna municipalității:**

UPDATE: Proiectul de hotărâre privind revocarea finanțării către FCM Dunărea a fost scos de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local programată mâine.


Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local se află un proiect de hotărâre privind revocarea finanțării către clubul de fotbal din liga secundă

Reprezentanta fotbalului gălățean în Liga II, FCM Dunărea, este într-o situație limită, clubul fiind în pericol de desființare dacă va pierde finanțarea din partea Consiliului Local (CL). Grupării în cauză îi fusese alocată din bugetul municipalității pe acest an suma de 970.000 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 210.000 de euro, conform reprezentanților clubului.

„Fără acești bani nu prea avem cum să supraviețuim, se poate ajunge la desființare. Nu vreau deocamdată să vorbesc despre acest aspect, o să-mi spun punctul de vedere la momentul oportun dacă va fi cazul, dacă chiar se va ajunge la retragerea finanțării”, a declarat Auraș Brașoveanu, președintele FCM Dunărea.

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local, programată mâine, la punctul 35 figurează „proiect de hotărâre privind revocarea HCL nr. 114 / 5.04.2012 referitoare la finanțarea de la bugetul local a Fotbal Club Municipal Dunărea Galați”. Totul ar fi cauzat de faptul că gruparea fotbalistică are datorii în ceea ce privește dările la stat, situație în care legislația nu permite o astfel de finanțare. Practic, se repetă istoria defunctei echipei de volei CSU Metal și cea recentă a echipei de handbal Oțelul, care nu au mai putut primi sprijin financiar de la autoritatea locală din cauza acestui tip de datorii. Totuși, nu este exclus ca acest punct de pe ordinea de zi a ședinței CL să fie scos în ultimul moment sau ca proiectul respectiv să nu fie aprobat la vot.

Finanțare pentru noua echipa de handbal

În ședința de mâine a consilierilor locali mai sunt pe ordinea de zi alte două proiecte ce vizează sportul gălățean. Cel mai important dintre aceste este cel referitor la aprobarea finanțării noii echipe de handbal feminin Danubius Galați. Aceasta a fost înființată pentru a prelua locul în Liga Națională, palmaresul, jucătoarele rămase în lot și conducerea tehnică de la HC Oțelul, în condițiile în care această din urmă grupare nu putea fi susținută financiar de CL tot din cauza datoriilor mari la bugetul de stat.

De asemenea, în condițiile desființării echipei de fotbal Politehnica Galați, care a activat sezonul trecut în al treilea eșalon, se va lua în discuție un proiect de hotărâre privind revocarea finanțării acestui club și suplimentarea fondurilor acordate de la bugetul local către Asociația Sport Club Steaua Dunării.

Sursa: Viața Liberă

08 Aug. 2012, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă