”FC U” Craiova solicită, în mod public, autorităților locale să o lase să joace pe ”Ion Oblemenco”. Adrian Mititelu anunță că obiectivul echipei e promovarea în Liga 1 și spune cât e dispus să plătească pentru chirie și pentru ce perioadă | DOCUMENTE

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Jun. 2020, 10:45 Liga 2
”FC U” Craiova solicită, în mod public, autorităților locale să o lase să joace pe ”Ion Oblemenco”. Adrian Mititelu anunță că obiectivul echipei e promovarea în Liga 1 și spune cât e dispus să plătească pentru chirie și pentru ce perioadă | DOCUMENTE
  • ”FC U” Craiova, prin administrator ei, Adrian Mititelu, a solicitat primarului orașului Craiova, cât și partidelor PSD și PNL să o lase să își desfășoare meciurile de pe teren propriu pe stadionului ”Ion Oblemenco”, iar apoi a făcut public acest act. Nou-promovata în Liga 2 asigură că are ca obiectiv promovarea în Liga 1 în noul sezon, dar și că e pregătită să plătească chirie pentru utilizarea arenei atât cât achită și U Craiova din Liga 1, ba chiar o va face în avans, pentru un între tur de campionat.

Odată cu promovarea în Liga 2, U Craiova 1948 SA își dorește să-și desfășoare meciurile de pe teren propriu pe stadionul ”Ion Oblemenco”, acolo unde legile aprobate de Consiliul Local nu-i permit acest lucru. În acest moment, doar U Craiova din Liga 1 are drept să joace pe arena mare din Bănie, în timp ce trupa lui Adrian Mititelu o poate utiliza dacă ajunge în prima ligă sau într-o fază superioară a Cupei României, cum a fost în cazul întâlnirii cu ”U” Cluj.

În Liga 3, ”FC U” a preferat să joace până acum la Drobeta Turnu Severin, Filiași și Târgu Jiu.

Solicitare către primarul Craiovei și filialele PSD și PNL pentru utilizarea stadionului ”Ion Oblemenco”

La data de 1 iunie, Adrian Gigi Mititelu, ca administrator al U Craiova 1948 SA, a făcut o nouă solicitare către municipalitate craioveană în vederea disputării meciurilor pentru sezonul viitor, de Liga 2, pe stadionul ”Ion Oblemenco”. Ulterior, clubul a făcut publică această cerere, cât și nota de fundamentare ce a stat la baza construirii din bani publici a stadionului.

”Vă rugăm să dați dovadă de corectitudine și respect față de lege și ordine și să lăsați clubul nostru să beneficieze de un drept garantat de Constituție”, scrie Mititelu.

Solicitarea e adresată în primul rând primarului Mihai Genoiu, cât și partidului care deține majoritatea decizională în Consiliul Local Craiova (PSD, filiala Dolj), dar și către PNL (filiala Dolj).

”FC U” Craiova anunță oficial că atacă promovare în Liga 1 în următorul sezon de Liga 2

”FC U” susține că e dispusă să achite suma pe care o acordă acum și echipa din Liga 1 pentru a juca pe ”Ion Oblemenco”, ba chiar să suporte costurile în avans pentru un între tur de campionat. Pentru un meci, gruparea din prima ligă susține că achită în jur de 20.000 de euro.

În această cerere, Mititelu anunță că echipa sa, ”succesoarea clubului FC Universitatea Craiova, înființat în anul 1948, fost C.S. Universitatea Craiova / Știința Craiova / CSU Craiova / UNSR Craiova” va aborda sezonul de Liga 2 cu ”premisele obținerii unui loc în clasament care să ne permită accederea în Liga 1”.

Solicitatea lui Adrian Mititelu ca ”FC U” Craiova să joace pe ”Ion Oblemenco”:

Nota de fundamentare care a stat la baza construirii stadionului ”Ion Oblemenco”:

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Jun. 2020, 10:45 Liga 2
Pe aceeași temă