”FC U” Craiova condusă de interimarul Dan Vasilică și în derby-ul cu Petrolul. ”Întâlnim cel mai greu adversar de până acum. E examenul nostru”

Marius ANGHEL 24 Oct. 2020, 21:30 Liga 2
”FC U” Craiova condusă de interimarul Dan Vasilică și în derby-ul cu Petrolul. ”Întâlnim cel mai greu adversar de până acum. E examenul nostru”

După meciul cu Rapid, câștigat la pas de Costinel Gugu și compania, cu 5-0, joc la finalul căruia Nicolo Napoli a fost demis din nou de Adrian Mititelu, pentru ”FC U” Craiova a urmat etapa în care a stat, iar acum va avea un nou derby. Oltenii o întâlnesc în runda a 9-a a Ligii 2 pe Petrolul Ploiești, duminică, de la ora 15:00, pe ”Ilie Oană”.

Alb-albaștriii nu și-au numit încă un antrenor principal, ci îl au interimar pe Dan Vasilică, cel care a condus echipa și la mijlocul aceastei săptămâni, în turul 4 al Cupei României, fază în care s-a obținut o victorie cu 4-0 cu ACSO Filiași.

Dan Vasilică conduce ”FC U” Craiova din postura de interimar și la derby-ul cu Petrolul: ”Întâlnim cel mai greu adversar de până acum”

Vasilică va conduce U Craiova 1948 SA de pe bancă și la derby-ul cu Petrolul, pe un teren unde ”găzarii” au pierdut două dintre cele trei meciuri desfășurate în acest sezon, cu Farul (scor 1-2) și Dunărea Călărași (0-1). Antrenorul interimar crede că jocul cu formația ploieșteană va fi cel mai greu de până acum pentru elevii săi.

”Avem un meci extrem de greu cu Petrolul. E acel clișeu că următorul meci e cel mai greu. Dar în cazul de față chiar întâlnim cel mai greu adversar de până acum, unul foarte bine organizat. Cred că o să fie cel mai important meci.
Dacă o să reușim să-l tranșăm în favoarea noastră, atunci e examenul nostru pe care o să-l dăm cu această ocazie”, a spus Dan Vasilică despre partida de pe ”Ilie Oană”.

În precedentele meciuri din acest sezon de Liga 2, Craiova a obținut următoarele rezultate: 1-1 cu FK Csikszereda (d), 4-1 cu Ripensia (a), 2-1 cu Dunărea Călărași (a), 4-2 cu Viitorul Pandurii (d), 2-1 cu CSM Slatina (a), 3-3 cu Fotbal Comuna Recea (d) și 5-0 cu Rapid (a).

Antrenorului interimar al Craiovei îi place să lucreze sub presiune: ”Și într-un amical trebuie să dai totul să câștigi”

Preparatorul fizic al echipei oltene atât în mandatele lui Eugen Trică și Nicolo Napoli nu are niciun fel de problemă cu presiunea existentă la ”FC U”. Lui Vasilică chiar îi place presiunea.

”Când ești pe locul 1, ești la Universitatea Craiova și ai obiectiv promovarea, absolut e presiune. Nu există. Presiune nu e la mijlocul clasamentului. Nici presiuni, nici obiectiv și nici plăcere. Pentru noi este foarte bine că este această presiune, este benefică. Atunci când vin după tine, la 300 de kilometri distanță, suporterii, te încurajează meci de meci, e normal să îi mulțumești indiferent cu cine joci. Și într-un amical trebuie să dai totul să câștigi. Indiferent de minut, de scor, trebuie să joci ca și cum ar fi 0-0 și să mulțumești pe toată lumea”, a mai spus, redat de Jurnal de Craiova, Dan Vasilică, cel care în cariera sa a mai fost antrenor principal la Internațional Bălești și ACS Șirineasa, fostă Energeticianul, actuala Viitorul Pandurii, dar și preparator fizic la Pandurii, FK Csikszereda și Campionii FC Argeș.

O singură dorință are Dan Vasilică pentru ”FC U” Craiova: ”Atât mă interesează, ca această echipă să promoveze”

Dan Vasilică are o singură dorință pentru ”FC U” Craiova, indiferent dacă va mai continua sau nu cu echipa: promovarea în Liga 1, acolo unde consideră că îi e locul formației lui Adrian Mititelu. Mesajul său cu siguranță îi va unge pe suflet pe suporteri.

”Ceea ce mă interesează și vreau să fac din poziția în care sunt acum, interimar, că sunt preparator, că sunt pe orice poziție sau că nu sunt deloc la acest club, este ca această echipă să promoveze, să redea bucuria suporterilor de a se vedea acolo, de a se lupta cu galeriile adverse în Liga 1, unde le este locul de atâtea zeci de ani. Atât mă interesează, ca această echipă să promoveze. Cu sau fără mine, cu sau orice fără jucător, important este să promoveze acolo unde îi este locul”, a mai declarat antrenorul interimar al U Craiova 1948 SA.

”FC U” Craiova a pierdut pentru cel puțin o zi poziția de lider

După desfășurarea a șapte meciuri din etapa a 9-a, Craiova nu mai e liderul Ligii 2, fiind devansată cu două puncte de Metaloglobus, 19 față de 17 puncte. Oltenii sunt acum la egalitate cu ASU Poli, dar se mențin pe locul 2 datorită golaverajului mai bun, după șapte partide desfășurate în acest sezon.

Petrolul, care are tot șapte meciuri disputate, are 13 puncte și a căzut de pe locul 5 pe 7.

În această săptămână, ploieștenii au trecut cu 2-1, după prelungiri, de Metaloglobus, iar craiovenii au câștigat cu 4-0 la echipa de Liga 3 ACSO Filiași. Cele două jocuri au contat pentru turul 4 al Cupei României.

Craiova are cel mai bun atac din acest sezon, cu 21 de goluri marcate în șapte meciuri, însă la apărare nu stă foarte bine, fiindcă până acum a încasat nouă goluri. În schimb, Petrolul are 15 goluri înscrise și 6 primite.

Partida de pe ”Ilie Oană”, dintre Petrolul și ”FC U” Craiova, de duminică, de la ora 15:00, și va fi arbitrată de la centru de Ionuț Coza (Cernica, Ilfov) și de asistenții Andrei Constantinescu (București) și Adrian Vornicu (Iași). Arbitru de rezervă este Dragoș Nicolae Lunca (Cluj Napoca), iar ca observatori au fost delegați Dan Jiga (Bistrița) și Marian Lumînare (București).

Foto: Cătălin Ciupureanu / Ediție.ro

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pentru-petrolul-urmeaza-momentul-adevarului-meciul-cu-liderul-fc-u-craiova-viorel-moldovan-pentru-noi-pentru-suporteri-trebuie-sa-castigam-19154041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/casa-lupilor-galbeni-vizitata-noaptea-de-olteni-inainte-de-petrolul-fc-u-craiova-cum-au-marcat-prezenta-la-ploiesti-suporterii-din-peluza-sud-97-foto-19153822

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupii-galbeni-au-reactionat-la-adresa-peluzei-sud-97-dupa-gestul-din-fata-stadionului-ilie-oana-fanii-petrolului-au-un-mesaj-special-pentru-sustinatorii-19153971

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-metaloglobus-poate-urca-pe-locul-1-cu-o-victorie-obtinuta-cu-ciucul-partida-de-la-buzau-a-picat-rapid-sta-19153909

Marius ANGHEL 24 Oct. 2020, 21:30 Liga 2
Pe aceeași temă