Afirmații grave la FC Hermannstadt după retrogradare: ”S-au luat decizii cel puțin bizare”. Fanii îl acuză pe Răzvan Dâlbea că a trântit barajul cu CS Mioveni. Antrenorul Eugen Beza ar fi făcut echipa pe ”cumetrii”

Răzvan STÎNGĂ 06 Jun. 2021, 14:27 Liga 2
Afirmații grave la FC Hermannstadt după retrogradare: ”S-au luat decizii cel puțin bizare”. Fanii îl acuză pe Răzvan Dâlbea că a trântit barajul cu CS Mioveni. Antrenorul Eugen Beza ar fi făcut echipa pe ”cumetrii”

FC Hermannstadt e prima echipă din Liga 1 care a pierdut barajul de menținere-promovare cu o formație din Liga 2. La Sibiu, în urma acestui eșec istoric, conducerea nu a avut absolut nici măcar o reacție în această direcție, cu privire la planurile pentru sezonul următor sau, eventual, o analiză a retrogradării.

Fanii sibieni cer demisiile lui Radu Neguț și Eugen Beza și plecările jucătorilor 

Mai activi și mai interesați de ce s-a întâmplat în dubla cu CS Mioveni sunt fanii, care au așteptat cât au așteptat și nu au mai răbdat. Au reacționat pe site-urile de socializare cu un comunicat ferm, atacând și cerând demisiile mai multor oameni din club. Nici jucătorii nu au scăpat, în special căpitanul Răzvan Dâlbea (39 de ani). Pe acesta l-au criticat pentru cele două cartonașe galbene văzute în mai puțin de 10 minute de la fluierul de start al returului barajului.

”D’acii 2017 Sibiu” încep comunicatul aspru, cu cuvinte dure, catalogând înfrângerea cu CS Mioveni drept o situație penibilă. Apoi, se cer demisiile managerului sportiv Radu Neguț și antrenorului Eugen Beza. Pe primul l-au acuzat de amatorism, fanii spunând că toate transferurile au fost făcute doar după vizionarea unor videoclipuri pe internet.

  • Foto – Radu Neguț, manager general FC Hermannstadt.

Antrenorului Eugen Beza i s-a acordat mai multă ”atenție”, iar acuzele la adresa lui sunt dure, anume că echipa a fost făcută pe ”cumetrii” și că nu a fost capabil să conducă vestiarul așa cum se cuvine. Suporterii lasă de înțeles că alegerea lui a fost una neinspirată. Venirea unui ”principal” fără experiență fiind, în opinia lor, o numire total neindicată a conducerii.

  • Foto – Eugen Beza, antrenor FC Hermannstadt.

Răzvan Dâlbea e acuzat de fanii Sibiului de blat! 

Jucătorii au fost acuzați că nu s-au luptat pentru salvarea echipei și că au tratat totul superficial. Despre căpitanul Răzvan Dâlbea s-a spus că a luat roșu intenționat, pentru că ar fi jucat la pariuri. O acuză extrem de gravă adusă veteranului de la FC Hermannstadt, care ar avea la bază și alte astfel de momente din trecut.

COMUNICAT – PELUZA NORD SIBIU

Peluza Nord Sibiu doreste sa isi exprime public pozitia despre situatia actuala a echipei si sa prezinte tuturor suporterilor sibieni cauzele ce au dus la retrogradarea clubului nostru in liga secunda.

Pe tot parcursul acestui sezon au fost luate decizii cel putin bizare de catre conducerea acestui club, decizii ce au dus echipa noastra in situatia penibila de a scrie o istorie negativa, aceea de a fi prima echipa de liga 1 eliminata la baraj de o formatie de liga secunda.

Prin intermediul acestui comunicat dorim sa cerem public DEMISIA celor care au adus clubul in acest impas, si anume:

– RADU NEGUT – pauza competitionala din iarna ne-a dovedit din nou ca liga 1 este o palarie mult prea mare pentru el. Scouting-ul penibil si total lipsit de profesionalism al clubului a fost bazat strict pe urmarirea de videoclipuri pe youtube si astfel am ajuns de la Fortes la Aralica, din lac in put. Intoarcerea lui la Sibiu a fost o garantie a venirii lui Dani Coman in vara aceasta la echipa noastra, conditia fiind aceea de a se salva echipa de la retrogradare, din pacate a fost un compromis falimentar.

– EUGEN BEZA – ideile tactice gandite de acest antrenor au fost de cele mai multe ori lipsite de logica, punctul culminant fiind la meciul de baraj cand deciziile luate de el au avut tenta de sabotaj. Echipa facuta pe cumetrii (vorba venita de la baieti pe care i-ai antrenat in acest sezon, total justificata), lipsa totala de autoritate in fata vestiarului (e oarecum de inteles cand te trezesti din pozitia de antrenor secund etern in cea de antrenor principal), dar si aroganta nejustificata (,,in 2 luni am acumulat cat alti antrenori in 6 ani”) ne-au ingropat si ultima noastra sansa de a ramane in liga 1.

– JUCATORILOR DE FOTBAL – Pe intreg parcursul sezonului 80% dintre purtatorii ilegali de echipament sportiv ai echipei noastre au aratat o lipsa mare de respect fata de oras, de suporteri si de meseria pe care o practica. Lipsa de determinare si de onoare, dar si ,,bisericutele” din vestiar au dus la un deznodamant inevitabil. Returul barajului a fost cel putin suspect, multi dintre voi avand o atitudine delasatoare, rusinoasa si sabotoare (Razvan Dalbea a reusit ,,performanta” istorica sa mearga la vestiare in minutul 6 dupa 2 cartonase galbene luate in 3 minute. Cartonas rosu – cota 5, se pare ca obiceiurile de pe vremea cand imbracai tricoul alb-verde nu s-au pierdut). Cu toate acestea, Peluza Nord Sibiu si toti suporterii acestui club v-au sustinut pana la final. Rasplata? La finalul barajului cu CS Mioveni ati fugit aproape toti (mai putin Mayoral si Oprut) la vestiare ca sobolanii, fara pic de demnitate fata de cei 1000 de suporteri prezenti la Medias ce v-au sustinut 94 de minute. De data aceasta nu aveti absolut nici o scuza, salariile restante au fost achitate imediat dupa meciul de la Cluj, v-ati luat banii si ati uitat de fotbal. FCH nu inseamna niciunul dintre voi, FCH inseamna SIBIU. Noi tot aici vom fi, indiferent de liga, in schimb voi trebuie sa plecati!

Aceleasi personaje ,,de ale casei” mentionate in comunicat au reusit sa obtina si a 2-a retrogradare a unei echipe sibiene din prima liga si sa isi bata joc din nou de un oras intreg, din aceste motive nu le vedem nici un viitor alaturi de echipa noastra.

Retrogradarea echipei trebuie sa aduca o reconsctructie masiva atat la nivel administrativ cat si la nivel sportiv, iar anul urmator cand lucrarile la Stadionul Municipal din Sibiu vor fi finalizate trebuie sa atacam promovarea si sa revenim in prima liga.

Peluza Nord Sibiu va sustine neconditionat echipa, indiferent de liga. Sibiul are si va avea in continuare fotbal!

IMPREUNA ATACAM PROMOVAREA.

NU ACCEPTAM DESFIINTAREA!”, se arată în comunicatul fanilor D’acii 2017 Sibiu, în care li se solicită demisiile lui Radu Neguț și Eugen Beza și plecările jucătorilor.

Ultimul anunț al clubului, după returul cu CS Mioveni 

Clubul FC Hermannstadt nu a comunicat absolut nimic până acum, referitor la retrogradarea în Liga 2. Nu a ieșit nimeni, conducător sau antrenor, să declare ceva în această direcție. Pe contul de Facebook al clubului, FC Hermannstadt, ultima postare este de la finalul returului cu CS Mioveni în care se scrie scurt:

Rezultat final…

FCH retrogradează în Liga a 2-a”.

Și în comentarii fanii își exprimă nemulțumirile. Peste 500 de mesaje la respectiva postare conțin critici la adresa jucătorilor, conducerii și antrenorului Eugen Beza.

Foto: Valentin Macrea, Alexandru Vereș și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-popescu-si-grigore-ceapa-s-au-despartit-de-retrogradata-csm-slatina-amandoi-valcenii-ar-putea-ajunge-la-aceeasi-echipa-19188399

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-s-a-saturat-sa-astepte-prelungirea-cu-scm-gloria-buzau-si-si-a-anuntat-plecarea-mesajul-de-adio-al-antrenorului-19188391

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-au-drept-de-joc-in-noul-sezon-al-ligii-2-editia-2021-2022-cum-se-va-desfasura-campionatul-si-modul-in-care-se-promoveaza-si-retrogradeaza-19188314

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Jun. 2021, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă