FC Hermannstadt a avut probleme cu Unirea Constanța doar o repriză. În a doua a defilat. Marius Măldărășanu: ”Mi-a fost frică de acest meci.” Reacția antrenorului față de evoluțiile lui Alhassan, eroul echipei pentru al doile joc consecutiv

Marius ANGHEL 05 Aug. 2021, 20:35 Liga 2
FC Hermannstadt a avut probleme cu Unirea Constanța doar o repriză. În a doua a defilat. Marius Măldărășanu: ”Mi-a fost frică de acest meci.” Reacția antrenorului față de evoluțiile lui Alhassan, eroul echipei pentru al doile joc consecutiv

FC Hermannstadt a câștigat și al doilea meci desfășurat în campionatul Ligii 2, tot cu două goluri marcate. După 2-1 la Mediaș cu FC Buzău, echipa antrenată de Marius Măldărășanu a trecut acum cu 2-0, la Techirghiol, de Unirea Constanța.

Golurile sibienilor au fost reușite de aceiași jucători care marcaseră și în prima etapă: Baba Alhassan și Silviu Balaure, în ordinea inversă de această dată.

Baba Alhassan și Silviu Balaure i-au adus Hermannstadt-ului încă o victorie

După o primă repriză destul de echilibrată, cu o ocazie mare chiar în final, a lui Buhăcianu (44), care a trimis mingea cu capul direct în portar, din 5 metri, dar și cu câte un penalty refuzat ambelor echipe, în partea secundă s-au dat ambele goluri. Primul a fost reușit de Baba Alhassan (56), după o fază creată tot de el, cu Balaure, iar al doilea a venit după o pasă a ghanezului și o reușită a lui Silviu Balaure (59). Tot sibienii au fost la controlul jocului și pe final, au mai avut situații prin Niță (81), Sîntean (89) sau Antoche (90), însă n-au mai reușit să înscrie.

FC Hermannstadt, cu șase puncte obținute în două meciuri, maximul posibil, a urcat cel puțin până sâmbătă pe primul loc în Liga 2.

Marius Măldărășanu, după meciul cu Unirea Constanța: ”Important era ca noi să nu luăm gol, pentru că eram sigur că vom da”

După joc, Marius Măldărășanu a spus că s-a temut de acest joc cu Unirea Constanța.

”Asta a fost obiectivul până la urmă, ca la fiecare meci să câștigăm trei puncte. E început de campionat, nicio echipă nu are ritm. Este, pe undeva, normal. Nu aș fi vrut această deplasare atât de devreme, mai ales pe aceste călduri insuportabile. Îmi felicit jucătorii, pentru pe un astfel de teren au încercat să practice un fotbal bun, atât cât le-a permis. Mi-a fost frică de acest meci, pentru că, chiar dacă este o echipă, nu pot să-i spun nouă, dar, totuși, care nu are un obiectiv mare, din punct de vedere mental jucătorii să creadă că este un meci ușor. Știam că au probleme din punct de vedere al efectivului și au început destul de târziu pregătirea. Îl felicit pe Ianis, pe această cale, că a reușit să facă, totuși, ceva, într-un timp atât de scurt.

A trebuit să schimbăm la pauză ceva, pentru a doua repriză, și important era ca noi să nu luăm gol, pentru că eram sigur că vom da. În toate meciurile, și la pregătire, și în prima etapă am avut foarte multe ocazii, vom avea foarte multe ocazii, din păcate ratăm, dar sper să reglăm asta ușor – ușor”, a spus Măldărășanu la microfonul DigiSport.

”Avem echipă bună și important este să fim foarte motivați”

Antrenorul ploieștean spune că echipa nu joacă așa cum își dorește, însă își apără și jucătorii, despre care spune că încă nu sunt învățați cu condițiile de la Liga 2.

”Este greu. Timpul este scurt. Nu este ușor. Staff nou, alt stil de joc, o grămadă de jucători noi. Eu vreau, îmi doresc, sunt momente, într-adevăr, care ne dau încredere și joacă exact ce îmi doresc eu, dar am avut și probleme și în primul meci și astăzi. Și la 2-0 a fost efectul de conservare probabil, pentru că nu le-am cerut să se retragă și poate asta s-a întâmplat. Efectul de conservare al rezultatul a dus să facă un pas în spate. Dar, mai ne trebuie timp. Însă avem echipă bună și important este să fim foarte motivați, pentru că nu le este ușor unora dintre ei. Vin de la Liga 1, pe un astfel de teren… Știți cum e, mentalul lucrează foarte mult”, a declarat Măldărășanu.

Obiectivul, doar promovarea

Marius Măldărășanu nu ascunde faptul că unicul obiectiv al echipei sale este promovarea. Vede însă multe formații și în acest sezon care luptă pentru accederea în Liga 1, enumerând două exemple: Petrolul și ”U” Cluj.

”De la început am spus-o că obiectivul este promovarea. Nici nu ne gândim la un obiectiv intermediar. Toată lumea se gândește să ajungem în play-off. Normal că suntem una dintre echipele care au anunțat asta de la început. Sunt probabil câteva echipe care nu își doresc, să zicem, play-off-ul, dar multe și-l doresc. Plus alte câteva, care, de multă vreme, cum e Petrolul, Clujul, își doresc să ajungă în prima ligă. Este foarte greu. Toate echipe și-au îmbunătățit lotul. Nu e ușor, dar am încredere în jucători. Într-adevăr, am echipă bună”, a mai spus antrenorul echipei FC Hermannstadt.

FC Hermannstadt a fost pe punctul să-l piardă pe Baba Alhassan

Dacă în primul meci, cu FC Buzău, au marcat Silviu Balaure și Baba Alhassan, de această dată, cu Unirea Constanța, au înscris Baba Alhassan și Silviu Balaure. Cei doi fotbaliști care au jucat în Liga 1 în sezonul trecut, la FC Hermannstadt, respectiv Astra, au contribuit la ambele goluri de astăzi, fiecare având o pasă și o reușită în poarta adversă.

Baba Alhassan s-a remarcat mai mult, fiindcă el a pornit ambele faze în care s-a înscris.

”Este un jucător tehnic, unul care se pregătește foarte bine, a avut ofertă, a existat riscul să îl pierdem. Îi place ceea ce vrem să jucăm, pentru că este un jucător tehnic, îi place să joace fotbal. Va veni momentul în care va juca mai bine. Este un jucător util, cum, de altfel, sunt toți. Având un lot numeric și valoric foarte bun va trebui să fac un ”turn over” (n.r. – mișcare de întoarcere), trebuie ca toți jucătorii să se simtă utili. Sunt importanți și trebuie să se simtă și importanți”, a vorbit Măldărășanu despre ghanez și ceilalți jucători ai săi.

  • FC Hermannstadt cu Unirea Constanța: I. Pop – Pantea, Antoche, I. Stoica (cpt.), Opruț – Alhassan, Andr. Lungu (Mino Sota 46′) – Balaure (Sîntean 64′), I. Năstăsie (P. Petrescu 64′), Al. Oroian (L. Niță 77′) – Buhăcianu (Plazonja 46′). Rezerve neutilizate: Muțiu – Al. Vodă, Tomșa, Bejan.

Poli Iași, următorul adversar, l-a surprins pe Măldărășanu

Cu maxim de puncte după primele două etape, 6, FC Hermannstadt urcă cel puțin până sâmbătă pe locul 1 în Liga 2.

În etapa a 3-a, echipa sibiană joacă din nou în deschidere, în 12 august, de la ora 18:30, acasă, la Mediaș, cu Poli Iași, formație care în prima rundă a cedat cu 0-2 la Petrolul Ploiești, iar în în runda a doua joacă sâmbătă, acasă, cu Concordia Chiajna.

În sezonul trecut, FC Hermannstadt și Poli Iași jucau de patru ori în Liga 1. Acum se vor întâlni în Liga 2.

”Acum e cu totul și cu totul altceva. Am văzut meciul Petrolului cu Iașiul și, sincer, Iașiul m-a surprins, pentru că și ei s-au strâns destul de târziu, chiar dacă au un lot bun, dar, totuși, au venit pe parcurs mulți jucători. Au făcut cel puțin o primă repriză bună, din punctul meu de vedere. Dar jucăm acasă și va trebui să facem tot posibilul ca să luăm încă trei puncte”, a spus, în încheiere, Măldărășanu.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-e-o-echipa-care-sufera-iar-ianis-zicu-recunoaste-obiectivul-e-sa-facem-puncte-si-sa-avem-liniste-dupa-0-2-cu-fc-hermannstadt-antrenorul-a-lasat-de-inteles-ca-sit-19194716

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-unirea-constanta-fc-hermannstadt-da-start-etapei-a-2-a-a-ligii-2-partida-de-la-techirghiol-incepe-la-ora-1730-ambii-antrenori-au-primit-jucatori-noi-in-ultimele-zile-19194647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-si-a-mai-luat-un-portar-pe-mirel-bolboasa-noua-achizitie-a-sibienilor-a-prins-rar-meciuri-in-ultimele-sezoane-la-multiplele-echipe-schimbate-19194631

https://liga2.prosport.ro/seria-1/premiera-istorica-pentru-liga-2-in-etapa-a-2-a-nu-mai-putin-de-sapte-meciuri-din-cele-zece-vor-fi-televizate-steaua-fusese-pusa-sa-joace-din-nou-miercuri-insa-s-a-revenit-asupra-programarii-19194442

Marius ANGHEL 05 Aug. 2021, 20:35 Liga 2
Pe aceeași temă