Unirea Constanța e o echipă care suferă, iar Ianis Zicu recunoaște: ”Obiectivul e să facem puncte și să avem liniște”. După 0-2 cu FC Hermannstadt, antrenorul a lăsat de înțeles că situația nefastă va continua

Răzvan STÎNGĂ 05 Aug. 2021, 20:34 Liga 2
Unirea Constanța e o echipă care suferă, iar Ianis Zicu recunoaște: ”Obiectivul e să facem puncte și să avem liniște”. După 0-2 cu FC Hermannstadt, antrenorul a lăsat de înțeles că situația nefastă va continua

Unirea Constanța a pierdut și în a doua etapă a Ligii a 2-a, după eșecul din prima rundă. FC Hermannstadt s-a dovedit o echipă mai puternică, iar formația lui Ianis Zicu s-a văzut, la finalul celor 90 de minute, învinsă cu 2-0. Antrenorul formației de la Constanța a comentat partida cu sibienii și a părut destul de resemnat.

Ianis Zicu: ”Am ținut bine piept echipei din Sibiu în primele 45 de minute, după care a doua repriză a fost începută prost” 

Zicu era conștient de faptul că Unirea Constanța nu va arăta prea bine nici de această dată. Nu a avut timp să regleze prea multe după 0-2 cu Concordia Chiajna, la debutul în noul sezon de Liga 2, dând vina, din nou, pe pregătirea de vară începută târziu.

În meciurile următoare, Unirea Constanța ar putea arăta la fel de rău din punct de vedere fizic, după cum a lăsat de înțeles Ianis Zicu. În partida cu FC Hermannstadt, jucătorii nu au putut ține ritmul ridicat de joc decât în prima repriză. Practic, scăderea de ritm din repriza a doua s-a văzut și pe tabelă, pentru că sibienii au înscris ambele goluri în ultimele 45 de minute.

O partidă dificilă, acest program nu ne-a avantajat deloc. Am întâlnit două echipe bune, Chiajna și Hermannstadt. Din păcate, pentru noi e a patra săptămână de pregătire, într-un ciclu normal ar fi trebuit să fie a șasea, a șaptea săptămână. Consider că aceste două partide fac parte din perioada de pregătire.

Încercăm să acumulăm aceste minute ca pregătire pentru jucători, pentru că foarte mulți sunt în urmă cu pregătirea fizică, foarte importantă în fotbalul actual. Încercăm să remediem lucrurile, plecăm cu partea pozitivă, dacă la Chiajna am primit gol după 35 de minute, azi am primit după 57 de minute. Am ținut piept echipei din Sibiu bine în primele 45 de minute, după care a doua repriză a fost începută prost.

Au fost destule situații în care ei au putut să fructifice spațiile lăsate de noi și am primit două goluri. A fost și neșansă, dar eu nu cred în neșansă, cred în inimă, în dăruire.

Trebuie să ducem jocul departe de poartă, de noi, să nu fim depășiți foarte ușor. După ce am primit primul gol, echipa a intrat într-o pasă proastă, și-a pierdut luciditatea, reperele”, a declarat Ianis Zicu la microfonul DigiSport.

Ianis Zicu: ”La cum s-a format lotul și la cum s-a făcut perioada de pregătire, scurtă, clar obiectivul e să facem cât mai multe puncte, să avem liniște” 

În continuare, Unirea Constanța va avea alte două meciuri grele. În etapa următoare se va deplasa la Cluj, pentru duelul cu Universitatea, pe care Ianis Zicu îl vede tot unul complicat. Speră însă ca jucătorii să reușească să scoată măcar un punct.

Trebuie precizat faptul că ”U” Cluj a arătat, poate, cel mai bine la o analiză a primei etape de Liga 2. A învins categoric Politehnica Timișoara, cu 3-0.

Cluj, ASU Poli, și acestea sunt echipele din primele patru etape. Suntem la început de drum, încercăm să ne pregătim cât mai bine și să facem puncte cât mai repede. Până la meciul cu Cluj mai este o săptămână, o deplasare grea, probabil o s-o facem cu autocarul, pentru că nu sunt zboruri de la Constanța către Cluj decât în weekend. Va fi dificil, dar o să jucăm în nocturnă și sper că jucătorii mei vor resimți efortul mai bine.

La cum s-a format lotul și la cum s-a făcut perioada de pregătire, scurtă, clar că obiectivul e să facem cât mai multe puncte, să avem liniște. Am încercat mereu să pregătesc echipa pentru victorie, dar e greu. Trebuie să știm exact unde suntem acum, să înțelegem nivelul la care suntem, și noi ca antrenori și jucători, să mergem mai departe cu încredere.

E un început, mai multe o să vedem în etapele următoare, cum sunt echipele. Echipele care au constanță în joc, care pot tinde la mai mult. Acum, noi trebuie să ne uităm doar la ceea ce avem de făcut pentru liniște”, a mai afirmat Ianis Zicu.

Lot subțire pentru Unirea Constanța

Unirea Constanța are probleme și la nivelul lotului de jucători. Și Ianis Zicu a recunoscut acest aspect în perioada anterioară, iar în partida cu FC Hermannstadt, antrenorul a avut pe foaia de joc doar șapte rezerve. Ca o comparație, sibienii au avut cu două mai mult, nouă.

Unirea Constanța cu FC Hermannstadt: N. Grecu – Al. Nicola, M. Leca, I. Ursu, Finica (C. Zamfir 77′) – Damașcan (Carabela 72′), Cioinac (Liv. Mihai 63′), Cărăruș, D. Mureșan (Dr. Grigore 63′) – Chirițoiu, Banyoi
Rezerve: Anca-Trip – Cr. Ignat, Jerdea

FC Hermannstadt a învins echipa din Constanța prin golurile lui Baba Alhassan și Silviu Balaure, din minutele 56 și 59.

Foto: George Flușter/ Mediafax Foto și Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Aug. 2021, 20:34 Liga 2
Pe aceeași temă