FC Buzău s-a reunit, însă ține informațiile la ”sertar”. Prezentarea lui Robert Sălceanu e ”prețioasă”

Andrei PASCU 11 Jan. 2022, 13:50 Liga 2
FC Buzău s-a reunit, însă ține informațiile la ”sertar”. Prezentarea lui Robert Sălceanu e ”prețioasă”

FC Buzău a fost destul de săracă în oferirea de informații către suporteri, în ceea ce privește reunirea din acest an. Clubul s-a limitat în a anunța că stafful și jucătorii s-au întâlnit luni, 10 ianuarie, la Merei, o comună de lângă Buzău, și a ținut să precizeze că așa a făcut ”majoritatea echipelor din Liga 2”.

FC Buzău s-a reunit, dar informațile esențiale lipsesc 

Deși conducerea vrea ca din vară FC Buzău să își schimbe denumirea în FC Gloria Buzău, dorind astfel, printre altele, să atragă o masă cât mai mare de suporteri din zonă, lipsește o comunicare normală cu aceștia, nefiind menționat nici măcar lotul de jucători pe care se mai bazează Cristian Pustai.

O informație banală, care să aducă la cunoștința fanilor măcar câteva schimbări pe care le-au făcut Pustai și conducerea. Sau poate că, așa cum s-a întâmplat în vară, înainte de startul campionatului, au venit fotbaliști care nu au semnat contractele și, de teamă să nu fie ”furați” de alte cluburi, îi țin ”ascunși”.

Fotbaliștii care au terminat anul 2021, toți la reunire 

Pe lângă lipsa anunțului cu privire la lot, nu a fost precizat nici măcar programul Buzăului, cantonamente, meciuri amicale și așa mai departe. Asta, deși vorbim de o formație cu pretenții la play-off-ul Ligii a 2-a, la promovarea în Liga 1. Dacă e să ne raportăm la noutățile de lot, singura venire de care s-a aflat este cea a lui Robert Sălceanu, sosit sub formă de împrumut de la Dunărea Călărași, dar pentru care există stabilită și o sumă de transfer definitiv. Nici aici clubul nu a dat informații, ci doar din anumite intervenții ale oficialilor s-a aflat de mutare.

Un detaliu cât de cât relevant este acela că nu a avut loc vreo plecare de la FC Buzău până acum, la reunire fiind prezenți toți fotbaliștii care au terminat anul 2021.

”Majoritatea echipelor din Liga 2 şi-au reluat pregătirea astăzi, 10 ianuarie, printre acestea şi AS FC Buzău, fiind convocaţi toţi jucătorii care au încheiat anul 2021 sub culorile roş-albastre.

Cristian Pustai şi staff-ul său tehnic au condus primul antrenament din acest an, la Merei, urmând ca pregătirea specifică din această perioadă să continue tot pe plan local, cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni.

Conducerea clubului, împreună cu Profesorul Pustai urmează ca în următoarele 2-3 zile să se decidă asupra schimbărilor din lot, atât la capitolul plecărilor, cât şi la cel al sosirilor, dar şi la stabilirea programului de pregătire, a cantonamentelor şi jocurilor de verificare, până la reluarea campionatului, la sfârşitul lunii februarie”, așa sună anunțul de reunire al Buzăului, înaintea unei părți a doua a Ligii a 2-a foarte importante, în care clubul are drept de promovare în prima divizie și chiar își poate îndeplini obiectivul.

FC Buzău provoacă microbiştii buzoieni la un concurs săptămânal

O dovadă că FC Buzău vrea să aibă cât mai mulți fani, în ciuda modului în care se rezumă să le ofere informații cu pipeta despre echipă, este anunțul de pe pagina sa de Facebook de astăzi.

Clubul din Crâng provoacă urmăritorii ei de pe rețeaua socială la un concurs organizat alături de unul dintre sponsorii ei, casa de pariuri Superbet, în care promite că va oferi săptămânal câte un tricou cu autograf.

”Un tricou pentru un mesaj pe Facebook FC Buzău!
Superbet şi FC Buzău continuă concursul prin care microbiştii buzoieni pot câştiga un tricou cu autograf, săptămânal. Un mesaj pe postările noastre vă va da şansa să participaţi la acest concurs.
Câştigătorul va primi un tricou cu autograful jucătorului care a marcat cel mai frumos gol.
Tricourile sunt oferite de sponsorul principal al grupării din Crâng – Superbet.
Mult succes
Săptămâna 11-17 ianuarie
Concursul din această săptămână se va încheia luni, 17 ianuarie 2022, ora: 00:00. Câştigătorul va fi anunţat marţi, 18 ianuarie”, anunță FC Buzău, care din vară vrea să își schimbe numele în FC Gloria Buzău, un nume pătat cu evenimente care nu fac cinste sportului.

Perioada de pregătire a suferit modificări încă de la început 

Poate că în zilele următoare FC Buzău va fi mai darnică în informații concludente despre echipă și nu va mai ține totul la ”sertar”, din respect pentru suporteri, atâția câți are, care au susținut echipa în meciurile de pe teren propriu cel puțin.

Noroc că presa se interesează de ce se întâmplă la FC Buzău, iar din detaliile oferite de oficiali în anumite momente, ulterioare ultimei etape din 2021, s-au aflat planurile locului 5 din Liga 2.

Au fost pregătite trei stagii de pregătire centralizate, două în România și unul în străinătate, în Republica Moldova, dar gândurile au fost puțin schimbate. Primul cantonament trebuia să debuteze încă de la 10 ianuarie, pe plan local, la Sărata-Monteoru, dar antrenamentele decurg în aceste zile la Merei, așa cum se arată în comunicatul dat.

Va mai face FC Buzău trei cantonamente? 

Rămâne să vedem sau să intuim dacă în a doua parte a lunii ianuarie, după data de 20, FC Buzău va merge în Republica Moldova, așa cum stabilea, pentru că în țara vecină erau programate și meciuri amicale, printre adversari Zimbru Chișinău și Milsami Orhei.

După revenirea din Republica Moldova, FC Buzău făcea referire și la un cantonament la Băile Felix, iar pentru disputarea unor amicale erau anunțate și anumite deplasări în Ungaria.

Foto: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viata-bate-filmul-povestea-lui-adi-chica-rosa-ajuns-de-la-vanzator-de-flori-la-golgheter-al-ligii-a-2-a-s-a-retras-din-fotbal-si-a-revenit-din-intamplare-asa-am-fost-remarcat-19215350

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fc-buzau-pare-sa-fi-castigat-batalia-cu-poli-iasi-pentru-petrolistul-alexandru-saim-tudor-ce-alte-tinte-are-costel-enache-19215303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-transa-de-bani-de-la-primarie-pentru-fc-buzau-suma-aprobata-de-consilierii-locali-catre-echipa-lui-cristian-pustai-in-ultimele-zile-din-2021-19214958

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-inceput-au-tacut-acum-sunt-tot-mai-vocali-fc-buzau-se-teme-ca-rateaza-play-off-ul-si-ataca-din-nou-steaua-19214836

 

 

Andrei PASCU 11 Jan. 2022, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă