FC Buzău își face planurile pentru sezonul următor. Cristian Pustai a început căutările și vrea să aducă jucători valoroși: ”Au fost discuții acum o lună, probabil vor continua”

Răzvan STÎNGĂ 02 May. 2022, 16:57 Liga 2
FC Buzău își face planurile pentru sezonul următor. Cristian Pustai a început căutările și vrea să aducă jucători valoroși: ”Au fost discuții acum o lună, probabil vor continua”

FC Buzău și-a asigurat locul 1 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2 cu o etapă rămasă de jucat. În runda cu numărul 6 a trecut fără probleme de Unirea Constanța, scor 4-1, și nu mai poate fi devansată de Unirea Dej. Cristian Pustai a început deja să facă planurile pentru stagiunea care vine.

Buzoienii sunt gata să atace sezonul următor, în care vor ce n-au reușit în această stagiune, terminarea întrecerii regulare pe un loc de play-off. Obiectivul pentru play-out din actualul campionat a fost îndeplinit, iar Cristian Pustai a remarcat o diferență foarte mare între FC Buzău și celelalte adversare.

Cristian Pustai: ”În play-out diferențele de valoare sunt clare de la început”

Consideră, cum a mai spus-o, că formația lui merita în play-off, dar încearcă să nu se mai gândească la acest detaliu care nu mai contează de la începutul grupei pentru evitarea retrogradării.

Eu zic că ne-am făcut treaba foarte bine, pentru că am reușit să câștigăm acestă grupă. Practic, suntem matematic pe locul 1 și fără cele trei puncte cu Viitorul Pandurii (n.r. – partida pierdută la masa verde cu 0-3). A fost un sezon bun, clar că se putea și mai bine, dar nu am avut experiența necesară, puțin jucători s-au bătut pentru promovări. S-a simțit, dar am căpătat experiență pentru sezonul următor.

Sper ca sezonul următor să fie cu roade și să vedem dacă putem ajunge în play-off. În play-out diferențele de valoare sunt clare de la început și mă bucur că ne-am respectat statutul de favorită”, a spus Cristian Pustai la finalul disputei cu Unirea Constanța.

Cristian Pustai pregătește campania de transferuri din vară: ”Trebuie să fim un grup închegat”

Deja, Cristian Pustai începe să se gândească la ce jucători ar putea să vină sub comanda sa, care să crească nivelul echipei, să aducă un plus valoare. Vor ajunge în jur de cinci jucători la FC Buzău, pentru că în principiu ”Profesorul” își dorește să meargă pe  omogenitatea lotului.

E greu să vorbim de transferuri, dar au fost discuții și acum o lună, probabil și peste o lună vor fi, dar trebuie să stabilim câți jucători mai rămân din acest lot, pentru că vor părăsi echipa jucătorii care au evoluat mai puțin, care nu s-au ridicat la pretențiile noastre și să aducem plus valoare. Să aducem jucători peste nivelul celor pe care îi avem acum îl lot.

Trebuie să fim un grup închegat, pentru că am reușit să facem un grup, o familie, dar trebuie să creștem și în valoare”, a mai punctat Cristian Pustai.

FC Buzău încheie sezonul pe terenul Unirii Dej

În ierarhia Seriei B a play-out-ului Ligii 2, FC Buzău e pe locul 1, cu 44 de puncte, cu patru mai mult decât locul 2, Unirea Dej. Unirea Constanța e pe penultima poziție, a 6-a, cu 18 puncte. Sub ea se află doar Astra, -1 punct.

FC Buzău va întâlni în ultimul meci din acest an Unirea Dej, în deplasare. De partea cealaltă, Unirea Constanța nu va mai evolua în acestă stagiune. Ea va sta în runda a 7-a a play-out-ului.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto
Video: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-petre-a-pus-punct-carierei-de-jucator-in-viata-orice-se-termina-care-au-fost-cele-mai-frumoase-momente-si-ce-planuri-de-viitor-are-19229510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-la-capatul-puternilor-si-la-un-pas-sa-plece-de-la-fc-hermannstadt-nu-ma-mai-implic-ca-pana-acum-ce-club-din-liga-2-l-ar-fi-contactat-19229326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-a-facut-spectacol-in-meciul-de-retragere-al-lui-ciprian-petre-a-invins-clar-unirea-constanta-cristian-pustai-cuvinte-de-apreciere-pentru-veteranul-de-41-de-ani-19229300

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-penultima-etapa-din-play-out-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-dacia-unirea-braila-si-unirea-constanta-sunt-la-ultima-reprezentatie-19229215

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 02 May. 2022, 16:57 Liga 2
Pe aceeași temă