FC Buzău a câștigat greu cu Unirea Dej, Cristian Pustai a contracarat pe final reacția nou-promovatei: ”Le-am cerut jucătorilor maturitate și răbdare, dar asta nu înseamnă să joci lent”

Răzvan STÎNGĂ 06 Nov. 2021, 18:08 Liga 2
FC Buzău a câștigat greu cu Unirea Dej, Cristian Pustai a contracarat pe final reacția nou-promovatei: ”Le-am cerut jucătorilor maturitate și răbdare, dar asta nu înseamnă să joci lent”

Cristian Pustai, antrenorul Buzăului, a fost surprins plăcut de evoluția Unirii Dej, în partida pe care jucătorii săi au reușit să o tranșeze pe final, în minutul 86, când a ieșit în evidență Kamil Wiktorski. Acesta a marcat singurul gol al meciului în urma unei lovituri de colț.

Cristian Pustai știa exact cum va arăta Unirea Dej, după cum a afirmat la conferința de presă de la final, dar a reușit cu greu să contracareze plusurile și să profite de minusurile nou-promovatei. În final, la fel ca omologul său Dragoș Militaru, ”Profesorul” a fost convins că diferența s-a făcut la nivelul maturității.

Cristian Pustai: ”A fost un meci greu, cu o echipă ambițioasă, care peste tot a jucat destul de bine” 

Faptul că FC Buzău are fotbaliști cu un bagaj de experiență superior puștilor de la Unirea Dej s-a simțit. Cristian Pustai se aștepta chiar și ca victoria să vină pe final, lucru care s-a adeverit.

Astfel, FC Buzău a ajuns la 15 meciuri fără pas greșit în toate competițiile, 11 în Liga 2 și patru în Cupa României.

”A fost un meci greu, cu o echipă ambițioasă, care peste tot a jucat destul de bine. Foarte tânără și care își dorește să facă o figură frumoasă în Liga 2. S-a și dovedit că acasă a câștigat câteva meciuri importante. E o echipă care în anumite momente face presing agresiv. Și noi am făcut acest presing în anumite momente.

Am reușit să mutăm repede jocul de pe o parte pe cealaltă, am avut situații și am ajuns între linii cu jucători liberi și posibilitatea de a avea situații de gol. Un meci în care, ținând mult timp acel 0-0, a fost destul de obositor și de stresant, pentru că veneam după alte două egaluri pe teren propriu.

Mă bucur că am avut maturitate, că asta le-am cerut jucătorilor, și răbdare, dar răbdare nu înseamnă să joci lent. Din contră, să ai maturitatea să muți jocul când simți că pe o parte ești blocat repede, prin intermediari să ajungi să îl dezvolți pe partea cealaltă.

Ne-am creat, în special în prima parte, situații destul de mari. În repriza a doua am reușit să presăm cu lovituri libere, iar până la urmă am marcat”, a declarat Cristian Pustai.

  • FC Buzău în meciul cu Unirea Dej: R. Stoian (cpt.) – Oteliță, Wiktorski, A. Lopez (Vîrtej 67′), Tud. Oltean, Gaitan, Pațurcă (D. Rogac 67′), Cârstocea, Al. Munteanu (C. Toma 89′), A. Manea (Kanda 67′), Ekollo (Cip. Petre 82′). Rezerve neutilizate: Cr. Avram – Ghinga, I. Neacșu, R. Șt. Zamfir.

FC Buzău rămâne pe locurile de play-off 

FC Buzău se menține în rândul celor mai bune echipe ale Ligii a 2-a, pe locul 5 cu 25 de puncte, la egalitate cu poziția a 6-a, Steaua, formație pe care o devansează la golaveraj. Însă, buzoienii sunt la mare distanță de liderul Petrolul, ecartul fiind de 11 puncte. Unirea Dej e pe 13, cu 15 puncte.

Pentru formația lui Cristian Pustai, în runda a 14-a va avea loc o nouă deplasare, pe terenul celor de la CS Comunal Șelimbăr, care în etapa a 13-a au făcut 1-1 cu Politehnica Timișoara.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: FC Buzău

Răzvan STÎNGĂ 06 Nov. 2021, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă