FC Brașov, un punct important obținut la Iași. Călin Moldovan a început meciul cu cinci noutăți în primul ”11” și are motive de optimism

Adi MARICA, Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2022, 12:37 Liga 2

FC Brașov a obținut, sâmbătă, un punct în primul meci oficial din 2022, 1-1 în deplasare cu Poli Iași, în etapa a 17-a a Ligii 2. Echipei antrenate de Călin Moldovan nu i-a lipsit mult să plece victorioasă din Copou, în condițiile în care a ratat ocazii mari.

FC Brașov a avut cinci jucători noi în primul 11 al meciului cu Poli Iași. Tesija a fost ”peste toți”

Moldovan a început meciul de la Iași cu cinci jucători transferati în această iarnă: portarul Laurențiu Popescu, fundașul Luka Maric, mijlocașii Eduard Lambrinoc și Marko Tesija, dar și atacantul Milcho Angelov.

Popescu a comis-o la golul marcat de Camara, dar s-a revanșat la șutul lui Plokhotnyuk. Maric a fost în nota echipei, dar este clar că poate mai mult. Puștiul Lambrinoc a început timorat, dar apoi a prins curaj. A alergat enorn și a ratat o ocazie uriașă de a înscrie la scorul de 1-1. Angelov a apărut surprinzător în primul 11, dar a fost extrem de combativ pe tot parcursul meciului.

Peste toți a fost însă mijlocașul Marko Tesija, un plus evident pentru echipa brașoveană. De la el a plecat faza în care s-a obținut penalty-ul, iar execuția de la 11 metri nu i-a dat nicio șansă portarului gazdelor.

În minutele de final a fost introdus și Răzvan Andronic, alt jucător achiziționat în această iarnă.

FC Brașov în meciul cu Poli Iași: Laur. Popescu – M. Burlacu, Maric, Fustar (Gherghe 41), Dumbravă – Leonte (cpt.), Tesija (Drăgoi 86) – Lambrinoc (Rz. Iorga 67), Angelov, Negrean (Rz. Andronic 86) – El Azzouzi (Vas. Constantin 67). Rezerve neutilizate: Mutu – Rob. Răducioiu, Bg. Roșu, Vl. Mihalcea.

Călin Moldovan, după remiza de la Iași: ”Pe final am avut trei oportunități mari de tot. Dacă alegem soluția corectă, poate reușeam să câștigăm”

La finalul jocului, antrenorul Călin Moldovan a declarat că echipa sa mersese în Copou cu intenția de a lua cele trei puncte, însă s-a declarat mulțumit și cu punctul obținut și mai spune că e conștient că mai are mult de lucru la omogenizarea relațiilor de joc.

”Așa cum am anticipat, a fost un meci echilibrat, între două echipe care aveau nevoie de puncte. Nu am reușit să luăm decât un punct, deși am venit clar cu intenția de a câștiga. Am avut un început de joc destul de ezitant, în care am și primit gol pe o greșeală colectivă, am reușit să echilibrăm jocul, am egalat, după care am avut două situații uriașe, prin Lambrinoc și El Azzouzi, iar pe final am avut trei oportunități mari de tot, pe contraatac. Dacă alegem soluția corectă, poate reușeam să câștigăm”, a declarat Călin Moldovan.

Acesta spune că punctul obținut la Iași este important pentru moralul echipei sale: ”Una peste alta, felicit jucătorii pentru modul cum s-au implicat în joc. E primul joc după o pauză de trei luni, timpul e scurt pentru avea relații de joc, mai ales pe atac, dar ușor-ușor le vom regla și vom face punctele necesare pentru a ieși din zona în care ne aflăm. Orice punct e important pentru noi. Important este că nu am pierdut, pentru moralul nostru, dar și în economia clasamentului. Poli Timișoara a pierdut, am mai micșorat distanța cu un punct față de echipele de deasupra noastră. Orice punct e important, mai ales că nu am pierdut în acest prim meci, contra unei echipe foarte bune.”

FC Brașov mai are meciuri cu Metaloglobus și FK Miercurea Ciuc

FC Brașov are 13 puncte și e pe locul 16, s-a apropiat cu un punct de Poli Timișoara (locul 15, 20 de puncte), însă prima poziție care asigură salvarea (locul 14), fără a mai merge la baraj rămâne tot la opt puncte distanță, echipa fiind Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

În etapa următoare, FC Brașov joacă acasă cu Metaloglobus București (locul 9, 25 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00, iar în ultima rundă a sezonului regular va întâlni FK Miercurea Ciuc (locul 7, 29 puncte), în deplasare.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-semiesecul-din-copou-cu-fc-brasov-nu-am-stiut-sa-gestionam-avantajul-rezultatul-nu-ne-multumeste-ce-parti-pozitive-a-gasit-antrenorul-echipei-poli-iasi-19220909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-ratat-poli-iasi-s-a-impiedicat-pe-teren-propriu-de-fc-brasov-in-primul-meci-oficial-al-anului-oaspetii-au-ratat-marile-ocazii-ale-partidei-19220772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-nu-mai-putin-de-sase-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-printre-echipele-care-lupta-pentru-play-off-si-vor-evolua-in-aceste-jocuri-19220694

Adi MARICA, Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2022, 12:37 Liga 2
Pe aceeași temă