FC Brașov, umilită de Petrolul! Andrei Șanta, eșec la debutul ca antrenor principal: ” E greu. Ăștia sunt jucătorii, mergem mai departe cu ei”

Adi MARICA 17 Oct. 2021, 15:34 Liga 2

FC Brașov continuă seria slabă din campionat și după meciul cu Petrolul, pierdut clar pe teren propriu, cu scorul de 0-4, la primul joc cu Andrei ”Toto” Șanta antrenor principal.

Petrolul a defilat pe Tineretului în fața unui FC Brașov cu un nou antrenor principal pe bancă

Petrolul a dominat startul jocului de pe Tineretului, din etapa a 10-a a Ligii 2, iar golul a venit după o faza fixă. Corner Tucaliuc, iar Jarovic i-a luat fața lui Mutu și a înscris cu o lovitură de cap din 6 metri. Constantinescu a ratat șansa să majoreze scorul, după care elevii lui Andrei Șanta au prins curaj. Negrean a ratat ocazia primei reprize, după o centrate a lui Dumbravă, dar Avram a avut reacție. Până la pauză, Roșu și Negrean nu au găsit spațiul porții ploieștenilor, iar Vasile Constantin a executat lamentabil o lovitură liberă de la marginea careului.

”Găzarii” au început mai bine partea secundă, Ticu a fost blocat de Gherghe, dar la faza imediat următoare, tot după un corner, Tucaliuc a centrat perfect, iar Cebotaru a înscris cu capul din 5 metri. Burlacu a fost eliminat pentru două galbene în minutul 58, iar Petrolul a profitat imediat și a dus scorul la 3-0 prin Jarovic. Țicu a marcat pentru 4-0 dintr-un penalty acordat pentru un fault al lui Dumbravă la Mario Bratu.

S-a terminat cu o nouă înfrângere la scor pentru FC Brașov, care se scufundă în clasament. Petrolul e pentru a patra etapă consecutivă pe locul 1 în Liga 2.

Andrei Șanta, după înfrângerea cu Petrolul: ”Am pregătit fazele fixe și uite ce goluri am încasat”

Andrei Șanta debutează, astfel, cu un eșec usturător la primul meci în care a fost antrenor principal.

”Toto” nu a găsit explicații pentru modul în care jucătorii săi au tratat fazele fixe, cele care i-au și adus eșecul cu Petrolul.

”La 0-4 nu mai ai ce să comentezi. Mie ce îmi pare rău este că și vineri și sâmbătă am pregătit fazele fixe și uite ce goluri am încasat. I-am așezat cu mâna mea! Aici mai intervine și responsabilitatea jucătorilor. Eu zic că prima repriza a fost echilibrată, am avut ocazii, dar fotbalul se joacă pe goluri.

În partea secundă am luat repede gol din fază fixă, mai e și eliminarea lui Burlacu… E greu. Ăștia sunt jucătorii, mergem mai departe cu ei. La momentul de față este o diferență de valoare între cele două echipe. Nae are o echipă bună”, a spus Andrei Șanta după jocul cu Petrolul.

Sub comanda lui Ilie Stan, FC Brașov a mai încasat o înfrângere umilitoare, cu Unirea Slobozia, scor 0-6, tot pe Tineretului. În aceste zece etape, echipa nou-promovată în Liga 2 a mai pierdut cu CS Comunal Șelimbăr (1-2 la Avrig), Steaua (0-1 pe Tineretului) și Astra (0-2 la Giurgiu). În rest, are două victorii și trei remize.

  • FC Brașov în meciul cu Petrolul: D. Mutu – M. Burlacu, Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă – Lente (cpt.), Vas. Constantin (Andr. Lascu 67′) – Iul. Roșu (Vl. Mihalcea 58′), Rz. Iorga (Mitroi 83′), Negrean (Drăgoi 67′) – El Azzouzi (H. Popa 46′). Rezerve neutilizate: C. Lungu – Fustar, Iurcu, Cîrstian.

FC Brașov e pe locul 16 și urmează meciul cu Concordia Chiajna

După acest eșec, FC Brașov a căzut o poziție în clasamentul Ligii 2, de pe locul 15 pe 16, cu 9 puncte.

Etapa viitoare, a 11-a, FC Brașov are meci tocmai luni, 25 octombrie, de la ora 15:30, în deplasare la Concordia Chiajna (locul 3). E alt joc deficil pentru echipa de sub Tâmpa, contra unui adversar aflat în Top 6 și care vine după primul eșec înregistrat în acest sezon, 0-1 la Avrig cu CS Comunal Șelimbăr.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

Adi MARICA 17 Oct. 2021, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă