FC Brașov începe play-out-ul la Timișoara, cu Ripensia. Călin Moldovan: ”Nu se poate spune că este o tragere la sorți bună sau rea. Vor fi meciuri de care pe care”

Adi MARICA 15 Mar. 2022, 11:36 Liga 2
FC Brașov începe play-out-ul la Timișoara, cu Ripensia. Călin Moldovan: ”Nu se poate spune că este o tragere la sorți bună sau rea. Vor fi meciuri de care pe care”

Aventura echipei FC Brașov în Grupa B a play-out-ului Ligii 2 începe la Timișoara, în acest weekend, cu un meci contra Ripensiei.

Conform tragerii la sorți desfășurate ieri, la Casa Fotbalului, echipa antrenată de Călin Moldovan va juca trei meciuri pe teren propriu, cu FC Buzău (etapa 2), Unirea Dej (etapa 4) și Astra (etapa 7) și trei în deplasare, cu Ripensia (etapa 1), Unirea Constanța (etapa 3) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (etapa 5). În etapa a 6-a, FC Brașov va sta.

FC Brașov, în luptă directă cu Unirea Constanța pentru evitarea locului 6, direct retrogradabil

În campionatul regular al Ligii 2, jucătorii echipei brașovene au obținut două victorii în fața adversarelor din play-out, 1-0 cu Unirea Dej și 4-2 cu Unirea Constanța. Două meciuri s-au terminat la egalitate, 2-2 cu Viitorul Pandurii și 1-1 cu Ripensia, iar două jocuri s-au încheiat cu înfrângeri, 0-2 cu Astra și 0-1 cu FC Buzău.

Cei de la FC Buzău sunt cei mai liniștiți în acest play-out. Elevii lui Cristian Pustai au ratat în ultima etapă a campionatului regular calificarea în play-off, iar în play-out buzoienii mai au nevoie de un punct în șase etape pentru a se salva de la retrogradare. Unirea Dej (28 p), Ripensia Timișoara (25p) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu ( 24p) se află la mare distanță de FC Brașov (14 p), astfel că brașovenii se vor duela cu Unirea Constanța (11p) pentru locul 5 ce asigură prezența la barajul pentru menținerea în Liga a 2-a.

Călin Moldovan: ”Să strângem cât mai multe puncte”

Antrenorul Călin Moldovan nu s-a putut pronunța dacă programul este unul bun pentru echipa sa.

”Nu se poate spune că este o tragere la sorți bună sau rea. Vor fi meciuri de care pe care. Important este să jucăm cât mai bine, să strângem cât mai multe puncte și să ne asigurăm locul la baraj. Totuși, atâta timp cât vor fi șanse din punct de vedere matematic, vom lupta pentru un loc, o poziție mai sus față de locul 5 ce duce la baraj. O să luăm fiecare meci pas cu pas, astfel că acum meciul cu Ripensia este cel mai important. Va fi o deplasare lungă, iar marea noastră problemă în această perioadă rămâne cea cu terenurile de antrenament. Efectiv nu avem unde să ne antrenăm pe un teren de iarbă”, a spus Călin Moldovan.

FC Brașov joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, cu Ripensia Timișoara, în prima etapă a Grupei B a play-out-ului Ligii 2.Trupa brașoveană e pe locul 5 în această serie, cu 14 puncte, iar bănățenii se află pe poziția a 3-a, cu 25 de puncte.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-grupei-b-a-play-out-ului-ligii-2-unirea-constanta-fc-brasov-meciul-care-decide-cine-retrogradeaza-si-cine-merge-la-baraj-se-joaca-in-etapa-a-3-a-19223271

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-incepe-play-out-ul-cu-fc-brasov-acasa-ce-spune-antrenorul-florin-fabian-de-program-19223312

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-ligii-2-incepe-cu-un-meci-de-foc-intre-primele-doua-clasate-in-play-out-un-singur-joc-nu-se-disputa-la-matineu-programul-primei-etape-19223303

Adi MARICA 15 Mar. 2022, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă