FC Brașov, start infernal la Buzău. Dan Alexa surprinde: ”Presiunea e mai mare pe Gloria!” Duelul cu ”Țăranul” Mihalcea: ”Chirurgul dă mai bine!”

Adi MARICA 22 Feb. 2023, 19:09 Liga 2
FC Brașov, start infernal la Buzău. Dan Alexa surprinde: ”Presiunea e mai mare pe Gloria!” Duelul cu ”Țăranul” Mihalcea: ”Chirurgul dă mai bine!”

Gloria Buzău – FC Brașov este meciul care deschide etapa a 17-a din Liga 2, prima rundă din 2023, și are loc joi, 23 februarie, de la ora 17:00, la Buzău.

Echipa gazdă, antrenată de Adrian Mihalcea, reia sezonul de pe locul 6, ultima poziție ce asigură prezența în play-off, în timp ce trupa pregătită de Dan Alexa e pe poziția a 10-a, la trei puncte în spatele buzoienilor.

Bătălia pentru play-off începe la Buzău

Dan Alexa își face calculele pentru un loc în top 6 și este conștient că doar o victorie în Crâng ar menține șansele brașovenilor să rămână în lupta pentru play-off.

”Este un meci foarte important. Pentru accederea în play-off nu avem voie să facem pași greșiți. Avem nevoie de nouă puncte din cele trei meciuri (n.r. – Gloria Buzău – deplasare, Unirea Constanța – acasă și Unirea Slobozia – deplasare), pentru că nu cred că 7 puncte vor fi de ajuns. Am pierdut prostește puncte importante în prima parte a sezonului și asta ne-a costat. Acum sunt șase echipe ce luptă pentru două locuri de play-off. E tare interesantă lupta asta. Îmi doresc să ne batem până la final pentru play-off, chiar dacă noi avem cel mai greu program”, a spus Alexa.

Dan Alexa: ”Presiunea a mai mare pe Buzău!”

Chiar dacă FC Brașov se află la 3 puncte în spatele Gloriei, ”Chirurgul” Alexa susține că presiunea e mai mare pe echipa lui Adi Mihalcea!

”Întâlnim o echipă care este pe loc de play-off, o echipă omogenă, o echipă tare pe teren propriu și care și-a stabilit încă de la începutul sezonului ca obiectiv promovare. La startul sezonului le vedeam pe Gloria Buzău și Poli Iași principalele favorite la promovare. Este clar că este o deplasare grea, dar am pretenția de la noi, jucători și staff, să mergem cu încredere. Eu am așteptări mari de la jucătorii mei să se ridice la importanța meciului, unul cu miză mare pentru ambele echipe. Sper să arătăm bine și să câștigăm. Cred că presiunea este mai mare pe cei de la Buzău. Este o presiunea aparte, dar am jucători cu experiență. Cred că putem arăta bine la primul meci al sezonului și de acest joc depinde și analiza a ceea ce va fi pe viitor. La astfel de meciuri cu miză trebuie să fructifici momentele, iar în prima parte în trei astfel de meciuri nu le-am fructificat”, a spus Alexa, care le cere jucătorilor să joace cu ”curaj și determinare. Trebuie să dăm totul pentru play-off.”

În sezonul trecut, ambele echipe au evoluat în play-out, chiar în aceeași grupă. Gloria Buzău a jucat în ultima etapă a sezonului regular cu calificarea în play-off pe masă, însă a pierdut chiar pe teren propriu cu Concordia Chiajna, cu scorul de 0-1.

FC Brașov are probleme de lot

FC Brașov a mutat pe piața transferurilor în această iarnă, însă Dan Alexa are probleme în ofensivă, acolo unde nou-venitul din prima ligă Ștefan Blănaru este accidentat și s-a operat, iar Adi Chică-Roșă nu este încă refăcut.

”Am mutat pe piața transferurilor, dar Blănaru s-a accidentat și va sta două luni, iar Diallo a fost răcit și o săptămână nu s-a antrenat. Acum e apt, dar încă nu știu dacă voi începe cu el titular. Sunt doi jucători în care eu mi-am pus mare bază. Pîrvulescu se vede că vine după o perioadă nefastă în care a stagnat, iar Boboc a fost adus să-i facă concurență lui Lazăr”, a spus Alexa.

Sergiu Pîrvulescu a jucat în prima parte a sezonului chiar la Gloria Buzău.

Pentru meciul de la Buzău, Alexa nu se va putea baza pe Chică-Roșă, Blănaru, Florică, toți cu probleme medicale.

”Chirurgul” sau ”Țăranul”? ”Mai bine dă Chirurgul!”

Dan Alexa spune că Adrian Mihalcea este un antrenor bun, iar echipele antrenate de acesta sunt foarte greu de bătut.

”Cu Adi Mihalcea cred că avem egalitate la meciurile directe ca antrenori. Suntem buni prieteni, Adi e un antrenor foarte ambițios, echipele lui arată bine din punct de vedere fizic, are stilul ăsta de luptă și îi place jocul direct. E greu să-l bați pe antrenorul Mihalcea, trebuie să joci și să știi să suferi”, spune Alexa.

”Chirurgul” sau ”Țăranul”? ”Mai bine dă Chirurgul!”, s-a amuzat antrenorul echipei FC Brașov.

Mitran a pus gând rău Buzăului

Actualul președinte al FC Brașov, Marin Mitran, a fost sezonul trecut director sportiv la Gloria Buzău. În lotul echipei brașovene se află și câțiva jucători care au jucat la trupa din Crâng: Tudor Oltean, Adi Chică-Roșă, iar în această iarnă a ajuns și Sergiu Pîrvulescu.

Pentru Mitran, meciul cu Buzăul este unul special. ”Avem toate motivele să fim optimiști. Echipa a beneficiat de condiții bune de pregătire, s-au făcut transferuri, astfel că mergem la Buzău doar cu gândul la victorie . Ne așteptăm la un meci dificil, dar am mare încredere în jucători și antrenori. Cei de la Gloria sunt pe loc de play-off și au anunțat încă din vara trecută că au ca obiectiv promovarea. E un meci de care pe care”, a spus Mitran, care are ca obiectiv la FC Brașov calificarea în play-off.

În lotul echipei Gloriei Buzău nu se află niciun jucător care să fi evoluat în trecut la FC Brașov.

Conferința de presă în care Dan Alexa a vorbit despre meciul Gloria Buzău – FC Brașov:

https://www.youtube.com/watch?v=Kyy5bTLiBOI

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-are-un-nou-numar-10-dan-alexa-si-l-a-dorit-foarte-mult-si-tricoul-cu-numarul-9-trece-la-un-alt-jucator-19260878

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-blanaru-s-a-operat-chiar-de-ziua-lui-verdictul-primit-de-atacantul-brasovului-si-cand-spera-sa-revina-pe-teren-sa-dea-dumnezeu-sa-prindem-play-off-ul-si-sa-prind-si-eu-returul-19260841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-victorie-in-meciul-amical-cu-metaloglobus-19260792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-renuntat-la-cristian-pascaluta-19260808

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-etapa-de-liga-2-din-2023-incepe-la-buzau-dinamo-programata-sa-joace-luni-desi-meciul-ei-are-sanse-sa-nu-se-dispute-19260616

Adi MARICA 22 Feb. 2023, 19:09 Liga 2
Pe aceeași temă