FC Brașov și FC Hermannstadt se vor întâlni într-un meci amical pe perioada întreruperii campionatului Ligii 2

Adi MARICA 22 Mar. 2022, 10:20 Liga 2

Elevii lui Călin Moldovan vor juca sâmbătă, pe Tineretului, un meci amical cu echipa sibiană antrenată de Marius Măldărășanu

FC Brașov (locul 5 în Grupa B a play-out-ului) profită de perioada întreruperii campionatului Ligii 2 pe perioada meciurilor naționalelor și va juca un amical săptămâna aceasta. Echipa antrenată de Călin Moldovan își va măsura forțele cu FC Hermannstadt, ocupanta locului 2 în play-off-ul Ligii 2.

FC Brașov și FC Hermannstadt se întâlnesc într-un amical pe stadionul Tineretului

Jocul de pregătire este programat sâmbătă, de la ora 12:30, pe stadionul Tineretului. Cele două echipe ar fi trebuit să se întâlnească într-un amical și în această iarnă, înainte de reluarea campionatului, dar jocul a fost anulat pentru că brașovenii au plecat în cantonament în Antalya.

La echipa sibiană, antrenată de Marius Măldărășanu, evoluează și doi jucători brașoveni de mare perspectivă, atacantul Daniel Paraschiv și mijlocașul Călin Popescu.

  • În sezonul regular, FC Hermannstadt a câștigat cu 2-1 meciul de pe stadionul Tineretului cu FC Brașov, în etapa a 12-a. Au marcat Valentin Buhăcianu (20) și Florin Bejan (90+3), pentru sibieni, respectiv Vlad Mihalcea (25 – penalty), pentru brașoveni. La finalul sezonului regular, după 19 etape, FC Hermannstadt s-a clasat pe locul 3, cu 41 de puncte, iar FC Brașov a terminat pe poziția a 16-a, cu 14 puncte, cele două echipe mergând în play-off, respectiv play-out.

Călin Moldovan: ”Sperăm până la capăt în salvarea matematică”

Antrenorul echipei FC Brașov, Călin Moldovan, va folosi această pauză competițională pentru a pregăti meciul din etapa a 2-a a play-out-ului cu FC Buzău.

”Din punct de vedere al jocului și al rezultatelor era mai bine dacă nu s-ar fi întrerupt campionatul. Totuși, în această perioadă vom putea recupera jucătorii cu probleme medicale și acest lucru va fi un plus pentru echipă. Am mai spus, noi sperăm până la capăt, atât timp cât sunt șanse matematice să scăpăm de retrogradare directă, vom lupta până la ultimul centimetru de teren să ne salvăm”, a spus Călin Moldovan.

FC Brașov este pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, poziție care la final duce la barajul de menținere contra clasatei pe locul 5 din Grupa A. Prima poziție de deasupra care asigură matematic menținerea trupei lui Călin Moldovan în eșalonul secund este ocupată de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu 24 de puncte, cu șapte mai mult decât FC Brașov.

Călin Moldovan, în timpul meciului dintre Ripensia și FC Brașov, din prima etapă a play-out-ului Ligii 2, câștigat de echipa sa cu 3-2 la Timișoara. Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

Două zile libere după victoria cu Ripensia

Jucătorii echipei brașovene vor reveni astăzi la antrenamente, după două zile libere acordate de stafful tehnic după victoria cu Ripensia Timișoara (scor 3-2), însă fără Lambrinoc.

Atacantul Eduard Lambrinoc, autorul a două goluri în primele meciuri din acest sezon, este plecat în Turcia cu lotul U18 al României. Echipa națională U18 va disputa două jocuri amicale contra Turciei U18, pe 23 martie și 25 de martie.

Profesorul Pustai își face temele pentru meciul cu FC Brașov

În cadrul etapei a 2-a din play-out, FC Brașov va juca acasă cu FC Buzău, o echipă lipsită de grijile retrogradării.

Antrenorul buzoienilor, Cristian Pustai, nu subestimează echipa brașoveană. ”Urmează o pauză, apoi vom juca un meci dificil la Brașov, pentru că văd că brașovenii nu au renunțat. Locul 3 din spate duce la baraj, iar FC Brașov e la câteva puncte de Viitorul Pandurii și de Ripensia. E clar că Brașov nu a renunțat la ideea de a evita retrogradarea directă”, a declarat Cristian Pustai.

FC Buzău este liderul Grupei B a play-out-ului, cu 35 de puncte.

De partea cealaltă, FC Hermannstadt va juca tot acasă, la Mediaș, cu Concordia Chiajna, în etapa a 2-a a play-off-ului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-moldovan-dupa-succesul-brasovului-la-ripensia-noi-speram-pana-la-capat-echipa-va-lupta-pana-la-ultimul-centimetru-pentru-a-se-salva-matematic-19223972

Adi MARICA 22 Mar. 2022, 10:20 Liga 2
Pe aceeași temă