Călin Moldovan, după succesul Brașovului la Ripensia: ”Noi sperăm până la capăt. Echipa va lupta până la ultimul centimetru pentru a se salva matematic”

Anda DELIU 20 Mar. 2022, 10:29 Liga 2

FC Brașov a luat o gură mare de oxigen cu victoria obținută la Timișoara, 3-2 cu o Ripensie băgată în vrie de propriul patron, care cu o zi înainte de meci a anunțat jucătorii că din vară vrea să continue în Liga 3.

Antrenorul ardelenilor a punctat că formația sa vrea să evite și barajul, iar, dacă îl va juca, că vrea un succes și nu se bazează pe dispariția altor echipe, cum ar putea fi cazul Ripensiei sau a prim-divizionarelor Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.

Brașovul speră la salvare, sorții ar putea să o ajute

FC Brașov continuă să fie pe loc de baraj, însă ”suspansul” pentru aflarea ultimei retrogradate ar putea să fie mult diminuat de sucombarea unor echipe precum Mediaș, Clinceni, sau, iată, chiar Ripensia, unde patronul a comunicat jucătorilor că nu mai vrea să continue în Liga 2.

Brașovul nu vrea să se bazeze însă pe ”loterie”. ”O victorie foarte importantă pentru noi. Aveam nevoie de o victorie, aveam neovie de victorie în meciul acesta, fiind primul meci din play-out. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru tot ce au făcut în teren. Am început foarte bine jocul, am avut 2-0, am avut două ocazii mari de a face chiar 4-0, am avut bară. După care, din aproape nimic s-a făcut 2-2. Dar băieții au avut puterea să revină, am reușit să dăm golul victoriei. Aveam nevoie pentru moralul nostru, și în clasament, de ce nu. Noi sperăm până la capăt, atât timp cât sunt șanse matematice să scăpăm de retrogradare directă, vom încerca să scăpam de retrogradare directă. Echipa va lupta până la ultimul centimetru de teren să ne salvăm”, a spus Călin Moldovan după meci.

  • Eduard Lambrinoc (11), Milcho Angelov (39) și Răzvan Iorga (67) au înscris pentru FC Brașov pe arena Electrica, în timp ce pentru Ripensia au punctat Denis Golda (44) și Raul Vidrăsan (49).

FC Brașov, în progres față de sezonul de toamnă

După ce a avut 2-0, diferență pe care nu a mai avut-o cu niciun adversar în campionat, FC Brașov a încasat două goluri, la finalul primei reprize și debutul celei de-a doua.

Călin Moldovan explică că eliminarea lui Țieranu de la Ripensia, din minutul 28, a adus, poate, și o relaxare a elevilor săi. ”În momentul în care a apărut eliminarea, da, există posibilitatea în mintea jucătorilor noștri să fi apărut o oarecare relaxare. Sunt lucruri care sunt, eu știu, inerente într-un meci de fotbal, mai ales pentru noi. E prima victorie în deplasare, e primul rezultat pozitiv cu care începem. Nu am avut niciodată 2-0 în niciun meci până acum. Nici acasă, nici afară. Probabil a apărut o oarecare relaxare sau teamă de rezultat și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Cel mai important lucru este că am reușit să revenimm și să înscriem și să luăm punctele puse în joc”, a punctat Călin Moldovan.

Fără calcule, ci gândul doar la următorul meci

De altfel, antrenorul ardelenilor a și precizat că insuflă echipei mentalitatea de a se gândi mereu la următorul joc. ”Nu ne gândim. Nu ne gândim decât la meciul următor. Acum ne vom gândi la meciul cu Buzăul. Avem două săptămâni de pauză. Nu se joacă în wekendul viitor. Dar nu facem calcule, nu ne gândim la baraj, nu ne gândim la absolut nimic decât la meciul cu Buzăul, să încercăm să câștigăm meciul cu Buzăul”, a mai spus Moldovan.

FC Brașov în meciul cu Ripensia: Laur. Popescu – H. Popa, Maric, Gherghe, Dumbravă – Lambrinoc (Rz. Iorga 62’), Negrean, Leonte (cpt.)(Rz. Andronic 62’) – Angelov (Bg. Roșu 89’), El Azzouzi (Vas. Constantin 51’), Tesija. Rezerve neutilizate: Gârniță – Mitroi, Răducioiu, Lascu

FC Brașov e tot pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 17 puncte, la șase peste Unirea Constanța și la șapte sub Viitorul Pandurii. Runda viitoare, echipa antrenată de Călin Moldovan va primi vizita celor de la FC Buzău, liderul acestei grupe, cu 35 de puncte.

Declarațiile lui Călin Moldovan la finalul meciului Ripensia – FC Brașov 2-3:

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto și Sport Pictures

Anda DELIU 20 Mar. 2022, 10:29 Liga 2
Pe aceeași temă