FC Brașov, pus pe tavă lui Gigi Becali! „Da, este adevărat, Ioan Neculaie m-a întrebat dacă nu mă interesează”

Marius ANGHEL 06 Jan. 2017, 10:01 Liga 2
FC Brașov, pus pe tavă lui Gigi Becali!**

Gigi Becali, finanțatorul Stelei, a petrecut Revelionul în Poiana Brașov, cu prietenii, la hotelul aflat în proprietatea lui Ioan Neculaie, omul de afaceri care deține FC Brașov. Relația de prietenie dintre cei doi este de notorietate, mai ales după ce Becali și Neculaie au încheiat „afacerea Alex Chipciu”, jucător transferat de Steaua de la FC Brașov în urmă cu câțiva ani.

„Neculaie – mai caracter, nu se compară cu George Copos”

Prezent în Poiana Brașov, Gigi Becali chiar l-a lăudat pe Neculaie, însă a avut ceva de împărțit cu George Copos. „Copos, în opinia mea, este un om care nu ar trebui să fie liber. Pentru că el este nociv pentru societate. Așa cred eu! M-ați înțeles? Este un om de nimic. N-are rost să zic mai multe. Uite, de exemplu, am vorbit cu ăsta, cu Neculaie. Om de calitate, deși toată lumea vorbește că nu știu ce, că nu știu cum. Eu, de exemplu, dacă mă pui să aleg între Copos și Neculaie, de o mie de ori îl aleg pe Neculaie. Mai caracter. Deși s-a spus că nu știu ce, cu femeile, cu alea. Nu se compară cu ăsta. Copos e om de nimic”, spunea, înainte de Revelion, Gigi Becali citat de DigiSport.

„Vrei să investești la FC Brașov?”

Cum era de așteptat, Gigi Becali și Ioan Neculaie s-au întâlnit de mai multe ori, atât înainte de Anul Nou, cât și imediat după Revelion. Cum problemele financiare de la FC Brașov sunt arhicunoscute, Gigi Becali a avut parte de o propunere surprinzătoare din partea lui Neculaie. „Hai, măi, Gigi, nu vrei să investești la FC Brașov?”, l-a abordat Neculaie pe Gigi Becali. Patronul Stelei a confirmat discuțiile cu Ioan Neculaie. „Da, este adevărat, Ioan Neculaie m-a întrebat dacă nu mă interesează să investesc la FC Brașov, dar nu se pune problema. Am fugit imediat! Păi, ce eu pot susține tot fotbalul românesc? Neculaie a băgat 40 de milioane de euro la FC Brașov și uite ce probleme are. I-am spus că nu mă interesează. Eu am plătit și în avans o sumă din tranșa a doua a transferului lui Chipciu, asta pentru că m-a rugat Țălnar și pentru că eu chiar am vrut să ajut Brașovul”, a declarat Gigi Becali pentru Monitorul Expres.

Planul de avarie al lui Gigi Becali

În plin conflict cu CSA pentru marca Steaua, Gigi Becali afirma zilele trecute că vrea să cumpere o echipă de Liga 3! „Fiindcă nu mai sunt sigur de justiție, fiindcă se poate întâmpla orice, ca judecătorul să zică că cărbunele e alb și apa e neagră, iau altă echipă. Duc jucătorii acolo și îi împrumut la Steaua. Și scriu în contractele lor: «Dacă echipa actuală intră în insolvență, jucătorii se întorc la echipa de la care au fost împrumutați». Negociem cu o echipă care e pe primul loc în Divizia C, Electromagnetica. Nu, Metaloglobus. Duc acolo toți jucătorii tineri, pe care-i iau ca investiție. E acolo un prieten de-al meu, un patron sirian”, spunea Becali. Metaloglobus este lider detașat în Seria a 2-a din Liga 3 și are șanse foarte mari de promovare în Liga 2.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 06 Jan. 2017, 10:01 Liga 2
Pe aceeași temă