În așteptarea deciziei TAS pentru Liga 2, FC Brașov poate juca doar în Cupa României, cu statul de echipă de Liga 3. Dan Alexa a pierdut doi jucători ”under”

Adi MARICA 04 Aug. 2023, 14:51 Liga 2
În așteptarea deciziei TAS pentru Liga 2, FC Brașov poate juca doar în Cupa României, cu statul de echipă de Liga 3. Dan Alexa a pierdut doi jucători ”under”

Indiferent de decizia Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în ceea ce privește certificarea pentru Liga 2, FC Brașov va avea meci oficial săptămâna viitoare, însă în Cupa României, în Turul 2.

FC Brașov, introdusă de FRF în Cupa României cu statut de echipă din Liga 3

Chiar dacă decizia TAS va veni până în data de 10 august, FC Brașov este programată miercuri, 9 august, să joace cu AFC Odorheiu Secuiesc în Cupa României. Echipa antrenată de Dan Alexa a fost introdusă de FRF în competiție cu statut de formație de Liga 3, așa cum îl are în acest moment, după ce nu a primit certificarea de Liga 2 din partea Administrației de licențiere a FRF. Altfel, în locul său în Cupă ar fi trebuit să joace Progresul Spartac, echipă care se menține în Liga 2 pe locul vacant lăsat de FC Brașov.

În aceste condiții, Dan Alexa va trebui să abordeze meciul de la Odorheiu Secuiesc după regulamentul competiției pentru echipele de Liga 3. Pentru acest meci, Alexa caută soluții pentru jucători ”underi”.

Pentru un joc de Cupă între echipe de Liga 3 este obligatoriu ca formațiile să aibă pe teren doi jucători născuți în 2004 și unul 2005.

În acest moment, pentru a îndeplini regulile jucătorilor ”underi” pentru Cupa României, Alexa are soluțiile Marco Popescu (15 ani), Andrei Vasu (18 ani), Eduard Moga (19 ani), Vlad Marica (18 ani), dar mai poate aduce jucători și de la Centrul de Copii și Juniori al clubului.

Andrei Mihăilă a plecat, Dan Spătaru se antrenează cu FC Brașov, dar nu are drept de joc

Deși a fost anunțat ca transferat la FC Brașov, mijlocașul Andrei Mihăilă (18 ani), jucător format de Academia Sport Team din București și care în ultimii doi ani a evoluat în Italia, la Genoa U18, s-a despărțit de gruparea brașoveană. Totul, din cauza incertitudinilor legate de participarea echipei în Liga 2.

 

În schimb, situația lui Dan Spătaru rămâne în continuare incertă. Acesta și-a încheiat contractul cu FC Brașov la data de 30 iunie, iar clubul nu a avut bani să achite clauza cluburilor Kids Tâmpa Brașov și ACS Steagul Roșu, care îl dețin contractual. Totuți, Dan Spătaru a primit permisiune din partea celor de la Kids Tâmpa să se antreneze sub comanda lui Dan Alexa.

Zilele trecute, Spătaru a redevenit în acte jucătorul echipei Kids Tâmpa, astfel că acesta nu are drept de joc la FC Brașov.

Spătaru, convocat la naționala U19 a României

Altfel, zilele trecute, Kids Tâmpa a primit convocarea lui Dan Spătaru la echipa națională a României U19 pentru stagiul de pregătire de la Telki (Ungaria) din perioada 20-24 august, unde tricolorii conduși de Adi Dulcea vor juca un amical cu Ungaria U19 în data de 23 august.

”Fotbalistul ACS Kids Tâmpa Brașov, Dan Spătaru, unul dintre cei mai în formă jucători brașoveni, a fost convocat la echipa națională a României U19 pentru stagiul de pregătire din Ungaria. Jucătorul Kids Tâmpa Brașov, care a evoluat în sezonul trecut sub formă de împrumut pentru FC Brașov, unde a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, va merge cu naționala U19 la Telki, în Ungaria, în perioada 20 – 24 august, cantonament ce se va încheia cu un meci amical împotriva echipei U19 din țara vecină.

«Ne bucurăm foarte mult că păstrăm tradiția și dăm din nou jucători la echipele naționale ale României. Dan este un fotbalist foarte talentat, care are tot viitorul în față și care a arătat și la Kids Tâmpa și la FC Brașov că este unul din cei mai promițători tineri jucători din Brașov și nu numai. Suntem foarte mândri de el pentru o nouă convocare și suntem siguri că vor mai veni și altele», a declarat președintele ACS Kids Tâmpa Brașov, Adrian Zahariea”, informează Kids Tâmpa Brașov.

În această vară, Dan Spătaru a intrat în atenția celor de la Farul, dar și a unor echipe din Liga 2. Steaua și-a manifestat interesul pentru jucătorul brașovean.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-2-al-cupei-romaniei-19278800

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/marian-ivan-si-mugurel-buga-si-au-deschis-o-scoala-de-atacanti-19278728

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-fc-brasov-dupa-anuntul-frf-de-amanare-a-meciului-din-prima-etapa-a-ligii-2-in-care-ar-fi-trebuit-sa-joace-dan-alexa-si-fotbalistii-sai-au-aflat-decizia-chiar-in-timpul-antrenamentului-19278626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/program-etapa-1-liga-2-19278618

Adi MARICA 04 Aug. 2023, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă