FC Brașov a demolat Dumbrăvița, Dan Alexa e încântat: ”Nu s-a pus problema câștigătoarei.” Gabi Tamaș i-a încurajat pe Angelov și compania înaintea meciului

Adi MARICA 30 Oct. 2022, 15:17 Liga 2

FC Brașov a câștigat meciul cu CSC Dumbrăvița, scor 4-0 (1-0), grație a două ”duble” reușite de Milcho Angelov și Alexandru Saim Tudor.

Meciul desfășurat duminică, pe stadionul Tineretului din Brașov, în etapa a 12-a a Ligii 2, a început în ritm de melc. Brașovenii au dus mingea lejer în preajma careului oaspeților, însă la finalizare au fost probleme mari, iar Chică-Roșă și Angelov au fost neinspirați.

Spătaru și Angelov au făcut faza primului gol

Bulgarul Angelov a spart gheața în minutul 19, atunci când Dan Spătaru a lobat mingea peste defensiva trupei timișene, iar atacantul Brașovului l-a executat pe Trifon cu un șut de la circa 14 metri.

Bănățenii au fost lipsiți de curaj, iar in prima parte nu au pus probleme defensivei lui Dan Alexa.

Dumbrăvița s-a prăbușit în partea secundă

Ritmul jocului a rămas scăzut și în partea secundă, în același coordonate, cu gazdele în atac și cu o echipă bănățeană apatică. Angelov a adus liniștea în tabăra gazdelor cu o lovitură de cap, după un corner executat perfect de Dan Spătaru (58).

Saim Tudor, intrat pe final în locul lui Chică-Roșă, a avut nevoie de doar câteva minute pentru a realiza si el ”dubla”, mai întâi cu un șut de la marginea careului, iar al doilea din lovitură liberă la care Trifon a gafat incredibil.

FC Brașov a obținut lejer cele trei puncte, iar Dan Alexa și-a luat revanșa în fața Dumbrăviței, după barajul de coșmar din vară, când rata promovare în Liga 2 de pe banca Reșiței.

După acest succes, FC Brașov revine pe locul 12 în Liga 2, cu 16 puncte, iar etapa viitoare la juca în deplasare cu Concordia Chiajna (sâmbătă, ora 11:00). În schimb, CSC Dumbrăvița a rămas cu 13 puncte și este pe locul 15. Runda viitoare evoluează acasă cu Poli Iași (sâmbătă, ora 11:00).

Dan Alexa, mulțumit după succesul categoric cu Dumbrăvița: ”O victorie concludentă”

Dan Alexa a răsuflat ușurat după victoria categorică cu Dumbrăvița. ”Chirurgul” spune că nu este vorba de o revanșă pentru barajul de promovare pierdut pe când antrena Reșița.

”Nu este, sub nicio formă, o revanșă cu Dumbrăvița pentru acel baraj. Mi-am dorit foarte mult să câștigăm pentru că aveam mare nevoie de cele trei puncte, care ne dă speranțe că putem fi acolo în față. Mă bucur că am câștigat și am făcut-o la un scor concludent, în urma unei evoluții bune și în unele momente chiar foarte bune. Este o victorie concludentă, am controlat jocul de la început până la final și mă bucur că jucătorii au evoluat cu multă determinare. Victoria ne dă puțină liniște, pentru că dacă nu am fi câștigat eram în zona retrogradării. Dumbrăvița nu cred că a reușit să tragă un șut pe spațiul porții până pe finalul jocului. Dacă îi lași pe cei de la Dumbrăvița să joace îți pun mari probleme. Astăzi nu s-a pus problema câștigătoarei. Sper să fie o victorie de moral pentru că în multe meciuri puteam obține mai mult”, a spus Alexa.

”Pe atacanți mereu e presiune”

Alexa l-a lăudat pe Angelov, noul golgheter al echipei și spune că randamentul acestuia a crescut în ultimele jocuri.

”În acest start de sezon ne-au lipsit golurile marcate de atacanți. Îi avem pe Angelov și Chică Roșă, doi atacanți foarte buni de Liga a 2-a, iar până acum golurile au fost marcate de juniori sau cei din linia de mijloc. Mă bucur pentru Angelov, pentru că pe atacanți mereu e presiunea să marcheze. Este un jucător bun și de la meciul cu FC Hermannstadt are evoluții bune spre foarte bune. Tudor Saim a intrat bine. El își găsise cadența, dar a venit acea suspendare de trei etape după o prostie în meciul cu FC Hermannstadt și a ieșit din circuit”, a mai spus Alexa.

Încurajări de la Gabi Tamaș

Antrenorul echipei FC Brașov a dezvăluit că Gabi Tamaș, fotbalist care se antrenează cu lotul după despărțirea de Petrolul, i-a încurajat pe jucători înaintea meciului cu Dumbrăvița.

”Gabi Tamaș a venit înainte de meci în vestiar și a vorbit cu jucătorii. El este e și prietenul meu de foarte mulți ani. Aș dori să joace la noi, dar cred că din iarnă va continua în Liga a 1 de unde are câteva oferte”, a spus Alexa.

FC BRAȘOV – CSC DUMBRĂVIȚA 4-0

Milcho Angelov 19′, 58′, Alexandru Saim Tudor 83′, 87′

FC Brașov: Micu – Marc, Fustar (cpt.), Tud. Oltean – M. Burlacu, Spătaru (Lambrinoc 76′), R. Lazăr (Mitrov 86′), Diogo Izata (Joao Amorim 76′), Dumbravă – Angelov (Mbombo 86′), Chică-Roșă (Saim Tudor 76′)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Kirilenko, Lascu, Negrean
Antrenor: Dan Alexa

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Koț, Gîsă, C. Toma – T. Bodri (Bickling 76′), I. Tănase, Andr. Olaru (Grigoriu 81′), Grancea (Curea 59′), Ghinescu (cpt.) – Paulevici (P. Simon 59′), L. Bodri (Dav. Popa 76′)
Rezerve neutilizate: Mikloș – Bain, Moțiu, Amariei
Antrenor: Cosmin Stan

Stadion: Tineretului (Brașov). Arbitru central: Marius Omuţ (Satu Mare). Arbitri asistenți: Răzvan Mihai Dobre (Şotânga – Dâmboviţa) și Alexandra Theodora Apostu (Bacău). Arbitru de rezervă: Dragoș Țurcanu (Piatra Neamţ). Observator de arbitri: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc). Delegat de joc: Cristian Petrean (Hunedoara).

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 30 Oct. 2022, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă