FC Brașov a pierdut și la Buzău, Călin Moldovan e încrezător că redresează echipa: ”Văd pași mici, dar siguri, spun eu, spre mai bine”

Adi MARICA 25 Nov. 2021, 22:28 Liga 2

FC Brașov continuă seria neagră din Liga 2. Elevii lui Călin Moldovan au pierdut și la Buzău și au ajuns la opt eșecuri consecutive, ultimele două cu noul antrenor pe banca tehnică.

FC Buzău s-a impus cu 1-0, joi, în deschiderea etapei a 15-a, prin golul marcat de Paul Pațurcă în minutul 28. În jocul de la Buzău, echipa profesorului Cristian Pustai a fost net superioară la toate capitolele.

Paul Pațurcă a decis meciul de la Buzău, moldoveanul Rogac a avut ratarea sezonului

Călin Moldovan a încercat să betoneze defensiva, astfel că a început meciul cu trei fundași centrali: Gherghe, Fustar și Cîrstean. A ieșit din schemă Sabău, aflat și el în scădere de formă în ultimele meciuri. În față, El Azzouzi a fost lăsat pe bancă, în atac fiind preferat Iurcu, fostul jucătorul al buzoienilor.

Brașovenii nu au contat în atac în prima parte. Elevii lui Pustai au luat cu asalt careul lui Mutu, Fustar i-a dat primele emoții portarului brașovean, după care Drăgoi și Mutu s-au opus deschiderii scorului la reluările lui Lopez din faze fixe. Chică-Roșă i-a dat ceva emoții lui Mutu, cu un șut de la distanță, după care Pațurcă a deschis scorul (28). Cîrstean s-a complicat inutil, Munteanu a profitat și a centrat în fața porții, iar Pațurcă a îndeplinit o simplă formalitate.

Buzoienii au căutat golul doi, însă nu au fost inspirați la finalizare. Doar pe final, brașovenii au încercat ceva în ofensivă, iar Vasile Constantin are meritul că a tras primul șut pe spațiul porții lui Stoian. Jucătorii lui Pustai au început în ofensivă și partea secundă, însă fără să-și creeze ocazii mari la poarta lui Mutu.

Călin Moldovan a mutat cu o dublă schimbare, Mihalcea și El Azzouzi, care i-au înlocuit pe Boția și Iurcu. Pustai a răspuns cu Rogac, iar atacantul Buzăului a oferit ratarea sezonului, lovind bara din mai puțin de un metru! Brașovenii au forțat pe final, însă fără efect, iar gazdele au avut un gol anulat pentru offside la Vârtej.

S-a încheiat 1-0, Buzăul se menține pe loc de play-off, în timp ce Brașovul rămâne pe locul 16.

Călin Moldovan, după al doilea eșec al Brașovului cu el antrenor, al optulea consecutiv: ”Îmi felicit jucătorii pentru efort și atitudine”

După a doua înfrângere a Brașovului cu el antrenor, Călin Moldovan e de părere că echipa va reuși să depășească această serie neagră. Momentan are opt eșecuri consecutive.

A fost o greșeală și din nou am pierdut. Am început jocul un pic temători, adversarul a avut două-trei situații destul de bune la poartă noastră, din momente fixe, din cornere. În primele 30-35 de minute nu am reușit să avem posesie deloc, nu am reușit să ținem deloc de minge, după care am început să jucăm și noi, am început să pasă, să ținem de minge. Repriza a doua a fost mult mai echilibrată, dar, din nou, nu reușim să ne creăm ocazii de gol, nu reușim să ajungem la careul advers.

Dar, una peste alta, pentru efort, pentru atitudine, pentru preocupare de organizare defensivă a echipei, eu îmi felicit jucătorii. Văd pași mici, dar siguri, spun eu, spre mai bine. E clar că încercăm să îmbunătățim lucrurile, sunt totuși doar șase antrenamente pe care le-am făcut cu echipa. Apreciez faptul că jucătorii își doresc să facă ceea ce discutăm și ceea ce am am făcut în puținul timp avut la dispoziție la antrenamente, a spus Călin Moldovan la finalul meciului de la Buzău.

  • FC Brașov în meciul cu FC Buzău: D. Mutu – Gherghe, Fustar, Cîrstian (H. Popa 85′) – Drăgoi (Negrean 75′), Leonte (cpt), Vas. Constantin, Rz. Iorga (Mitroi 75′), Dumbravă – Boția (Vl. Mihalcea 59′), Iurcu (El Azzouzi 59′). Rezerve neutilizate: Gîrniță – Sburlea, Andr. M. Lascu, Al. Sabău.

FC Brașov, în pericol să piardă și locul 16

Cu 9 puncte acumulate în 15 meciuri, FC Brașov se află în continuare pe locul 16 în clasamentul Ligii 2, fiind în pericol să piardă și această poziție, dacă Unirea Constanța (7 puncte) va câștiga pe teren propriu meciul cu CS Comunal Șelimbăr.

În ultima etapă programată în 2021, a 16-a, FC Brașov joacă pe teren propriu, sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 11:00, chiar cu Unirea Constanța, un meci extrem de important în privința salvării de la retrogradare.

”Sunt convins că vom arăta din ce în ce mai bine. Într-adevăr, este momentul aceasta acum, sunt opt înfrângeri consecutive, Vom face tot posibilul să câștigăm ultimul meci și eu spun că vom avea timp la iarnă să lucrăm, să ne pregătim bine și sunt convins că echipa va ieși din această criză. Îmi pare rău foarte rău pentru efortul pe care l-au depus jucătorii. E păcat, pentru că depun efort și suflet în teren!”, a mai spus Moldovan.

Declarațiile lui Călin Moldovan după meciul FC Buzău – FC Brașov 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=2dDnxWWEmao

Rezumatul meciului FC Buzău – FC Brașov 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=_KpMnYojPno

Foto și video: FC Brașov
Video 2: Look Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-e-ratarea-sezonului-in-liga-2-dumitru-rogac-nu-a-inscris-cu-poarta-goala-dintr-un-metru-in-partida-buzaului-cu-fc-brasov-19211493

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-fc-brasov-deschide-etapa-a-15-a-a-ligii-2-astazi-de-la-ora-1700-trupa-lui-cristian-pustai-este-mare-favorita-la-victorie-19211332

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-15-a-a-ligii-2-incepe-joi-si-se-termina-tot-marti-derby-ul-fc-hermannstadt-petrolul-se-joaca-vineri-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19211293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-dunarea-calarasi-se-joaca-de-la-ora-1930-ilfovenii-ar-trebui-sa-defileze-si-sa-se-apropie-de-play-off-19211336

Adi MARICA 25 Nov. 2021, 22:28 Liga 2
Pe aceeași temă