FC Botoșani joacă la două capete pentru găsirea unui nou antrenor. După Popovici, s-au purtat negocieri și cu Grozavu

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 11:08 Liga 2
FC Botoșani joacă la două capete pentru găsirea unui nou antrenor.** După Popovici, s-au purtat negocieri și cu Grozavu

Oficialii FC Botoșani merg la două capete pentru aducerea unui nou antrenor principal la echipă după despărțirea de Cristian Pustai. Conducătorii grupării moldovene au discutat cu doi antrenori din Liga 2, ambii foști principali la Botoșani.

După ce sâmbătă s-a vorbit că Cristian Popovici de la SC Bacău e principalul favorit să o preia pe FC Botoșani, iar antrenorul a recunoscut că a purtat discuții cu directorul sportiv Anton Heleșteanu, între timp a apărut și varianta Leo Grozavu, la fel de favorit. Cu antrenorul lui Gaz Metan Mediaș s-a vorbit deasemenea, și-a dea acceptul, dar a rămas să-și rezilieze contractul cu liderul din Seria 2. Cert este că Grozavu nu va fi pe bancă la meciul de astăzi, de la ora 18:00, cu ACS Poli Timișoara, atunci când antrenor va fi Alin Bordeanu.

„Nu trebuie să mai ascundem. Prima opțiune e Leo Grozavu. Suntem în discuții. El este sub contract la momentul acesta. E clar că mâine nu va sta pe bancă. Mai avem și alte variante. Avem și variante care ar putea fi pe bancă. Nu am luat încă o decizie. Nu dorim ca jucătorii să fie bulversați. Un antrenor nu poate schimba multe lucruri într-o zi sau în două zile. Leo este sub contract, a avut discuții. El a mai avut o ofertă de la Liga 1 în toamnă, dar nu a fost lăsat să plece. Era angajat într-un proiect acolo. Acum e altă situație, știe clubul FC Botoșani, cunoaște lotul. Ceilalți antrenori pe care îi avem pe listă sunt liberi de contract. Trebuie să ne gândim bine ce alegere facem”, a declarat Cornel Șfaițer care a adăugat: „Sunt antrenori care își doresc enorm de mult să antreneze în Liga 1 și nu se pune problema financiară. Noi ne dorim să plătim un antrenor și să ne facem treaba. Sunt mulți antrenori care s-au autopropus, inclusiv străini. Din Portugalia, Spania. Cu proiecte. Noi le-am explicat că nu putem face proiecte la momentul acesta. Un singur loc liber este la Liga 1, la Botoșani. Sunt mulți cu licența Pro. Sunt puțini tehnicieni cu care poți face un proiect pe minim doi ani. Mulți antrenori doresc jucători valoroși, li se promit, nu li se aduc, sunt foarte puțini antrenori care pot lucra cu jucători tineri pe care să-i promoveze. Asta înseamnă implicare se la 8 dimineața și până la 8 seara. Sunt antrenori care vor să vină la serviciu trei ore”.

„În acest moment, eu sunt la Sport Club. Am avut vineri, la Snagov, o discuție de principiu cu Toni Heleșteanu, care m-a informat despre faptul că sunt dorit la FC Botoșani, dar de atunci și până acum nu m-a mai contactat nimeni din conducerea lor. Am citit pe foarte multe site-uri ca eu voi fi noul antrenor al Botoșaniului, dar, repet, la nivel oficial, exceptând convorbirea cu Heleșteanu, despre care știe și președintele Sport Clubului, Cristi Ciocoiu, eu nu am purtat nicio altă discuție cu cei de acolo”, a declarat, pentru Deșteptarea, duminică la prânz, Popovici, care nu ar revenit la Botoșani în orice condiții: „Depinde de foarte mulți factori. Oricum, n-aș pleca în orice condiții la Botoșani, chiar dacă vorbim despre o echipă de Liga 1. În mod cert, nu m-aș duce acolo doar pentru o lună și jumătate, însă cred că e prematur să vorbim, atât timp cât eu nu am primit o ofertă din partea Botoșaniului. La modul cel mai sincer, cred că sunt șanse mai mari să continui la Sport Club decât să plec”.

Marius ANGHEL 04 Apr. 2016, 11:08 Liga 2
Pe aceeași temă