FC Academica și-a prezentat staff-ul. Lăzărescu: „Obiectivul în noul se­zon este promovarea”

Marius ANGHEL 22 Aug. 2014, 19:23 Liga 2
FC Academica și-a prezentat staff-ul.** Lăzărescu:

FC Academica a organizat, ieri, la Pitești, prima conferință de pre­să. La întâlnirea cu mass-media locală, din partea echipei venite de la Clinceni a participat președintele clubului, Dan Lăzărescu, directorul tehnic Ciprian Urican, căpitanul echipei, Vi­țe­la­ru, fostul fotbalist al lui FC Argeș Vasile Popa, care se va ocupa de organizare pe plan local și viceprimarul Piteștiului, Cornel Ionică.     

După prezentarea staff-ului, președintele Dan Lăzărescu a vorbit despre obiectivele echipei, care de săptămâna viitoare va juca meciurile de Liga a II-a pe stadionul „Nicolae Dobrin”: „Suntem în seria I și vom debuta în noua ediție de campionat săptămâna viitoare, în deplasarea de la Voluntari. Pe 6 septembrie vom juca primul meci pe stadionul Nicolae Dobrin împotriva celor de la Gloria Buzău. FC Academica este o echipă curată, care nu are niciun leu datorie la nimeni. Am câștigat toate meciurile de pregătire de până acum, iar până la începerea campionatului, vom mai juca sâmbătă un amical cu Dinamo II. La capitolul transferuri am fost destul de activi. La echipă au fost aduși portarul Ionuț Boșneag, care este piteștean, fundașul central Florin Popa, de la Săgeata Năvodari, Olariu, Chițu, de la Săgeata, care a fost golgheterul seriei, Pătulea și Popovici, de la FC Vaslui, Radu și Darius Buia, de la Dinamo, și Ispir, căpitanul Concordiei Chiaj­na. Obiectivul echipei în noul se­zon este promovarea. Din punctul meu de vedere, cred că ne vom bate pentru realizarea acestui o­biectiv cu Săgeata Năvodari și FC Voluntari. Atuul nostru în a­ceastă luptă este valoarea lotului”.

Viceprimarul Piteștiului a anunțat că pe terenul central al stadionului „Nicolae Dobrin” vor evolua doar FC A­ca­demica și CS Mioveni, urmând ca SCM Pitești să joace pe unul dintre celelalte terenuri ale bazei sportive. Cornel Ionică a mai spus că baza sportivă se prezintă în condiții foarte bune și așteaptă ca echipa să promoveze în Liga 1.

Reprezentantul Consiliului Local în Consiliul de Administrație al FC Academica a mai spus că municipalitatea este interesată să recupereze brandul FC Argeș, dar că, în acest moment, lucrurile nu sunt foarte clare în această problemă.

„Primăria va acorda toată atenția cuvenită fenomenului. Mai avem, după cum se știe, și o altă echipă de fotbal, SCM Pitești. Ne putem lăuda cu o bază sportivă de un nivel foarte bun și ne dorim cu toții ca, în scurt timp, fotbalul argeșean să redevină ce-a fost. Suntem preocupați să intrăm în posesia mărcii FC Argeș, iar după ce vom recupera palmaresul și toate cele, vrem ca această formație, Academica, să fie echipa Piteștiului pentru totdeauna”, a spus Ionică.

Refuzat de suporteri

După întâlnirea cu presa, președintele celor de la FC Academica a încercat să aibă o întâlnire și cu suporterii FC Argeș, care de curând au înființat FC Argeș 1953, echipă ce va evolua în Liga a IV-a. Dan Lă­zărescu a fost refuzat din start de liderul suporterilor alb-violeți, Florin Dobre, care i-a transmis că fanii vor susține echipa pe care au înființat-o.

Rămâne de văzut câți spectatori va reuși să adune FC Academica la meciurile de pe stadionul „Nicolae Dobrin”, în condițiile în care suporterii echipei FC Argeș nu agreează formația venită de la Clinceni.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 22 Aug. 2014, 19:23 Liga 2
Pe aceeași temă