Farul și Metaloglobus l-au ofertat pe Costin Lazăr, dar antrenorul a refuzat ambele propuneri: ”Deocamdată mă ocup de copii, pentru a mă organiza mai bine”. Și o echipă din Liga 1 s-a interesat de el

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2021, 17:42 Liga 2
Farul și Metaloglobus l-au ofertat pe Costin Lazăr, dar antrenorul a refuzat ambele propuneri: ”Deocamdată mă ocup de copii, pentru a mă organiza mai bine”. Și o echipă din Liga 1 s-a interesat de el

Costin Lazăr (40 de ani) este încă în căutarea primei echipe pe care să o antreneze din poziția de ”principal”. El a plecat în august anul trecut de la Mostiștea Ulmu (Liga 3), dar de atunci nu a venit o propunere tentantă, pe care să o accepte.

Costin Lazăr a fost ofertat până acum de două cluburi din Liga 2, Farul și Metaloglobus, dar și de unul din Liga 1, Astra. A spus pas, iar unul din motive a fost acela că propunerile nu au fost pentru postul de ”principal”, ci pentru cel de antrenor secund.

Costin Lazăr: ”Deocamdată mă ocup de copii, pentru a mă organiza mai bine” 

În momentul de față, Costin Lazăr continuă să se ocupe de antrenarea copiilor, funcție pe care o ocupa și în momentul în se afla sub contract cu Mostiștea Ulmu. Pe lângă atribuțiile de jucător și antrenor secund de la echipa mare, pregătea și o formație de juniori a clubului din Liga 3.

În Liga 3 nu pot să vă spun, dar în Liga 2 au fost discuţii cu Metaloglobus şi Farul, iar din Liga 1 a fost o ofertă de la Astra, prin Dani Coman. Nu era vorba să fiu principal, ci în staff.

Nu mi-ar displăcea să fiu antrenorul secund al unui antrenor titrat, de la care să învăţ, dar deocamdată mă ocup de copii, pentru a mă organiza mai bine. La copii şi juniori trebuie să le faci pe toate, de la femeie de serviciu la patron, pedagog şi psiholog, sunt foarte sensibili la vârsta asta. Mai ales pe la 15 ani, e o vârstă critică”, a spus Costin Lazăr, la Look Sport.

Dacă ar fi acceptat una din ofertele din Liga 2, Costin Lazăr ar fi fost antrenorul secund al lui Gabriel Manu la Metaloglobus sau al lui Ianis Zicu la Farul.

Costin Lazăr a fost aproape de promovarea în Liga 2 cu Mostiștea Ulmu, sezonul trecut 

Sezonul trecut, Costin Lazăr a fost aproape de promovarea în Liga 2 cu Mostiștea Ulmu. Echipa din Ulmu a jucat barajul în Seria 2, împotriva celor de la Unirea Slobozia, dar a pierdut ambele manșe cu același scor, 0-2. Mostiștea Ulmu are șansa să promoveze în Liga 2 și în acest sezon, întrucât și-a asigurat clasarea pe unul din primele două locuri la finalul sezonului regular, în Seria 3 .

Costin Lazăr declara pentru Liga2.ro încă din momentul despărțirii de Mostiștea Ulmu că este pregătit să înceapă cariera de antrenor principal:

Am plecat de la Ulmu, mi s-a terminat contractul. Vreau să mă apuc de treabă, să devin antrenor principal. A fost o perioadă frumoasă, o perioadă în care am prins experiență și am rămas cu multe lucruri bune și știu ce am de făcut pe viitor. A fost o experiență foarte bună pentru mine acum la început de carieră.

Deocamdată nu am oferte, am avut atunci când eram la Ulmu, dar am refuzat. Am avut un acord cu patronul până la finalul acestui baraj și nu era ok să renunț la jumătatea drumului sau aproape de final. Am zis să ducem la capăt acest proiect și acum sunt liber”.

Foto: Daniel Ciuc Sorin/ Sport Pictures

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2021, 17:42 Liga 2
Pe aceeași temă