EXCLUSIV | Costin Lazăr a plecat de la Mostiștea Ulmu. Contractul i-a expirat și e gata de o nouă aventură în fotbal: ”Vreau să fiu antrenor principal”. A refuzat o primă ofertă

Răzvan STÎNGĂ 17 Aug. 2020, 17:31 Liga 3
EXCLUSIV | Costin Lazăr a plecat de la Mostiștea Ulmu. Contractul i-a expirat și e gata de o nouă aventură în fotbal: ”Vreau să fiu antrenor principal”. A refuzat o primă ofertă

Costin Lazăr (39 de ani) a plecat de la Mostiștea Ulmu (Seria 2 din Liga 3), unde ocupa funcțiile de antrenor secund și jucător. I-a expirat contractul și a decis să o ia pe drumul său, să înceapă o nouă etapă în carieră, aceea de antrenor principal. Fostul mijlocaș a declarat pentru Liga2.ro că este gata să îndeplinească o astfel de funcție, pentru că la echipa din Ulmu a acumulat foarte multă experiență.

Costin Lazăr a refuzat o primă ofertă: ”Am avut un acord cu patronul de la Ulmu și nu era ok să renunț la jumătatea drumului”

Pe lângă sarcinile pe care le avea la prima echipă, Costin Lazăr se ocupa și de o formație de juniori a clubului. Le-a mulțumit tuturor pentru încrederea acordată, dar decizia de a pleca a fost luată din urmă cu mai mult timp, înainte să se tragă linia de final peste Liga 3. Lazăr a recunoscut că a fost contactat de cineva în momentul în care încă era sub contract cu Mostiștea Ulmu, în ultimele luni, dar a decis să rămână până se termină înțelegerea.

Am plecat de la Ulmu, mi s-a terminat contractul. Vreau să mă apuc de treabă, să devin antrenor principal. A fost o perioadă frumoasă, o perioadă în care am prins experiență și am rămas cu multe lucruri bune și știu ce am de făcut pe viitor. A fost o experiență foarte bună pentru mine acum la început de carieră. Deocamdată nu am oferte, am avut atunci când eram la Ulmu, dar am refuzat. Am avut un acord cu patronul până la finalul acestui baraj și nu era ok să renunț la jumătatea drumului sau aproape de final. Am zis să ducem la capăt acest proiect și acum sunt liber”, a declarat Costin Lazăr pentru Liga2.ro.

Costin Lazăr ar fi tentat de o eventuală ofertă din Liga 2 

Acum așteaptă oferte și a precizat că e cel mai tentat de o experiență în Liga 2, dar e deschis și la alte propuneri, dacă se va înțelege cu conducătorii echipelor care-l vor contacta:

O să merg undeva unde mă voi înțelege cu oamenii. Vreau să o iau de jos și am demonstrat că asta vreau, să trec toate etapele. Am luat o grupă de juniori, am fost și antrenor secund și jucător la echipa mare. Eu zic că e drumul cel bun, iar pentru mine, cel mai important e să parcurg toate etapele. Aș dori să merg în Liga 2, dar voi vedea dacă se ivește ocazia”.

Costin Lazăr a fost aproape de promovarea în Liga 2 cu Mostiștea Ulmu. A jucat barajul în Seria 2, împotriva celor de la Unirea Slobozia, dar a pierdut ambele manșe cu același scor, 0-2. Astfel, echipa din Ulmu va continua pentru cel puțin un sezon în Liga 3.

  • Ca jucător, Costin Lazăr are peste 200 de meciuri la nivelul Ligii 1. A evoluat în România la Sportul Studențesc, Rapid și Voluntari, dar și în afara țării la PAOK Salonic, Iraklis Thessaloniki și Panetolikos GFS, toate din Grecia. Cele mai importante performanțe au fost înregistrate alături de Rapid (o Cupă a României în 2007) și de Voluntari (o Cupă a României în 2017 și o Supercupă a României în 2017).

Foto: ACS Mostiștea Ulmu 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Aug. 2020, 17:31 Liga 3
Pe aceeași temă