Farul revine pe loc de play-off după succesul la limită obținut în restanța cu Pandurii. Ianis Zicu “Victoria e justă, dar mai puteam marca”

Mircea OGLINDOIU 28 Oct. 2020, 21:49 Liga 2

După victoria de sâmbătă, de la Chiajna, 2-1 cu Concordia, Farul Constanța s-a impus, la limită, și miercuri după-amiaza, la Târgu Jiu, cu Pandurii, în jocul restant contând pentru etapa a 7-a a Ligii 2.

Echipa antrenată de Ianis Zicu a câștigat cu 1-0, prin golul marcat, cu călcâiul, de fundașul Marius Leca, în minutul 34, în urma unui corner de pe partea dreaptă de atac. Din minutul 73, Farul a avut superioritate numerică, după ce africanul Bakary Jaiteh a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Ianis Zicu, după victoria Farului la Târgu Jiu: ”Mai puteam marca două-trei goluri”

După succesul cu ”lanterna roșie” Pandurii, Farul a urcat pe locul 5 în clasamentul Ligii 2, cu 16 puncte acumulate în nouă meciuri.

”Știam că va fi o partidă foarte grea, împotriva unei echipe care a jucat bine în precedentele două partide și nu avea ce să piardă. Pe noi ne-au interesat doar cele trei puncte. Mă bucur că am câștigat, chiar dacă am făcut-o la un singur gol diferență. Victoria e justă, mai ales că am avut vreo 20 de acțiuni de superioritate și mai puteam marca două-trei goluri.

Ne dorim să ajungem în prima ligă, lucrurile sunt clare. Este al doilea an pentru mine la acest club ca antrenor, îmi doresc să ne îndeplinim primul obiectiv, de a intra în play-off, și apoi vom vedea. Am mare încredere în băieți și sper ca Farul să revină în prima ligă”, a declarat Ianis Zicu, după succesul de la Târgu Jiu.

Farul în meciul cu Pandurii: Dur-Bozoancă – Băjan, M. Leca (Cărăruș 58), V. Lică, D. Panait – Al. Stoica (Ant. Cruceru 58), Antoche (cpt.), Bîrnoi, Fl. Bălan (Rob. Silaghi 90) – Măzărache (Carabela 85), Banyoi. Rezerve neutilizate: Agachi – Șt. Rus, Hordouan.

Etapa viitoare, Farul va întâlni CS Mioveni, pe teren propriu. Partida se joacă duminică, 1 noiembrie, cu începere de la ora 11:30.

Meciul cu Pandurii, din etapa a 7-a, nu fusese programat inițial, după ce FRF a decis să retragă certificarea oltenilor, în urma neregulilor financiare descoperite în dosarul de înscriere în Liga 2. Pandurii a contestat, ulterior, decizia la TAS, iar, până la un verdict final al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a primit dreptul să evolueze în continuare în Liga 2.

Foto: Bogdan Craioveanu (Accent TV)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-restante-etapa-7-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1500-la-timisoara-buzau-si-targu-jiu-partida-aerostar-viitorul-pandurii-nu-se-joaca-nici-la-reprogramare-19154710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-runda-ciuntita-din-cauza-cazurilor-de-covid-19-care-au-luat-amploare-la-mai-multe-echipe-de-la-ora-1100-se-disputa-doar-doua-meciuri-19151736

Mircea OGLINDOIU 28 Oct. 2020, 21:49 Liga 2
Pe aceeași temă