Farul merge cu gândul doar la victorie în restanța cu Unirea Slobozia. Ianis Zicu: ”Nu ne permitem niciun pas greșit. Băieții trebuie să dea dovadă de profesionalism.” Inițial, antrenorul vedea jocul cu ialomițenii drept momentul adevărului pentru echipa sa

Marius ANGHEL 14 Oct. 2020, 00:07 Liga 2
Farul merge cu gândul doar la victorie în restanța cu Unirea Slobozia. Ianis Zicu: ”Nu ne permitem niciun pas greșit. Băieții trebuie să dea dovadă de profesionalism.” Inițial, antrenorul vedea jocul cu ialomițenii drept momentul adevărului pentru echipa sa

Farul are două meciuri programate în această săptămână, iar pe primul îl desfășoară miercuri, de la ora 15:00, în deplasare la Slobozia, cu Unirea. Partida este restantă și contează pentru etapa a 5-a a Ligii 2 și la momentul respectiv a fost amânată din cauza cazurilor de COVID-19 depistate la trupa constănțeană.

De la amânarea meciului dintre Unirea și Farul, ialomițenii au jucat două meciuri, iar constănțenii au avut doar unul

Meciul dintre Unirea Slobozia și Farul Constanța trebuia să se desfășoare inițial în data de 26 septembrie, de la ora 11:00, însă în seara dinaintea disputării a fost amânat din cauza faptului că ”marinarii” au primit trei cazuri pozitive de COVID-19. DSP nu a încheiat ancheta epidemiologică și nu le-a dat constănțenilor avizul să joace cu ceilalți fotbaliști ieșiți negativ la ultima testare.

Ulterior, Farul a jucat acasă cu Metaloglobus și a pierdut cu 1-2, în timp ce Unirea Slobozia a trecut cu 3-0 de CSM Slatina, în deplasare. În weekendul trecut, ”marinarii” n-au jucat din nou, de această dată din cauza faptului că Pandurii, adversarul pe care trebuia să-l întâlnească, a fost exclus din campionat pentru scurt moment, pentru ca apoi să fie reprimit în competiție până la o decizie a TAS. Prea târziu însă, fiindcă jocul de la Târgu Jiu a fost amânat. Unirea a jucat și a învins-o fără probleme pe teren propriu pe Ripensia, cu 2-0.

Ianis Zicu, înaintea restanței pe care Farul o are la Unirea Slobozia: ”Suntem obligați să câștigăm. Nu ne permitem niciun pas greșit”

Antrenorul Farului, Ianis Zicu, spunea în săptămâna dinaintea datei inițiale de desfășurare a meciului cu Unirea că partida de la Slobozia îi va arăta dacă echipa sa e pregătită să lupte pentru promovare. Acum, după ce între timp ”marinarii” au pierdut acasă cu Metaloglobus, nu mai spune despre jocul din Ialomița că e unul al adevărului, dar precizează că formația sa are nevoie de o victorie, fiindcă nu-și mai permite alți pași greșiți.

”O deplasare foarte grea. Din păcate, nu am putut să jucăm în etapa în care eram programați, este considerată o restanță. Ținând cont de situația pe care o avem în clasament, suntem obligați să câștigăm. Pregătim acest meci cu maximă seriozitate și, cred eu, băieții trebuie să dea dovadă de profesionalism, de seriozitate și să conștientizeze momentul, pentru că nu ne permitem niciun pas greșit”, a spus Ianis Zicu, cel care o vede pe Unirea drept favorită în meciul restant: ”Din punctul meu de vedere, Slobozia este favorită mâine, pentru că a arătat foarte bine în ultimele meciuri, are mai multe puncte decât noi în clasament și trebuie să fim pregătiți de o partidă foarte grea, pentru că ei își doresc să continue seria aceasta bună și să arate că se pot bate pentru locurile din față.”

”Avem o lipsă de meciuri oficiale, dar trebuie să o transformăm în dorința de a juca”

Zicu a vorbit și despre perioada în care Farul mai mult a stat decât a jucat. ”Din păcate, în ultimele trei săptămâni, am avut o perioadă nefastă cu situația celor infectați cu COVID și nu am jucat în etapa respectivă. Apoi am jucat acasă, iar nu am jucat acum, așa că avem o lipsă de meciuri oficiale, dar trebuie să o transformăm în dorința de a juca și a ne bucura de moment pentru a obține victoria.

Am spus de când a început sezonul că va fi complicat pentru orice echipă, o să apară tot felul de probleme. Important este ca fiecare jucător să dea maximum, să fie pregătit să intre atunci când va fi titular și să arate că are valoare. În această perioadă, toți jucătorii sunt foarte importanți și cred că jucătorii mei au înțeles acest lucru și mâine vor fi pregătiți să arate că merită să îmbrace tricoul Farului și își doresc să obțină rezultate bune”, a mai transmis antrenorul ”marinarilor” înaintea partidei cu Unirea Slobozia.

Paul Antoche: ”Avem nevoie mare de trei puncte, să revenim acolo, în față”

Căpitanul Paul Antoche a vorbit și el, la fel ca antrenorul Ianis Zicu, despre lipsa meciurilor din ultima perioadă și obligativitatea de a câștiga la Slobozia.

”Avem această restanță, un meci care nu s-a disputat din motivele știute. Am trecut peste ele, toți băieții sunt sănătoși. Am avut o perioadă de zece zile, pentru că s-a amânat și meciul de la Târgu Jiu, am avut timp să ne punem la punct cu pregătirea și cu tot ce ne trebuie și mergem la Slobozia să câștigăm, pentru că avem nevoie mare de trei puncte, să revenim acolo, în față.

Este un moment foarte important, pe care trebuie să-l gestionăm neapărat în favoarea noastră. Ați văzut rezultatele din ultima perioadă, au fost tot felul de surprize. Trebuie să facem neapărat 10 puncte, iar cu 10 puncte vom fi din nou în față. Avem și un meci mai puțin disputat și cred că dacă legăm două victorii vom fi din nou în primele șase locuri”, a spus Antoche, care a fost integralist în toate cele cinci meciuri desfășurate de Farul în acest sezon.

Înaintea restanței de miercuri, Unirea Slobozia ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 2, cu 10 puncte acumulate în șase meciuri, la egalitate cu Petrolul și CS Mioveni, în timp ce Farul se află pe poziția a 14-a, cu 7 puncte strânse în cinci jocuri, fiind la egalitate cu FK Csikszereda și Viitorul Pandurii.

După jocul cu Unirea Slobozia, următoarea partidă a echipei constănțene are loc sâmbătă, de la ora 12:00, pe teren propriu, cu Turris Oltul, în etapa a 8-a a Ligii 2.

https://www.youtube.com/watch?v=skRNJxgc5KI&feature=emb_title

https://www.youtube.com/watch?v=2Y6fxAuvI8w&feature=emb_title

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-a-ajuns-la-momentul-adevarul-ianis-zicu-partida-de-la-slobozia-ne-va-arata-daca-suntem-pregatiti-sa-luptam-pentru-promovare-ce-spune-antrenorul-despre-ultimele-trei-achiziti-19149563

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-derby-ul-timisoarei-19149643

Marius ANGHEL 14 Oct. 2020, 00:07 Liga 2
Pe aceeași temă