Farul e în grafic la mijlocul sezonului regular. Ianis Zicu, după 1-1 cu CS Mioveni: ”Putem să luptăm până la capăt și să mergem în play-off”

Răzvan STÎNGĂ 01 Nov. 2020, 15:47 Liga 2

Farul a încheiat seria meciurilor terminate cu victorii consecutive. În etapa a 10-a a Ligii 2, constănțenii au făcut 1-1 pe teren propriu, cu CS Mioveni, deși au condus cu 1-0.

Au deschis scorul în prima repriză, prin Florin Bălan (21), dar s-au văzut egalați în partea a doua, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Bogdan Rusu (54). Ianis Zicu a afirmat la final că rezultatul este cât se poate de corect.

Ianis Zicu: ”Din păcate, nu reușim să câștigăm acasă de trei etape” 

Antrenorul Farului a fost puțin nemulțumit de jocul elevilor săi din partea secundă, când n-au mai reușit să pună la fel de multă presiune ca în prima parte. A recunoscut însă că și CS Mioveni a schimbat strategia în ultimele 45 de minute și a fost mai periculoasă. Una peste alta, Ianis Zicu a văzut rezultatul ca fiind unul echitabil, așa cum a recunoscut și Alexandru Pelici.

”Din păcate nu am reușit să câștigăm. Cred că trebuia să fim mult mai echilibrați când a început repriza a doua. Le-am oferit multe șanse în repriza a doua, iar ei au egalat. Au pus ceva mai multă presiune și au stat ceva mai sus, dar una peste alta cred că a fost un rezultat echitabil, nu cred că meritam mai mult. Nu am fost periculoși, nu am avut ocazii, am întâlnit un adversar bun.

Din păcate, nu reușim să câștigăm acasă de trei etape, dar trecem printr-o perioadă grea de 17 zile cu șase jocuri, în care am folosit doar 12-14 jucători. Cred că am ieșit bine din această perioadă. S-a terminat jumătate din campionat, suntem în primele șase, cred că putem să luptăm până la capăt și să mergem în play-off”, a declarat Ianis Zicu.

Ianis Zicu: ”Avem deplasări la Cluj și la Rapid, dar sunt convins că va fi bine” 

Antrenorul ”marinarilor” se aștepta ca CS Mioveni să fie periculoasă pe faza de atac. Deși până la venirea lui Alexandru Pelici echipa nu a impresionat la acest capitol, după numirea acestuia, în meciul cu Rapid s-a văzut că jocul s-a reglat. Zicu i-a pus în gardă pe jucătorii Farului, dar tot nu au putut să termine partida fără să încaseze un gol.

”Au marcat în ultimele două meciuri patru goluri. Ce a fost înainte e mai puțin important, prezentul contează. Sunt o echipă bună, cred că am reușit să îi ținem sub noi și lucrul acesta e important. Dacă ar fi câștigat ar fi trecut peste noi în clasament și ar fi avut un golaveraj superior. Așa, au rămas sub noi, iar eu cred că este un rezultat bun, ținând cont de circumstanțele din final.

Sunt mulțumit de punctul în care suntem, pentru că acum câteva etape eram pe locul 14. Am reușit să ne reorganizăm, să creștem nivelul, să câștigăm meciuri în deplasare. Trebuie să fim atenți la meciurile următoare, sunt grele. Avem deplasări la Cluj și la Rapid, dar sunt convins că va fi bine”, a declarat Ianis Zicu.

Zicu a vorbit și de meciurile din etapele următoare, cu Universitatea Cluj și cu Rapid:

”Clujul a amânat un joc, nu poate amâna 10. Asta e, o să iasă din izolare și va juca. (N.r. – despre Rapid) E ușor să vorbesc acum despre ei, aștept să se termine meciul, ca să pot să spun părerea pe care o am. E păcat să spun acum ce cred, pentru că e altă echipă. Nu pot să vorbesc de ce e acolo”.

Farul, pe locul 6 în Liga 2 

Farul e pe locul 6 în Liga 2, după consumarea a 10 etape. Are 17 puncte (cinci victorii, două egaluri și două eșecuri) și un golaveraj de 13 goluri marcate și șase primite. Podiumul campionatului este format din U Craiova 1948 SA, 20 de puncte în opt meciuri, Metaloglobus, 19 puncte în 10 meciuri, ASU Poli, 19 puncte în 10 meciuri.

Pentru Farul urmează, așadar, două meciuri tari, cu Universitatea Cluj și Rapid, ambele în deplasare.

Foto: Daniel Ciuc Sorin / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-cs-mioveni-se-joaca-de-la-ora-1130-marinarii-au-sansa-de-a-urca-pe-podiumul-ligii-2-19155542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/egalul-mioveniului-cu-farul-ii-da-incredere-lui-alexandru-pelici-imi-felicit-baietii-pentru-atitudine-pentru-faptul-ca-nu-au-cedat-antrenorul-spera-ca-problemele-din-ofensiva-sa-s-19155596

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-trei-echipe-situate-in-top-6-joaca-sambata-de-la-ora-1100-cand-sunt-programate-cinci-meciuri-petrolul-sta-doua-partide-au-fost-amanate-19155268

Răzvan STÎNGĂ 01 Nov. 2020, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă