Farul a trecut la limită de Recea și continuă cursa pentru play-off. Ianis Zicu a remarcat doar plusurile: ”Mă bucur că am câștigat și depindem doar de noi”. Ce a spus de ”finala” cu ”FC U” Craiova, importantă și pentru viitorul său

Răzvan STÎNGĂ 13 Mar. 2021, 19:28 Liga 2

Farul a câștigat la limită și cu emoții meciul din etapa a 19-a, cu Fotbal Comuna Recea. S-a impus la un gol, scor 3-2, dar se menține între favoritele care vor calificarea în play-off-ul Ligii 2.

Farul a condus cu 2-0, după golurile lui Andrei Banyoi (minutele 35 și 67), dar în ultimele 20 de minute s-au mai înscris trei goluri. Oltenii a redus din diferență prin Marius Coman (minutul 70), iar apoi Alexandru Stoica (minutul 85) a făcut 3-1 pentru constănțeni. Scorul final a fost stabilit de Alin Burdeț în minutele adiționale (minutul 90+3).

Ianis Zicu: ”Felicit toată echipa și toți oamenii care sunt pe lângă echipă” 

Dat fiind faptul că sezonul regular e pe ultima sută, Ianis Zicu s-a declarat bucuros de victorie la finalul meciului, la interviuri. I-a lăudat pe jucători, dar și pe cei din jurul Farului. A fost ultima reprezentație a ”marinarilor” pe teren propriu, în această primă parte a campionatului.

”O partidă tensionată, cum era de așteptat. Mă bucur că am câștigat acest joc și, în continuare, depindem doar de noi. Avem o săptămână să pregătim meciul cu Craiova, cu același entuziasm, pentru că, dacă astăzi nu am fi câștigat, lucrurile nu ar fi fost în regulă. Este important că avem rezultate pozitive și avem șansa să jucăm un meci decisiv pe un stadion foarte bun, la o oră de Liga 1.

Este ceea ce ne dorim, să ne batem pentru această promovare. Sper să reușim și să facem un meci mare, să intrăm în play-off și să putem continua lupta aceasta.  În acest moment, Recea este în zona retrogradării, dar nu atât de jos. Au avut rezultate pozitive, este prima lor înfrângere după cinci partide. Lucrul aceste le dă încredere și astăzi ne-au pus probleme. Bine că s-a terminat așa.

Felicit toată echipa și toți oamenii care sunt pe lângă echipă, pentru că muncesc alături de noi, pun suflet și energia din cadrul și din jurul echipei este importantă pentru a obține rezultate”, a declarat la finalul meciului Ianis Zicu, citat de site-ul oficial al clubului Farul.

Farul, ”finală” cu U Craiova 1948 SA 

Farul mai are un meci, cu U Craiova 1948 SA, pe teren advers. Ianis Zicu a subliniat de pe acum importanța jocului respectiv, care îi poate duce echipa în lupta pentru promovare. Antrenorul așteaptă ”finala” care va decide traiectoria clubului în acest sezon.

”Este cel mai important meci, pentru că este meciul care urmează și meciul care ne poate duce în play-off. Nu am tras cu ochiul la nicio partidă, pentru că depindem doar de noi și trebuie să câștigăm meciul de la Craiova. Sunt bucuros, într-un fel, că jucăm ultimul meci al etapei următoare, pentru că eu o să consider meciul ca fiind primul din ultima etapă. Este un lucru bun că acest club a renăscut, nu cred că ne-am făcut de râs în această perioadă.

Încercăm să fim pregătiți și să luptăm până la final, nu se poate spune că am fost dominați în vreo partidă de când a început acest nou proiect și cred că băieții mei trebuie să fie felicitați. Dar sper ca după partida de la Craiova să ne bucurăm cu toții de accederea în play-off”, a continuat Ianis Zicu.

Meciul cu U Craiova 1948 SA, ultimul pentru Zicu la Farul? 

Va fi un meci decisiv și pentru Ianis Zicu, în ceea ce privește cariera sa de antrenor. El a declarat că dacă nu o va duce pe Farul în play-off, atunci va pleca, pentru că simte că treaba lui s-a terminat. Declarația care a surprins a fost făcută încă din noiembrie anul trecut, după un eșec cu Rapid, 1-2.

”Le-am spus în vestiar, pentru că îmi asum acest obiectiv de a intra în play-off. Dacă lucrurile nu sunt așa cum trebuie și nu ne clasăm pe un loc care duce în play-off, probabil că trebuie să vină alt antrenor, pentru că un ciclu trebuie să se termine”, spunea Zicu la momentul respectiv.

În urma succesului cu Fotbal Comuna Recea, Farul a ajuns la 31 de puncte în 18 partide, iar momentan e pe poziția a 4-a. Primul loc care nu asigură accederea în play-off, 7, este ocupat de FK Csikszereda, 28 de puncte în 16 meciuri.

Foto: Sorin Danielciuc (Sport Pictures) și FC Farul Constanța

Răzvan STÎNGĂ 13 Mar. 2021, 19:28 Liga 2
Pe aceeași temă